Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă clar în deschiderea rundei cu numărul 17

CSM Oradea câștigă clar în deschiderea rundei cu numărul 17

CSM CSU Oradea a reușit să se impună clar la Focșani, la mai puțin de 48 de ore de la apariția în FIBA Europe Cup. Confruntarea din deschiderea etapei a 17-a a Ligii Naționale s-a încheiat cu 95-67 pentru orădeni în cursul zilei de vineri, 12 ianuarie.

Focșani: Derryck Thornton Jr., Cătălin Petrișor, Pavle Reljic, Sherwood Brown, Lucian Țîbîrnă

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Șapte puncte s-au marcat în primul minut al întâlnirii și CSM Focșani a reușit peste câteva atacuri să se ducă la 8-3, scor stabilit de liberele lui Țîbîrnă. Nicolescu a oprit run-ul în care s-au aflat gazdele, Tarolis a scăzut ecartul la un singur punct (10-9) și ulterior Thornton a fost trimis la linia de fault pentru două încercări precise la jumătatea actului. Freeman a readus vicecampioana României la conducere (14-15), perioadă în urma căreia s-a ajuns la cel mult +5 pe tabelă și CSM Oradea a închis sfertul cu 17-20.

„Leii Roșii” au deschis excelent cel de-al doilea act și au reușit desprinderea la 17-27, Brown fiind cel care a oprit perioada lipsită de eficiență pentru CSM Focșani, iar peste puțin timp ecartul de 10 lungimi s-a refăcut. Gotcher și Pearson au prelungit momentul bun în care s-a aflat CSM Oradea, astfel că s-a ajuns într-un parțial de 13-2 până la jumătatea sfertului, iar peste puțin timp Freeman a ratat libera suplimentară de la 21-35. Amfitrionii au cerut time-out cu două minute înaintea pauzei, când diferența a fost de 17 puncte, iar de acolo CSM Focșani a redus puțin din handicap și scorul a devenit 30-44 la finalul actului.

Neal, Nicolescu și Freeman au marcat pentru Oradea în deschiderea reprizei secunde, perioadă în care scorul a devenit 30-53. Bobe Nicolescu a ajuns în double digits cu o reușită de la distanță prin care a prelungit run-ul vizitatorilor și curând a venit un time-out la banca Focșaniului, după care Thornton și Brown au oferit un răspuns pentru -20. Același Brown a înscris din căciulă pentru 40-58, însă în decurs de câteva posesii CSM Oradea a urcat la +23 și sfertul al treilea s-a încheiat cu 46-71, scor stabilit de tripla lui Gotcher din ultimele secunde.

Actul decisiv a început cu un dunk în forță reușit de Baciu și în cealaltă parte a terenului Brown a marcat un coș de trei puncte din fața pivotului român. Oradea a venit aproape în mai multe momente de +30, dar Brown a oferit un răspuns de fiecare dată și scorul a devenit 54-77. Tudor Gheorghe a reușit să mărească ecartul la 30 de lungimi, la jumătatea actului (56-86), în timp ce Sherwood Brown și-a continuat prestația excelentă și a ajuns la cinci reușite din spatele arcului de cerc. Finalul partidei a adus scorul de 67-95 în favoarea vicecampioanei României, care a bifat astfel a 13-a victorie în 15 apariții stagionale în campionat.

Cătălin Baciu a terminat cu double-double (14 puncte, 13 recuperări, 7/7 din acțiune), iar la egalitate cu el în capul listei marcatorilor de la CSM Oradea a fost Lennard Freeman, tot cu 14 puncte alături de 7 recuperări. Cu excepția lui Marian Schmidt, toți jucătorii vicecampioanei au putut să marcheze în acest duel.

MVP-ul întâlnirii a venit din tabăra vrâncenilor. Sherwood Brown s-a remarcat cu 33 de puncte, 9 recuperări și 2 intercepții, alături de 5/10 de la distanță. Luca Cârstea (14 puncte, 5/6 din interiorul arcului de cerc) și Derryck Thornton Jr. (11 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, 4 mingi pierdute) au fost următorii marcatori ai gazdelor.

Vrâncenii (1-14 bilanț) vor juca la Sibiu în runda care închide faza inaugurală a Ligii Naționale. Oradea (13-2), în schimb, va pleca în Germania pentru disputa cu Chemnitz din FIBA Europe Cup (17 ianuarie), iar ulterior o să primească vizita celor de la CS Vâlcea (20 ianuarie).

*foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    E jale
    Vai de capul lor,cred că se vor desființa. Nici b ul nul prind

    cu 3 luni în urmă (13.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!