Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă cu +16 la Voluntari și termină sezonul regulat pe locul secund

CSM Oradea câștigă cu +16 la Voluntari și termină sezonul regulat pe locul secund

CSM CSU Oradea a ajuns la opt victorii la rând în finalul sezonului regulat prin succesul de la Voluntari, 101-85 în etapa a 30-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. În urma rezultatului înregistrat vineri (29.04), „leii roșii” o să înceapă playoff-ul de pe poziția secundă.

Deținătoarea Cupei României a început în formula Vasiliauskas, Gotcher, Vida, Torok și Thompson, iar roș-albaștrii au replicat cu Richard, Holt, Fometescu, Green și Gavrilovic.

Orădenii au deschis rapid scorul prin Gavrilovic și Green finaliza cu dunk pentru 4-0, Holt prelungind începutul excelent al oaspeților. Voluntari a cerut time-out la 9-1 în favoarea lui CSM Oradea. Gavrilovic a ajutat vicecampioana României să se ducă la o diferență formată din două cifre în față (14-3), alb-albaștrii replicând cu opt puncte la rând, Vasiliauskas fiind precis în două rânduri de afară și avantajul bihorenilor scădea la o singură posesie, 14-11. Fometescu a marcat pe ezitare din fața lui Thompson (20-13) și Gotcher a replicat cu o triplă, scorul la finalul sfertului inaugural fiind 20-19 pentru Oradea.

Torok a scuturat plasa de la distanță în startul sfertului doi și Voluntari a preluat în premieră conducerea, 22-20, Ogden ratând apoi șansa unui three-point play și în partea adversă Woods și-a transformat ambele libere pentru 24-22. Vizitatorii au replicat cu un parțial de 8-0 și Green făcea 30-24, Torok împărțindu-și liberele și ecartul scădea la o posesie, 30-27. Gotcher a egalat situația (32-32), moment urmat de coșurile lui Holt și Bickauskis, Oradea punând patru puncte între la 36-32, triplele lui Ogden și Bickauskis fiind bune pentru 42-33. CSO Voluntari s-a apropiat până la -4 pe finalul reprizei, Oradea intrând la cabine cu 45-38.

CSM Oradea a încasat câte 19 puncte de la Voluntari în primele două sferturi, „leii roșii” având procentaje mai bune din acțiune (66-42%) și stăteau mai bine la capitolul assist-urilor (12-7). Oradea a marcat 22 de puncte din căciulă până la pauză, formațiile contribuind pentru 17 posesii pierdute și doi jucători erau în double digits la pauză (Vasiliauskas și Holt).

Bihorenii s-au desprins la +12 în primele minute de la reluare, cu tripla lui Kris Richard făcându-se 52-40, Gotcher și Malcolm Lee punctând pentru Voluntari și diferența era formată dintr-o singură cifră și cu tripla lui Vasiliauskas gazdele veneau la 54-48. S-au pus trei posesii între cu and-one-ul lui Richard (57-48) și Gavrilovic a scuturat plasa pentru +10 în dreptul orădenilor la jumătatea sfertului trei, iar Holt și-a dus echipa la 63-50 cu libera suplimentară transformată. Bickauskis a punctat de la distanță pentru 66-50, diferența la care Oradea ajungea pe poziția secundă în clasament și gazdele cereau time-out, Gotcher punctând de lângă Gavrilovic apoi și Vasiliauskas a redus handicapul la 11 puncte, 66-55. Oaspeții au putut să-și formeze un avantaj cu care stăteau mai bine în meciurile directe cu ilfovenii și aveau 74-58 la intrarea în sfertul decisiv.

CSO Voluntari a pus șapte puncte la rând în primele trei minute ale parțialului decisiv și reducea la 74-65, Bickauskis punctând apoi pentru 78-64 în favoarea orădenilor. Richard a marcat un coș important de la distanță (81-66), Thompson fiind apoi trimis la linia de fault și reușea să înscrie, CSO Voluntari având în acel moment 68 de puncte, câte a pus pe tabelă Oradea în meciul tur. Garlon Green i-a „furat” mingea lui Gotcher și finaliza cu lay-up pentru 85-68 cu patru minute înainte de final, iar apoi Markovic urca diferența la +19 cu reușita de la distanță pentru 93-74. Thompson și-a transformat liberele pentru 95-83, Richard fiind faultat pe aruncarea de 3 și cu un four-point play făcea 99-83, Moldoveanu și Lee contribuind apoi pentru 1/7 de la libere, iar CSM Oradea s-a impus într-un final cu 101-85, diferență suficientă pentru locul secund la finalul sezonului regulat.

CSM Oradea și CSO Voluntari au încheiat cu 23-7 bilanț sezonul regulat, avantajul rezultatelor directe fiind de partea bihorenilor. Voluntari intră în playoff de pe locul al treilea.

Kris Richard a avut 24 de puncte pentru CSM Oradea, alți cinci jucători de la bihoreni fiind în double digits. Sarunas Vasiliauskas a contribuit cu 19 puncte (4/8 de la distanță) și 6 pase decisive pentru CSO Voluntari.

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Totuși
    Nu înțeleg de ce ne-au dat locul 2...

    cu 2 ani în urmă (30.04.2022)
    • andreibogdan26:

      🤣🤣🤣
      Scuze ca te întreb,dar ai văzut meciul sau doar comentezi aiurea?Uitate puțin la statistici , uite câte libere a avut voluntari și câte libere a avut Oradea…Hai sa fim serioși…
      Oradea a jucat mai bine și punct.Locul 2 este meritat !

      cu 2 ani în urmă (30.04.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Sa traiesti!
      Am vazut tot meciul, nu mi s-a parut nicio clipa ca Voluntari a jucat cu intensitatea de care ar fi dat dovada o echipa care ar fi vrut sa castige acest meci. In plus am vazut 5 libere consecutive ratate de Vlad, lucru nemaintalnit in cariera lui. Cred ca sunt doua motive destul de puternice ca macar sa imi pun aceasta intrebare.

      cu 2 ani în urmă (30.04.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    OARE
    vlad merge la oradea la anul?maş bucura sâ nu fie aşa câ altfel nu mi explic 0/7 libere ultimele 37 secunde ale lui.

    cu 2 ani în urmă (30.04.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Pardon
    0/5

    cu 2 ani în urmă (30.04.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!