Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă duelul din Europe Cup cu Sporting, după un ultim sfert de excepție

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.12.2021

CSM Oradea câștigă duelul din Europe Cup cu Sporting, după un ultim sfert de excepție

CSM Oradea a câștigat duelul de la Lisabona, cu Sporting, cu scorul de 83-77 și are 2 victorii din tot atâtea meciuri în Grupa K a FIBA Europe Cup.

Cristian Achim a început cu Richard, Bickauskis, Holt, Green și Gavrilovic. De cealaltă parte, titulari au fost Williams, Ventura, Downs, Fernandes și Patton.

Gavrilovic a dezghețat tabela cu un coș de la semi-distanță pe sirenă, la prima posesie a oaspeților. Ventura a replicat printr-un fadeaway. Green a pătruns rapid spre coș în tranziție și a punctat după ce a recuperat ofensiv propria ratare, înainte ca Williams să înscrie primul coș de la distanță al confruntării. Lusitanii au ratat câteva șanse bune de a înscrie din zona de trei secunde, dar au reușit de fiecare dată să recupereze, iar Ventura a punctat și el de afară. Pivotul Oradiei și-a învins adversarul direct printr-o piruetă, dar a ratat la inel. Bickauskis a fost pe fază și a reușit să înscrie pentru a duce scorul la 8-7 la jumătatea primului sfert. Patton a înscris printr-un slam dunk la posesia următoare, înainte ca Richard să înscrie prima triplă a bihorenilor. Ventura a răspuns imediat prin același procedeu. Cele două echipe au mers cap la cap până la finalul sfertului, înainte ca elevii lui Achim să se desprindă la patru puncte după 10 minute (20-24), prin tripla lui Nicolescu.

Williams a fost primul marcator al actului secund, după un drum la linia de libere. Monteiro a redus ecartul la un singur punct printr-un floater în tranziție. Gavrilovic l-a găsit excelent pe Bickauskis sub inel, iar lituanianul a înscris fără probleme. Același Williams a readus-o pe Sporting în avantaj înainte ca Markovic să puncteze de la linia de aruncări libere. După un coș în căciulă al pivotului sârb, tabela indica 31-28 pentru vicecampioana României, după care Cardoso a egalat de la distanță. Markovic a răspuns și el de la trei puncte. Nikola a continuat seria de puncte consecutive și își ducea echipa la cinci puncte avantaj. Holt a spart seria colegului său de puncte și ducea scorul la 40-31. Pivotul sârb al Oradiei a înscris ultimele dintre cele 10 puncte personale din sfert de la linia de libere, înainte să fie scos de pe parchet. Odată cu ieșirea lui, gazdele au reușit să reducă diferența și să vina la doar 8 puncte (39-47), înainte ca Gavrilovic să înscrie pe sirenă înainte de pauza mare.

După revenirea de la vestiare, Patton și Fernandes au redus ecartul la doar șase puncte, înainte ca Green să înscrie pentru Oradea de la linia de libere. Tot Fernandes a reușit un coș cu fault prin care i-a animat pe suporterii formației gazdă. După un fault tehnic și o triplă a lui Williams, Sporting venea la un singur punct. Downs a încheiat un parțial de 13-2 al formației lui Magalhaes, înainte ca Achim să ceară timeout. Richard a spart gheața pentru reprezentanta României cu un layup. Green a readus Oradea în avantaj de la linia de libere. Markovic, abia revenit de pe teren, a continuat prestația reușită cu un coș la prima posesie, înainte ca Richard să puncteze de la distanță. Ventura a reușit o pătrundere spectaculoasă prin care a dus scorul la 58-60, în ultima secundă a cronometrului de atac. Monteiro a punctat de la distanță, iar tabela indica 61-60. Gazdele au mai adăugat un punct de la libere și conduceau la două lungimi înainte de ultimele 10 minute.

Monteiro a deschis sfertul patru cu o triplă din zero grade. Paliukenas a punctat primul pentru Oradea. Williams a înscris de la mare distanță, înainte ca Holt să puncteze în tranziție și să ducă scorul la 68-66. Richard a readus Oradea în avantaj cu un coș din spatele semicercului. Bickauskis a fost faultat pe pătrundere și a reușit un and one. Încă două puncte ale lituanianului și un and one al lui Markovic făceau ca tabela să indice 76-70. Williams i-a furat mingea lui Richard și a înscris în tranziție, în ciuda eforturilor defensive ale adversarilor. El a redus ecartul la un singur punct după o triplă. Bickauskis a ieșit accidentat cu un minut și jumătate înainte de final. Nicolescu a transformat două libere și ducea scorul la 78-75. Williams a punctat printr-un cârlig, înainte ca Stephen Holt să înscrie o triplă extrem de importantă. Vicecampioana României s-a impus cu 83-77 și are două succese din tot atâtea meciuri în Grupa K a Europe Cup.

Nikola Markovic a fost MVP-ul Oradiei. Pivotul sârb a bifat 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, cu 9/11 din acțiune și 1/1 de la distanță. Kris Richard a avut și el o prestație reușită, cu 18 puncte, 2 recuperări și un assist. De partea cealaltă, Travante Williams a fost cel mai bun jucător al lusitanilor, cu 23 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări.

Acesta a fost ultimul meci din acest an în Europe Cup pentru Oradea. În etapa a treia a grupelor principale, bihorenii vor da piept cu Trefl Sopot, în luna ianuarie, tot în deplasare, în timp ce Sporting va evolua în deplasare, cu Benfica.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Boombaaa!
    Moș Achim cu ai săi viteji, bagă spaima-n portugheji!

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Cadoul de Craciun
    CSM &Mos Craciun ne-au adus cadou aceasta victorie !
    Felicitari intregii echipe pentru jocul prestat!
    Tuturor va doresc să aveti parte de in Craciun frumos!

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    victorie
    dupa o prima repriza buna iar dupa pauza am avut noroc ca au fost mai prosti ca noi. trebuie facut ceva cu sfertul trei ala. daca nu puteti altfel cereti adversarilor sa nu se joace

    cu 2 ani în urmă (16.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!