Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă fără emoții și meciul doi al seriei cu SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.04.2023

CSM Oradea câștigă fără emoții și meciul doi al seriei cu SCM Timișoara

CSM Oradea este la un pas de calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Câștigătoarea sezonului regulat a învins-o pe SCM Timișoara și în meciul al doilea din sferturile de finală, disputat în Oradea Arena. Scorul final al acestei confruntări a fost 88-63.

CSM Oradea: Kris Richard, Justin Carter, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

SCM Timișoara: Darrion Strong, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Robert Schipor, Adam Mirkovic, Laszlo Lazar

Tarolis a deschis balul de la linia de libere. Mirkovic a lovit primul pentru bănățeni printr-un and-one. Strong a majorat diferența cu un lay-up, dar Tarolis a egalat cu un coș de trei puncte. Orădenii au revenit la conducere cu un slam-dunk: 7-5. Carter a majorat diferența la două posesii, însă Strong a redus-o cu un coș la inel. Ogden și Mirkovic s-au duelat apoi în coșuri din interior. Carter, Nicolescu și Tarolis au fost apoi protagoniștii unui run de 11-2 al gazdelor, oprit de tripla lui Strong, care a stabilit scorul după primul sfert: 22-14.

După două minute și jumătate fără vreo reușită de ambele părți, Gheorghe a spart gheața de la linia de libere, ducând avansul echipei sale în double-digits. Mirkovic și Bostic au venit apoi cu reușite din interior, înaintea unei noi triple a lui Strong, după care tabela indica 26-19. Markovic a replicat prin același procedeu, după care a înregistrat și un slam-dunk, iar astfel gazdele porneau un run de 9-0 prin care tabela indica 35-19. Lazar a oprit parțialul bihorenilor. Strong a mai redus ecartul de la libere, dar la pauza mare Oradea conducea cu 39-23.

Holt a deschis a doua jumătate prin două coșuri din spatele semicercului. Tarolis i-a urmat exemplul și tabela indica deja 48-25. Kesar și Mirkovic au înregistrat două reușite din interior, dar Leii Roșii nu s-au lăsat mai prejos, iar Carter și Nicolescu au adus apoi patru puncte la rând. Mirkovic a înscris cu un slam-dunk din pasa lui Gajic și ducea scorul la 57-33. Nicolescu a marcat și el de sus, după care Tarolis a mărit avantajul cu un nou coș din interior. Înaintea ultimului sfert, CSM Oradea conducea cu 68-42, după cinci puncte la rând.

Ultimul sfert a debutat cu coșul din interior al lui Markovic. Holt cu o triplă și Baciu din interior au continuat să mărească avantajul echipei lor. Kesar a răspuns de la libere. McClellan a adus și el patru puncte la rând pentru Leii din Banat și scorul devenea 77-48. Gazdele au luat piciorul de pe accelerație în finalul partidei, dar nu au avut în niciun moment emoții și la capătul celor 40 de minute, tabela indica 88-63.

Donatas Tarolis a fost MVP-ul disputei și a strâns 19 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Stephen Holt l-a urmat cu 15 puncte înscrise. Igor Kesar a ieșit la rampă pentru bănățeni, cu 18 puncte. Mirkovic și Strong l-au urmat cu câte 15 puncte.

Meciul trei al seriei dintre CSM Oradea și SCM Timișoara are loc în Sala Constantin Jude din Timișoara marți, 18 aprilie, de la ora 18:00 și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!