Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă fără probleme primul meci din seria cu CSU Sibiu

CSM Oradea câștigă fără probleme primul meci din seria cu CSU Sibiu

CSM CSU Oradea a condus pe toată durata primei partide din seria cu BC CSU Sibiu din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bihorenii s-au impus vineri, 28 aprilie, cu 94-61 pe teren propriu, profitând de absențele din lotul adversarilor.

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Justin Carter, Bobe Nicolescu, Mark Ogden

Sibiu: Gaston Whelan, Mirel Dragoste, Daniel Manchon, Aurelian Gavriloaia, Mouhamed Barro

Carter a deschis scorul în această semifinală după aproape un minut de la debutul partidei și Whelan a replicat cu un coș de două puncte, iar Richard și-a dus apoi echipa la 7-2. Diferența a redevenit de două posesii în urma floater-ului lui Carter și Neal a punctat de la semi-distanță, sibienii fiind obligați să ceară time-out la 11-4. La jumătatea primului sfert a devenit ecartul în premieră unul format din două cifre, Manchon fiind cel care a oprit run-ul orădenilor cu primul coș de trei puncte pe care CSU l-a reușit în acest joc. And-one-ul lui Kris Richard a dus scorul la 17-7, în timp ce după 10 minute avantajul „Leilor Roșii” a fost de 14 puncte, 24-10.

Sibienii au continuat să sufere la aruncările de trei puncte și ecartul a ajuns la +17, Barro fiind cel care a marcat primele puncte pentru galben-albaștrii pe parcursul celui de-al doilea sfert. Whelan a fost sancționat cu fault tehnic după ce a protestat în urma unei aruncări la 29-13 și Tudor Gheorghe și-a apropiat echipa de o diferență de 20 de puncte printr-un coș de la semi-distanță. Barro l-a căpăcit spectaculos pe Baciu la jumătatea parțialului și Gavriloaia punea două puncte ușoare pentru 31-17, după care Markovic a pus abia a doua triplă pentru Oradea. Diferența a devenit de cel mult 26 de puncte pe finalul primei reprize și CSM Oradea a condus la pauză cu 48 la 22.

Tripla lui Whelan a modificat situația de pe tabelă în debutul sferttului trei și Ogden a făcut 53-25, iar Pratt a ajutat Sibiul să înscrie atâtea coșuri de la distanță câte a izbutit în toată prima repriză. Barro a avut o reușită spectaculoasă la 57-34 și Ogden a răspuns cu două puncte din căciulă, iar Whelan a înscris de la semi-distanță pentru 59-36 la jumătatea sfertului. Sibiul a continuat parțialul cel mai eficient până în acest punct al meciului, dar diferența s-a păstrat de peste 20 de puncte (63-41) și CSM Oradea a încheiat această perioadă cu 73-46 pe tabelă.

CSU Sibiu a avut șase puncte fără răspuns în primele secvențe ale sfertului patru și Cristian Achim a cerut time-out la 73-52, iar apoi Pratt a ratat posibilitatea să-și aducă echipa după multe momente la sub 20 de puncte între. Ambele echipe au comis apoi greșeli și Ionescu a oprit o serie de atacuri fără coș (77-55), în timp ce Oradea a marcat pentru prima dată din acțiune aproape la jumătatea acestui parțial. Neal a marcat pe lângă Banciu pentru 84-58 și în cele din urmă CSM Oradea a câștigat partida cu 94-61, la capătul unui duel controlat cap-coadă.

Mark Ogden și Erick Neal au avut câte 16 puncte, cel din urmă fiind la o recuperare distanță de double-double. Kris Richard a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, iar Nikola Markovic a adunat 11 puncte și 5 recuperări. Donatas Tarolis nu a fost pe foaia de joc în acest meci.

Daniel Manchon a fost principalul marcator de la CSU Sibiu (15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), în double figures aflându-se și Mouhamed Barro, respectiv Paolo Marinelli, ambii cu 10 puncte.

Meciul doi va avea loc tot în Oradea Arena duminică, 30 aprilie, de la ora 20.00.

*foto: Facebook CSM Oradea

37 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    HAI CSU !
    Ma așteptam la un esec mai drastic în condițiile date. Asta este:) Capul sus !

    cu 1 an în urmă (28.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Mihai1988 :

    Fruntea sus si nu cedam.
    In conditiile in care am jucat fara cei mai buni 2 jucatori ai nostrii care au dat totul si s-au accidentat rau in meciul trecut am aratat decent. Nu cred ca au sanse sa isi revina decat in sezonul urmator la ce urat au fost accidentariile si cum s-au vazut, doare si cand te uitai. Cu Mirel accidentat, Prat accidentat am jucat prima oara cu Banciu in acest sezon atatea minute si cu restul de 2 juniori. Asta este situatia, Dar ce sezon fain avem. Nu cedam , luptam pana la capat, inca este o speranta.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • Xyz456:

      Leii leșinați.
      Oradea nu a avut niciodată galerie în adevăratul sens al cuvântului.fotbal,baschet,handbal.din când în când câte o agitație în funcție de meci.mereu ne-au dat clasă cei din Timișoara, Arad, cluj.multumim galeriei din Sibiu pentru atmosfera creată în Oradea Arena.Să veniți și duminică! Dacă se poate mai mulți!Asta e.Orădeanul merge la meciuri ca la teatru.

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Dap
      Nu am avut galerie. Avem titluri. Seara faina 🙃

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • Xyz456:

      Dap.
      Multe titluri avem.intr-o atmosferă de înmormântare.noroc cu galeriile adverse că ne aduc aminte că totuși e un eveniment sportiv.

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      Hai
      Ca nu e asa rau. Uiti in ce atmosfera s-au castigat acele titluri. Si daca strigam doar "te se me" ca fraierii, prefer 3 titluri si sa ii las pe altii sa nu cedeze.

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • andreea3w0:

      returnofthesnek
      Degeaba ai titluri daca nu are cine sa se bucure de ele. :)))
      Ceea ce nu ai tu habar si nu o sa ai, probabil, niciodata este faptul ca galeria face parte din echipa. Cu totii suntem o echipa, nu doar jucatorii. Cand castigam, toti castigam si cand pierdem, toti pierdem. Indiferent de rezultat, noi suntem si vom fi alaturi de jucatrii nostri pana la final. "Galeria'' voastra, nu mi amintesc sa o fii vazut la un meci in deplasare niciodata :))). Asta inseamna echipa, dragule: sa ti sustii favoritii, indiferent ca joaca la 10 ore, doua ore distanta de casa. :) Tocmai, mai ales ca stii ca sunt favoriti anul acesta si ca echipa Oradiei a avut rezultate foarte frumoase, cu atat mai mult sa ii sustii!

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    • andreea3w0:

      in plus...
      nu stiu daca stii, dar noi suntem penultimii din clasamentul cluburilor cu bani din baschet...si, NU, NU ma plang sau ceva, voiam doar sa reamintesc acest fapt ca sa vezi cat de mult se lupta acesti baieti pentru rezultatele lor! Si de aceea merita si mai tare sustinuti! Oricum, din pacate niciodata nu o sa stiti ce inseamna cuvantul "galerie". Pentru ca la voi in sala cei care striga sunt niste baietasi pana in 20 si un pic de ani (ma refer strict la cei cu toba, maram "galerie", nu si la restul spectatorilor :)) ) care tipa "plecati acasa" (tipic copilaresc) si "Hai, Oradea"...pe cand Sibiul are o gramada de cantece despre echipa si club.

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    • Snake:

      andreea3w0
      Adevarul este ca Sibiul la baschet a avut și are o galerie f frumoasa și acasă și in deplasare, nu are comparație și oricât și-ar dori alții și aici ma refer la U încă sunt departe de Sibiu, aici nu am ce comenta ( vreau sa subliniez ca persoane violente verbal vor exista in sala in toate orașele) , ÎNSĂ vreau sa subliniez ca in lnbm cea mai mare medie de spectatori a fost la Oradea, poate ca încă nu sunt mari consumatori de baschet dar meritele pentru aceasta performanta este a clubului CSM 👏👏 încă nu avem cântece însă sper ca vor apărea și ele iar copii de azi vor deveni Adevărații suporteri de maine și eu personal ii apreciez pt ceea ce fac, referitor la deplasării are și Oradea suporterii însă cu adevărat se întâmpla asta doar la Cluj … sa fie baschet și multe felicitări pentru spiritul echipei in acest an!!

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    • andreea3w0:

      Snake
      Pai normal ca sunt mai multi spectatori daca aveti capacitatea salii care va permite sa fie. :)
      Sala Transilvania are o capacitate sub salile din Oradea din pacate. Iti spun eu sigur, daca aveam macar o sala cu o capacitate mai buna, era plina. Acum la al 3-lea meci a fost sold-out in mai putin de o ora...cati crezi ca nu si-ar fi dorit sa vina la meci? Daca atat avem, asta e. De aceea aveti un avantaj ca acesta (strict parerea mea) datorita locurilor generoase pe care le aveti. :)
      Si legat de galerie, eu faceam o comparatie intre SB si Oradea. La Sibiu in galerie sunt oameni de toate varstele, tatici, mamici, inclusiv bunici si nepotei..pe cand la Oradea doar acei copii, din pacate. Daca iubiti acest sport atat de mult, unde sunt fanii de toate varstele? Si da, e frumos sa vezi si copiii in galerie, dar e si mai frumos sa vina insotiti de la cei de la care primesc educatia, fie ea sportiva sau nu.

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    • boogie:

      Galerie
      Andreea,de ce ai impresia că un meci de baschet e "zero" fără galerie?Spune-mi, în NBA(dacă te uiți),câte tobe,steaguri,trompete etc. ai văzut?Sau NBA e prea slabăpt tine...

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    • Snake:

      andreea3w0
      Nu neg ca biletele la Sibiu se dau imediat cum nu am negat galeria , însă motivul cu sala mai încăpătoare… uite ca la Cluj care e mai încăpătoare nu au fost mai mulți… iar încă odată îți spun ca nu avem “cultura”galeriei cum e la voi, însă dacă te uiți in sala sunt bunici cu copii, părinți cu copii și cred ca suntem destul de civilizati , avem și noi prb noastre , însă spre exemplu : la ultimul meci ai lui U cu CSM la Cluj au fost mai multe incidente in zona publicului ( vezi ca nu am zis galerie :) ) CSM, câțiva adolescenți au vrut sa rupă steagurile lui CSM și nu a intervenit nimeni din public abia după aprox 1/2 min au intervenit jandarmii… la final de pe teren un individ ( am inteles ca e șeful galeriei lui U ) ne înjura de pe teren ( cumva oficial , nu?? ) și ne amenința ca ne aseteapta pe toți la ieșire ( of course nu a avut acest “curaj”) sa ne rupă capul…. Nu înțeleg de ce nimeni de pe teren jucatori sau oficiali sau oamenii de la paza care treceau pe lângă el nu au intervenit, poate doar dacă violenta e specifica la acest club.
      In alta ordine eu va doresc o sala , cel puțin ca și la Oradea și îmi doresc la CSM o galerie cel puțin ca și la Sibiu. 👍

      cu 1 an în urmă (02.05.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Azi Sibiul a avut galeria mai tare decît echipa!
    Avem de învățat de la galeria sibiană cum se folosesc steagurile mari, "de luptă": le fluturi bine înainte de joc, adversarii îți citesc mesajele înscrise pe ele, te respectă pentru ce le-ai transmis și gata! Folosești pe durata partidei steagurile mici și le permiți vecinilor din jur să vadă meciul că de aia au dat bani pe bilet! Sau poate sibienii procedează așa doar în deplasare, din respect pentru orădeni? În rest jocul Sibiului pare copiat după cel al Rapidului, cu scopul ascuns de a ne scoate din formă și pe noi după modelul lui U care a căzut adînc în capcană și pare că nu-i va fi ușor să iasă de acolo.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu DND :

    Sperăm
    Ținând cont de situație am jucat bine
    Nu vreau să bag bățul în furnicar dar... Să ai 25 de puncte avans, noi cu echipa a 3-a și tu Coach să ți titularii,,☺️
    Și 2 chiar le-au intrat din toate pozițiile (multe pe sirena)
    Cu toate astea nu înseamnă că Oradea nu au fost mult mai bună astăzi dar..
    NU CEDĂM
    Hai CSU

    cu 1 an în urmă (28.04.2023) Raspunde
  • Rapid București Bruce :

    Inexplicabil Achim
    Era clar ca Oradea va câștiga fără mari probleme, dar Achim a tratat meciul de parcă era meciul decisiv din semifinale.
    Final de prima repriză, +26, banca orădeană cere fault la ultimul atac al sibienilor, ca nu erau încă un penalizare.
    După în final de meci baga târziu de tot oamenii din linia a 3-a.
    Bravos, în fața unui adversar cu un pivot.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Schimbari
      Atât Oradea cât și Clujul au folosit echipele standard indiferent cât de mare era diferența de scor. E decizia antrenorilor dacă aleg sa își tina jucătorii conectați sau sa dea minute tinerilor. E totuși play-off-ul și echipa trebuie sa dea totul. Oradea a avut 10 zile de la ultimul meci și mai are probabil încă 2 pana la finala. Indiferent cât de bine te antrenezi, nu se compara cu un meci oficial. Eu cred ca și în meciurile ramase Oradea și Clujul vor juca cât mai mult cu titularii.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea returnofthesnek :

    Mda
    Minus suporterii sibiului care sunt implicati in meci, brusc va f**e grija pe multi si de la alte echipe cat tine Achim titularii in teren. Da Tarolis azi nici pe foaie nu a fost, au marcat toti in afara de Nastrut si Neal a trebuit sa se roage de antrenor sa mai fie lasat sa joace. Incepe sa va fie frica sau ce? Repet, nu ma refer la suporterii Sibiului.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    ioi ioi
    VEZI SA NU TE F... PE TINE, CAND PLECATI SPRE CLUJ CU 0-2! MA CE O CRESCUT MALAIUL SAU S-O UMFLAT IN VOI!

    cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • CSM CSU Oradea returnofthesnek:

      :)))
      Din cotizatia de 5 lei pe cap in galeria U la fotbal va mai raman bani dupa felia de paine si pentru medicamentele de schizofrenie?

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Raul :

    Oradea
    Legat de titulari si de cat au jucat nu vad unde e problema..pana la urma a fost un antrenament. Foarte bine ca au jucat titularii, trebuiau sa mai joace sa fie diferenta de 50 de puncte ca sa va potoliti cu comentariile de genu ca diferenta a fost mica sau ca aruncarile au intrat din toate pozitiile (5/18 3 pct).
    La final, probabil, nu s au vazut imaginile la tv dar in sala in timp ce sibienii strigau "nu cedam" majoritatea aratau degetele mijlocii intregii sali. Oradea nu a jucat nici macar la 75% din capacitate. E strict problema Sibiului legata de accidentari si cu ce jucatori te prezinti la o semifinala.
    Legat de titulari va inteleg ca trebuia "Coach" sa i odihneasca mai mult ca sa nu fie atat de mare diferenta dar probabil multi nu au observat ca aproape tot sfertul 3&4 Oradea a jucat cu 2 romani (roman + Kris). Si inca un lucru in ultimele minute din meci Oradea cu juniorii si romanii au mai pus 10 puncte diferenta...
    In rest atmosfera a fost frumoasa, putem zice ca s a simtit mai mult atmosfera de semifinala in tribune decat in teren.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • BC CSU Sibiu Mihai1988:

      Oradeniilor le place doar scandalul, sa huiduie.
      De asta nici nu mai scriam pe aici ca numai te enervezi cand auzi ce vorbeste lumea. Scriam de noi si incep oradenii sa injure si sa zica ce tari sunt. Cred ca doar scandal le place, nu pot traii fara. Mai bine va vedeti de jocul vostru de galeria voastra si toata lumea e mai fericita chiar si voi.

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • BHmereuplangacios:

      Civilizatii,fetele mari...
      Nu cred! Nici sibienii nu va plac? Nimeni nu are " sange albastru". ca voi. Voi ati pus coada la pruna!
      Minunatilor! Civilizatilor!
      Sibienii au cea mai inimoasa galerie de baschet din tara!!!
      Mai greșesc și ei, dar...au farmecul lor.
      BRAVO SUPORTERILOR SIBIENI!
      Unii canta" Acolo este tara mea..."
      Altii, " hei ,hei, te se me" și " leii rosiii".
      La meciul acesta nici o filmare de trimis federatiei? Degeaba trimiteți, nu mai e tata Fometescu( prietenii stiu de ce 😁 ) cu voi.

      cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    Raspunde
  • MSX :

    Nu inteleg
    De unde vin aceste comentarii. Chiar asa ați ajuns? Da, voi cei din Cluj deghizați in susținători al celor din Sibiu. Atâta ura, panica sau dispreț aveti fata de Oradea ca ajungeți sa interveniți în aceste comentarii. Da, este clar ca urmează o finala interesanta între Oradea și Cluj și da, este adevărat ca vom avea timp atunci sa ne spalam ,garderoba" între noi. Pana atunci sa respectam acești sportivi și susținătorii lor.

    cu 1 an în urmă (28.04.2023)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Hai ca iti spun eu de unde
      Exista o masa de suporteri oradeni, care apar din pamant ca ciupercile cand este vorba de scandal, de cand ati inceput sa "scoateti" capul la baschet (va felicit pentru asta), o parte, repet o parte din sustinatorii echipei voastre se comporta de parca CSM Oradea a descoperit gaura in macaroana, aere de superioritate si de corectitudine precum ironii peste ironii la adresa adversarelor.
      Iti dau niste mici exemple doar de astazi, inca de dimineata pe pagina oficiala a clubului nostru a rasarit un comentariu de la un distins domn oradean " M..E Sibiu Hai Oradea ! ", apoi printre comentarile de la postarea aceasta de pe pagina de FB , " +33, nimic de zis" sau "antrenament cu public si ciobani" , toate acestea fara a fi provocate de sibieni.
      Inteleg bucuria rezultatului, dar sa incepi cu ironii ieftine stiind conditiile in care s-a prezentat echipa sibiana la meciul asta si diferenta de valoare dintre echipe la urma urmei...spune multe despre caracterul unora.
      Fireste ca nu toti oradenii sunt asa, sunt exemple negative printre toti suporterii, dar trebuie facut in asa fel incat suporterii civilizati sa ii acopere pe cei rai.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Cine seamănă vânt.....
      Ce poți să aștepți de la niște amărâți care trăiesc prin gropile din Florești și Someșeni, cu salam de 5 lei și au o amărâtă de universitate.. Citește comentariile "elevate" ale unora dintre ai voștri și poate ai să ințelegi reacțiile la adresa voastră. Cred că acest fel de discuții nu fac bine, dar na, unii "e"mai superiori! Am mai scris, aici ar trebui să discutăm numai despre baschet...

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Comentariu meu
      era pentru MSX

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @alex
      De ce nu le răspunzi acolo celor care au postat. Aici eu nu am văzut comentarii ironice la adresa Sibiului.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    Raspunde
  • Snake :

    MSX
    Lasă-l ca e doar un penibil care se crede stăpânul adevărului și dacă încă nu știi e un mare fost jucător de baschet 🤮 frustrarea lui ma face sa dorm mai bine in noaptea asta 😉

    cu 1 an în urmă (29.04.2023) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Am ajuns acasă.
    Câteva reflecții de la meciul de azi: prefer sa am vocea răgușită și palmele umflate de la aplaudat, decât să scot dintre dinți, bucăți de plastic roșu, de la acele aerisitoare între vecini, care se folosesc in sala din Oradea. Să înceapă jocul și tu să păstrezi muzica pornită in sala ca să nu se audă sibienii, oare ce este? Mascota Leoni ( cred că e corect ) are condiție fizică și dansează mai bine ca majoretele oficiale. Când o să aveți bani sa va mai luați o tabelă, sa o puneți în celălalt capăt, sau macar sa o donați pe asta și să vă luați una pe mărimea sălii, care sa nu para a fi luată de la second-hand. Sala e drăguță, are accesul mai bun ca cea din Cluj (inclusiv parcarea generoasă) , dar cea din Cluj e mai stilată, pare mai finisată. In ultimele 3 minute, când erau doar jucători scunzi pe teren, am descoperit un mega jucător, Baciu, care va cam mănâncă banii din buget, degeaba.

    cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Raul:

      Clamun
      Muzica nu a avut scopul de a nu va auzi voi, sibienii . Muzica se porneste la aproape orice intrerupere de joc de la inceputul sezonului..nu va mai victimizati. Iar legat de Baciu stim si noi ce avem in ograda din pacate. Cat despre aplaudat si incurajat si noi o facem la meciurile cu miza. Normal ca atunci cand conduci cu 20 80% din meci nu mai ai acea tragere sa urli si sa aplauzi.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • CSM CSU Oradea Sean Barnette:

      Clamun
      Ne cerem scuze pentru defectele observate de tine la sala, si pentru lipsa noastra de stil. Atat s-a putut. Mai trece si tu cu vederea.
      Totusi,te asteptam si duminica, nu promitem sa rezolvam toate cele semnalate, dar incercam.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    Încă ceva, sa nu uit
    Tu ca și suporter orădean sa te chinui să fluieri cealaltă galerie care canta, și să ajungi să îți fluieri proprii jucători care atacau, a fost apogeul serii.

    cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • U BT Cluj-Napoca rafuv:

      Titulari vs. Rezerve
      În oglinda cu acest meci, și la meciurile U -Rapid a fost aceeași problema în care juniorii au intrat doar pe final deși scorul permitea zic eu cu mult înainte.
      Nu știu care este cauza, probabil se încearcă noi scheme pe care un joc strâns nu le permite, altfel cu siguranță pentru juniori câteva minute bune în plus cu siguranță nu le strica.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea The Optimiser :

    Victorie așteptată
    Fără Blumbergs și Uță (și Pratt posibil nerefăcut complet) era de așteptat această victorie în maniera dată.
    Câteva observații legate de ce s-a discutat aici până acum(sper să le acopăr pe toate):
    1. Chapeau galeria Sibiului! Au cântat și scandat tot meciul, s-au făcut auziți într-o manieră frumoasă, indiferent de rezultatul de pe tabelă. Mă aștept duminică să fie și mai mulți sibieni prezenți, dat fiind că e zi liberă și mai multă lume ar avea disponibilitatea de a face deplasarea.
    2. O să îmi iau hate aici pentru că știu sigur că există membri din colectivul respectiv, dar la noi ce există în momentul prezent "galerie" nu se poate numi așa. Cu tot respectul față de ce se încearcă la noi, aia nu e o galerie nici în adevăratul sens al cuvântului... Încercare de galerie a fost în perioada Asesoftului(cam prin 2012-2016), după aceea grupul respectiv s-a spart din varii motive și am ajuns în momentul prezent unde galeria e formată preponderent din adolescenți, care aseară nu știu dacă în tot au însumat 20 de persoane... Aici poate că este eronată judecata mea, dar contează mult și prezența fotbalului în existența galeriilor la baschet... La U de ex. sunt băieții de la fotbal care fac atmosferă excelentă, cred că fără prezența lor la sală atmosfera ar fi identică cu cea de la noi în momentul de față... La Sibiu nu știu cum este situația, dacă cei care scandează la meciurile de baschet sunt și cei care sunt prezenți la echipa de fotbal a orașului...
    3. Cineva zicea de muzica pusă să acopere galeria Sibiului, muzica respectivă a fost tot sezonul în momentele de minge moartă... În majoritatea timpului când se fac schimbări sau până se repune mingea se pune ceva sugestiv de câteva secunde(pe modelul NBA), deci acolo nu are treabă cu galeria sibiană. Muzica dată prea tare știți bine când a fost, la momentul cu Guzman. :)
    4. Tabelele sunt oribile la noi, sunt așa de mici că de-abia descifrezi ce scrie pe ele, complet neinspirate într-o arenă de astfel de dimensiuni... Chiar am văzut meciul celor de la Cholet din finala de miercuri și nu am putut să nu remarc ditamai tabelele ce le-au avut în cele două colțuri ale sălii...Probabil am rămas fără buget pentru ele. :))
    5. Să îmi explice și mie cineva ce s-a întâmplat cu huiduielile ieftine de la final că să mor de am înțeles...
    6. Sper să vă păstrați antrenorul pentru sezonul viitor și să primiți ceva finanțare mai solidă și veți avea o echipă frumoasă rău sezonul următor.
    7. Hai CSM! :)

    cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • BC CSU Sibiu clamun:

      Oradea-Sibiu
      Duminică clar vor fi mai mulți. La Sibiu baschetul rezista de 50 de ani. Fotbalul a avut parte de episoade. Deci galeria de fotbal nu are relevanță în cea de baschet . Referitor la muzica nu mi se pare normal sa continue după ce se aude fluierul de început al arbitrului, că nu am venit la dans sportiv, ci la baschet. Un plus pentru crainicul sălii că nu încearcă să fie șef de galerie. Ieftinirile de la final, au fost că o răbufnire a neputinței noastre, dar daca s-a observat au fost destui care au tăcut pentru că nu rezonează cu aceste acțiuni. Speram că la anul sa avem același antrenor și un buget îndestulător pt performanță. Hai CSU

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • metropolitul:

      @optimiser
      Subscriu la punctele 1-7. Mai putin la punctul 2. Am facut parte din aceasta "noua galerie" in perioada 2016-2018. Da, e slaba miscarea dar macar se incearca ceva. au fost meciuri cu aproape 100 de persoane. Nu pot sa inteleg cum naiba au fost doar 20 ieri?! Asta e adevarat. Sunt tot felul de certuri interne etc. Dar nu e ca si cum sala ajuta ca in perioada amintita de tine. Asta din mai multe motive:
      1) galeria noua vrea sa vina cu tot felul de cantece noi pe care nu le stie nimeni
      2) sala mult mai mare deci nu se aude ce se canta
      3) cand vin 3000-5000 de oameni la meci aia 1000 care ar canta/scanda sunt cumva stanjeniti
      4) de data asta a fost greu sa pornesti sala cand ai 20+ pe tabela in continuu

      Una peste alta cred ca baschetul, ca orice sport, e pentru suporteri. Fie ei cantareti sau nu. Eu am mers la meci cu piciul meu de 7 ani care joaca la juniori la echipa. Cred ca asta e cel mai fain lucru.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Corect
      Foarte corect ce ai spus. Ce as mai adauga este ca ma bucura faptul ca sala a avut constant prezente numeroase la meciuri, spectatori care in vechea sala nu ar fi incaput in totalitate la capacitatea ei... Probabil sala, asa noua si moderna cum e, a atras mai multe persoane la meciurile de baschet, ceea ce nu poate fi decat un lucru imbucurator.

      cu 1 an în urmă (29.04.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!