Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă in-extremis duelul cu FC Argeș, datorită lui Kris Richard

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
04.02.2023

CSM Oradea câștigă in-extremis duelul cu FC Argeș, datorită lui Kris Richard

CSM Oradea a trecut de FC Argeș la ultimul meci al piteștenilor în Sala Sporturilor din Trivale. Kris Richard a adus victoria oaspeților cu o triplă la ultima posesie, din zero grade. Scorul final a fost 80-81, iar bihorenii avansează la 8-1 în Top 10, în timp ce vulturii alb-violeți se situează la 2-7.

FC Argeș: Bruce Massey, Alin Andrieș, Mihai Măciucă, Josh Cunningham, Nikola Jevtovic

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Stephen Holt, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu               

Baciu a dezghețat tabela cu un poster în fața lui Jevtovic la prima posesie. Pivotul sârb și-a luat revanșa cu câteva fente urmate de un layup în căciulă. Piteștenii au trecut pentru prima oară în avantaj printr-un and-one al lui Cunningham. Baciu a replicat cu un cârlig. Jevtovic a dus scorul la 7-6 cu un coș de la semi-distanță. Orădenii au revenit la conducere după un coast-to-coast layup, urmat de un fadeaway al lui Jevtovic. Măciucă a punctat și el pe pătrundere. Richard și Tarolis au răspuns cu patru puncte la rând. După un timeout cerut de Milan Mitrovic, Măciucă a energizat atmosfera cu un slam-dunk agresiv. Bostic a bifat prima triplă a disputei. După 10 minute, bihorenii conduceau cu 19-22.

Gavrilă și Lawson au marcat patru puncte în deschiderea celui de-al doilea parțial pentru a o aduce pe FC Argeș din nou în avantaj. Richard a marcat de la semi-distanță, înaintea triplei lui Wilson. Nou-venitul de la Pitești a mai adus alte două puncte, iar echipa sa se ducea la două posesii (28-24). Markovic a readus-o pe Oradea la conducere cu șapte puncte la rând. Măciucă și Massey au refăcut avansul gazdelor (36-31). Baschetbalistul român a forțat un timeout de la Cristian Achim după ce a punctat din spatele semicercului și a făcut ca diferența de pe tabelă să fie de opt lungimi. Măciucă a repetat isprava și a făcut ca diferența de pe tabelă să devină de două cifre. Neal a oprit run-ul adversarilor cu o triplă. Bihorenii au bifat nouă puncte la rând și reintrau în meci, iar la pauza mare tabela indica 44-40.

Baciu a înscris patru puncte în debutul părții secunde. Jevtovic a marcat de la semi-distanță, înainte ca Tarolis să egaleze. Același Jevtovic i-a răspuns cu un coș pe recuperare ofensivă. Cunningham a punctat și el cu un slam-dunk agresiv. După câteva minute de secetă pentru ambele echipe, Cunningham a înscris din interior. Baciu a redus diferența la o posesie, înainte ca Jevtovic să marcheze patru puncte la rând și să ducă scorul la 56-49. Wilson a majorat diferența cu un coș de trei puncte. Gheorghe a replicat cu un stop-șut de la semi-distanță. Tot Wilson i-a copiat procedeul la o posesie distanță. Bobe și Markovic au marcat patru puncte la rând și la capătul sfertului trei, tabela indica 61-57.

Andrieș a deschis actul decisiv cu un coș pe recuperare ofensivă. Neal a replicat pe pătrundere. Lawson a înscris și el cu un semi-cârlig din căciulă. Gavrilă a majorat diferența la opt lungimi. Nicolescu și Richard au răspuns cu câte o triplă și diferența devenea de doar două puncte. Neal a restabilit egalitatea la 67, iar oaspeții au revenit în avantaj cu tripla lui Bobe. Fometescu a întrerupt run-ul de 13-0 al oaspeților. Milutinovic a egalat cu o triplă extrem de dificilă. Markovic părea că a înfipt pumnalul în pieptul argeșenilor cu un coș de la distanță, dar Cunningham a răspuns cu un and-one de sub panou. Jevtovic părea că a adus victoria piteștenilor, dar Richard a înscris un coș de trei puncte din zero grade la ultima posesie, iar CSM Oradea s-a impus cu 80-81.

Kris Richard a fost omul meciului pentru orădeni și totodată cel mai bun marcator al echipei victorioase, cu 15 puncte. Nikola Markovic l-a urmat cu 14 puncte, în timp ce Nikola Jevtovic a totalizat 21 de puncte și 8 recuperări pentru gazde.

Pentru CSM Oradea urmează duelul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, cu Keravnos (8 februarie, ora 19:30). Joi, 9 februarie, FC Argeș joacă pe terenul celor de la CSM Constanța, de la ora 18:00.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Victorie in-extremis
    dar si norocoasa. Greseala mare de antrenor care cu 3,6 secunde i-a facut semn lui Jevtovic sa inscrie libera, cind decizia optima era sa rateze. Mai mult decit un cos super-norocos de la mijlocul terenului nu avea cum sa se intimple. In rest, cit am vazut meci echilibrat.

    cu 1 an în urmă (04.02.2023) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Joc frumos
    Am jucat cum trebuie, un baschet rapid si am pierdut frumos. Poate un pic de suparare pentru finalitate am, dar faptul ca am trait un ultim meci bun al echipei in sala in care s-a luat titlul national in 2000 e suficient pentru seara asta.
    Sunt sperante ca jocul echipei poate aduce puncte pentru a prinde locurile 6-8.

    cu 1 an în urmă (04.02.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!