Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă la Galați după un debut de meci cu emoții

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.11.2022

CSM Oradea câștigă la Galați după un debut de meci cu emoții

CSM Oradea a bifat al patrulea succes stagional în Liga Națională de Baschet Masculin, scor 75-84 în fața celor de la CSM Galați. Partida din etapa cu numărul șapte de campionat a fost jucată în devans. CSM Galați are un bilanț de 3-2 după acest meci.

CSM Galați: Luka Mitrovic, Andrei Petică, Marius Ciotlăuș, Nedeljko Prijovic, Andrei Calenic

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Stephen Holt, Mark Ogden

Ciotlăuț și Prijovic au lovit repede de la distanță pentru a îi distanța pe gălățeni la două posesii de adversar. Neal și Richard au atacat inelul pentru a reducer deficitul la o singură lungime (9-8). Mitrovic și Strong au răspuns și ei prin reușite din interior, înaintea coșului de trei puncte reușit de Petică. Calenic a continuat run-ul gazdelor, pentru ca Stan să închidă primul sfert prin două reușite din interiorul semicercului, datorită cărora Galațiul conducea cu 22-13 după primul sfert.

Avansul de nouă puncte se păstra și în debutul celui de-al doilea parțial, când Mitrovic și Calenic le răspundeau lui Carter și Markovic pentru a duce scorul la 26-17. Din acel moment, a urmat un run de 12-3 al bihorenilor prin care egalitatea era restabilită după cinci puncte consecutive ale lui Carter. Oradea trecea la conducere după un coș-fault reușit de Mark Ogden (29-32). Tudor Gheorghe reușea să majoreze diferența la șase puncte. Trupa lui Florin Nini a închis mai bine parțialul și s-a apropiat la două puncte înainte de pauza mare (41-43).

Markovic a început bine și a doua jumătate a disputei și a dezghețat tabela în tranziție. Neal a majorat diferența de pe tabelă cu o triplă, înaintea coșului pe pătrundere reușit de Stan. Markovic a marcat din nou din interior, iar tripla lui Holt făcea ca avansul oaspeților să fie de două cifre (43-53). Ofensiva Leilor Roșii a continuat să domine sfertul cu numărul trei, iar înaintea ultimelor 10 minute, tabela indica 53-64.

După două minute de secetă, Mitrovic a lovit primul în sfertul patru cu un coș de trei puncte. Carter a replicat imediat prin același procedeu. Duelul de la distanță a continuat cu o nouă astfel de reușită a lui Mitrovic. Stan a reușit un and-one prin care diferența era redusă la șase lungimi (61-67). Carter a majorat diferența cu propriul coș-fault. Americanul a lovit apoi și de afară. Nicolesu i-a urmat exemplul și a lovit și el din spatele arcului de cerc. La finalul partidei, tabela indica 75-84.

Nikola Markovic a fost omul meciului și a adunat 22 de puncte și 5 recuperări. Justin Carter l-a urmat cu 16 puncte, în timp ce Mark Ogden a încheiat în double-double (11 puncte, 11 recuperări). De partea cealaltă, Luka Mitrovic a bifat 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, iar David Stan a strâns 12 puncte și 5 recuperări.

În weekend, CSM Oradea va primi vizita celor de la CSM Constanța, în timp ce CSM Galați va juca la București, împotriva celor de la Laguna Sharks.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!