Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă la revenirea în Arena Antonio Alexe

CSM Oradea câștigă la revenirea în Arena Antonio Alexe

Sâmbătă, 23 octombrie, CSM Oradea a revenit în Arena Antonio Alexe cu un duel jucat în compania lui CSM Galați. Formația lui Florin Nini a pus probleme doar în primele 20 de minute ale încleștării. În rest, jocul a fost controlat de elevii lui Cristian Achim care s-au impus cu scorul de 84 la 62.

Primul cinci al vicecampioanei a fost următorul: Stephen Holt, Dovis Bickauskis, Tudor Fometescu, Garlon Green și Alexandre Gavrilovic. De partea cealaltă, au intrat pe teren, pentru prima posesie, Matt Milon, Kareem Brewton, Robert David Stan, Maksim Sturanovic și Javon Masters.

CSM Oradea a jucat în debutul partidei la fel cum a făcut-o în a doua repriză din Portugalia: cu multe greșeli și lipsă de concentrare în atac. CSM Galați a profitat de acest aspect și a marcat primele șapte puncte ale actului inaugural. Holt și Green au redus rapid avantajul oaspeților la un singur punct, însă aceștia s-au distanțat din nou la două posesii. Același Holt a condus în continuare ofensiva gazdelor, atât prin reușite de la distanță, cât și prin pase decisive, iar bihorenii au intrat în avantaj: 18-15. Florin Nini a solicitat primul time-out al întâlnirii și Ciotlăuș și-a apropiat echipa la un punct, însă Green a răspuns la celălalt panou și, la finalul sfertului, Oradea conducea cu 22-19.

După prima pauză, Nikola Markovic a marcat la două posesii consecutive, dar gălățenii au răspuns de fiecare dată. Elevii lui Cristian Achim au început să se simtă tot mai bine în ofensivă și, după mai multe coșuri înscrise de Green, Markovic, Baciu și Richard, s-au distanțat la zece puncte: 36-26. A urmat un nou timp de odihnă cerut de banca tehnică a gălățenilor, care au reușit apoi să se apropie la două posesii: 38-34. Bickauskis a oprit asaltul adversarilor cu un coș de la mare distanță și, după primele 20 de minute, scorul era 41 la 34 pentru orădeni.

CSM Galați a început mai bine și repriza secundă și a dus scorul la 43-41, însă tot Bickauskis a fost jucătorul care a liniștit spiritele în tabăra gazdă, printr-o triplă. Baciu și Green au completat run-ul Oradiei care a fost întrerupt mai apoi de reușita lui Sturanovic. Millon a obținut o intercepție și a înscris pe contraatac, dar Leii Roșii au răspuns prin Richard și Holt. Pe finalul penultimului act, gălățenii au comis o serie de greșeli, iar CSM Oradea s-a distanțat la 12 puncte: 61-49.

După mai bine de 90 de secunde scurse din sfertul patru, Bobe Nicolescu „a dezghețat” tabela cu cinci puncte consecutive. Milon a reușit și el cinci puncte după faze similare și nu le-a permis bihorenilor să se relaxeze prea repede. Elevii lui Achim au fost foarte impreciși de la linia de libere, însă oaspeții nu au profitat de aceste ratări. Prin urmare, vicecampioana României a controlat finalul de meci și s-a impus cu scorul de 84 la 62.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Stephen Holt (16 puncte), Garlon Green (16 puncte) și Alexandre Gavrilovic (13 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Maksim Sturanovic (15 puncte), Matt Milon (14 puncte) și Javon Masters (11 puncte).

În urmă acestui rezultat, gazdele au un bilanț de patru victorii și o înfrângere, iar oaspeții au trei jocuri pierdute.

CSM Oradea și-a amânat meciul din următoarea etapă cu Rapid București, în timp ce CSM Galați se deplasează pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!