Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă pe terenul lui Rapid în prima rundă din Top 10

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.01.2024

CSM Oradea câștigă pe terenul lui Rapid în prima rundă din Top 10

CSM Oradea a debutat cu un succes în Top 10 în fața uneia dintre echipele de top din Conferința A. Leii Roșii au trecut în deplasare de Rapid București, scor 69-86, și ajung astfel la un bilanț de 7-2, în timp ce adversarii lor stau cu 3-6 în clasament.

Rapid București: Alex Hunter, Sayeed Pridgett, Tudor Gîrbea, Paulius Petrilevicius, Ben Altit

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Nijal Pearson, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Partida a debutat cu coșurile din interior venite din partea singurilor români titulari, Baciu și Gîrbea. Richard a semnat primul coș de trei pentru bihoreni, înainte ca Neal să îi urmeze exemplul și să creeze o diferență de două posesii. După liberele lui Petrilevicius, Tarolis a semnat patru puncte la rând pentru oaspeți. Lituanianul Rapidului a oprit acest run înaintea unui dunk al lui Bobe. Pridgett a semnat prima triplă a giuleștenilor și tot el a înscris și de sus pentru a da startul unui run al gazdelor care făcea ca diferența după 10 minute să fie de un singur punct, 20-21.

Feroviarii au preluat pentru prima oară conducerea după coșul pe pătrundere al lui Pridgett, dar Bobe a răspuns de afară. Au urmat câteva momente de secetă, înaintea unui duel din spatele semicercului între Pearson și Neal într-o parte și Bilinovac în cealaltă, prin care scorul devenea 25-30. Baciu și Tarolis au pus apoi stăpânire în căciulă pentru patru puncte la rând. Cei doi au fost întrerupți de dunk-ul lui Petrilevicius, dar pivotul român și-a continuat evoluția reușită cu alte patru puncte la rând. Altit a răspuns de afară, iar Hunter a punctat de la semi-distanță pentru a ține diferența la cinci lungimi. Leii Roșii au înscris șapte puncte în ultimul minut al reprizei, astfel că la pauza mare tabela indica 35-47.

Petrilevicius a înregistrat primele patru puncte pentru alb-vișinii în cea de-a doua repriză, timp în care Tarolis și Pearson au transformat trei aruncări de la linia de pedeapsă. Neal pe pătrundere și Baciu cu un slam-dunk au făcut ca ecartul să ajungă la 14 puncte, 39-54. După mai multe momente fără realizări ofensive de ambele părți, oaspeții au marcat alte patru puncte, prin Neal și Richard, astfel că avansul se apropia de 20 de puncte. După patru puncte înscrise de Pridgett și Fitzpatrick, scorul era 43-60 înaintea ultimului sfert.

Gazdele au dat semne că pot reveni în meci și au înscris de trei ori de afară în debutul actului decisiv, prin Șomăcescu, Hunter și Bilinovac. Neal a transformat patru libere pentru a își ține echipa la distanță, iar Baciu a reușit să puncteze din nou de sub inel. Rapidiștii s-au apropiat din nou, după un and-one al lui Petrilevicius și o triplă a lui Hunter, dar Neal și Pearson au reușit să transforme și ei câte o reușită de afară. Elevii lui Cristian Achim nu au cedat presiunii puse de adversari și la final s-au impus cu 69-86.

Erick Neal a fost cel mai bun jucător de pe teren și a fost la un pas de double-double, cu 22 de puncte și 9 pase decisive. Cătălin Baciu a avut 16 puncte, 5 recuperări și nu a ratat din acțiune. Kris Richard și Donatas Tarolis au marcat câte 14 puncte. Paulius Petrilevicius a fost principalul marcator al gazdelor și a încheiat cu 14 puncte și 8 recuperări.

În următoarea rundă din Top 10, CSM Oradea primește vizita celor de la CSO Voluntari, în timp ce Rapid București joacă acasă la CSM Constanța. 

*foto:

10 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    si totusi....
    Baciu e jucator! Mai e neoie si ca jocul sa mearga, coechipierii sa te puna in valoare. Pe o scara mai mica, e cazul lui Cate la UBT care atunci cand e bine angajat si sustinut e mereu acolo...sUs!

    cu 2 luni în urmă (29.01.2024)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Baciu
      @ varu silvois
      Sunt de aceîasi parere cu tine.Dar a fost nevoie de o grava eroare de scouting din partea clubului si de doi ani si jumatate de frecat banca,pentru ca Achim sa realizeze ca are un bun pivot in lot.
      Bravo Bobo,asteptam de la tine evolutii cat mai bune!

      cu 2 luni în urmă (30.01.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Mda
    Un meci slab facut de CSM chiar daca am castigat fara probleme.De mult nu am mai vazut atatea balbe si mingi pierdute.
    Curios este faptul ca Achim a hotarat sa-l odihneasca pe Arledge tocmai cand incepuse sa se integreze in jocul echipei si continua sa-l foloseasca pe Freeman care pare a fi rupt complet de echipa.
    Odata cu revenirea lui Markovic ,cred ca ar fi bine pentru toata lumea sa se renunte la el.

    cu 2 luni în urmă (29.01.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @sup.OR.ter
      Da, și mie mi s-a părut bizară treaba cu Alredge, o făcut cel mai bun meci de când e la noi(cu Leiden) și acuma l-a lăsat pe margine, dar l-a băgat pe Freeman care e total depășit...

      cu 2 luni în urmă (30.01.2024)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Arledge
    "CSM CSU Oradea se deplasează la București în formulă ușor schimbată față de precedentele partide. Nikola Markovic revine în angrenajul echipei după o absență de aproape trei luni. În schimb, americanul Jon Arledge a rămas la Oradea, el confruntându-se cu o problemă de sănătate."
    28.01.2024 site-ul clubului.

    cu 2 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde
  • Bihor :

    lnbm
    1. un fapt imbucurator e ca a inceput partea de 1-10 si nu vom mai avea parte de acele meciuri fara miza, cu discrepante mari de valoare
    2. referitor la prima parte a campionatului, s-a spus in mai multe randuri ca grupa A a fost mai puternica decat grupa B, insa rezultatele primei etape infirma aceasta parere, 4 din 5 partide fiind castigate de echipele venite din grupa B
    3. este neplacuta ambiguitatea privind structura campionatului in sezonul viitor, implicit existenta sau lipsa mizei pentru grupa 11-18 ...
    a fost pusa pe tapet varianta ca clujul si oradea sa joace in ABA si sa intre in competitie abia din partea a doua ... daca in privinta clujului au confirmat aceasta intentie, precum si faptul ca au inceput demersuri in acest sens, in schimb din partea oradiei nu s-a auzit nimic ...
    pe de alta parte, federatia nici nu poate stabili prea multe, pentru ca participarea unor echipe de la noi in ABA o decide exclusiv liga ABA (iar acolo decizia se ia cu unanimitatea cluburilor participante), nicidecum federatia nu poate spune ”gata, de la anul cluj si oradea jucati in ABA”, pentru ca ea efectiv nu are cum sa garanteze sau sa influenteze acest lucru
    4. legat de oradea, absenta lui arledge fusese anuntata pe site-ul clubului cu o zi inainte, fiind invocate motive de sanatate ... sa speram ca e vorba doar de o problema usoara de sanatate si nu o alegere tehnica

    cu 2 luni în urmă (30.01.2024) Raspunde
  • HaiRo :

    Off-topic Oradea
    Oradea acuma depinde doar de ea, pentru calificare mai departe în fiba Europe cup , în urma victoriei lui Leiden asupra lui Varese.

    cu 2 luni în urmă (31.01.2024) Raspunde
  • CSM CSU Oradea VMM :

    Sanse
    Ar fi sa bata Csm pe Varese și Chemnitz pe Leiden.

    cu 2 luni în urmă (31.01.2024)
    • HaiRo:

      Re
      Daca Oradea câștigă, nu mai contează ce face Leiden ca are Oradea avantaj.

      cu 2 luni în urmă (31.01.2024)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea VMM :

    Sa vina
    Ai dreptate. M-am uitat încă o data pe clasament.
    Sa vina cu victoria

    cu 2 luni în urmă (01.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!