Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă primul meci de la revenirea suporterilor în tribune

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.12.2021

CSM Oradea câștigă primul meci de la revenirea suporterilor în tribune

CSM Oradea a câștigat disputa cu Rapid București, restantă din etapa a 8-a a Ligii Naționale, cu scorul de 90-62. Acest meci a reprezentat primul cu suporteri în tribune, după o pauză de mai bine de o lună impusă de restricții.

Cristian Achim a început cu Bickauskis, Fometescu, Holt, Green și Gavrilovic. Marius Bulancea a trimis un prim 5 alcătuit din Hope, Mosely, Vasile, Swopshire și Copes.

Angajamentul de început a fost câștigat de Erik Copes. Cele două formații au ratat niște coșuri ușoare în debutul de meci. Primul punct i-a aparținut lui Garlon Green, care a transformat o aruncare liberă. Hope a punctat și el de la linia de pedeapsă pentru Rapid. Gavrilovic a înscris un cârlig din spațiul de 3 secunde, înainte ca adversarul său direct să puncteze de la semi-distanță. Pivotul francez de la Oradea a reușit un slam-dunk de efect și a dus scorul la 5-3 pentru gazde. Acesta a înscris din nou din căciulă și avea 9 puncte după 5 minute de joc. Tabela indica 12-9 pentru bihoreni la acel moment. Green a mărit ecartul cu un and-one înainte de timpul de odihnă cerut de Bulancea. După un run bun condus de Garlon, vicecampioana în exercițiu conducea cu 27-16 înaintea primei pauze.

Sfertul secund a fost deschis de un coș pe pătrundere al lui Mosely. Richard a răspuns cu o reușită de la semi-distanță, înainte de tripla lui Swopshire. Un floater al lui Markovic ducea scorul la 35-21 pentru elevii lui Cristian Achim. Sârbul a reușit și un and one și a mărit ecartul la 17 puncte, înainte de slam-ul lui Copes. Green, abia evenit pe parchet, l-a forțat pe tehnicianul giuleștenilor să ceară timeout la scorul de 40-23, după un coș pe tranziție. Imediat după timpul de odihnă, Cohee a împletit apărarea adversă și a înscris la inel. Alb-vișiniii au venit la doar 11 puncte, înainte ca Green să fure mingea la jumătatea terenului și să puncteze de sus. La pauza mare, orădenii conduceau cu 49-32.

Partea secundă a fost deschisă de reușitele celor doi pivoți, Copes și Gavrilovic. Pivotul american avea 6 puncte în primele 2 minute ale sfertului trei, dar defensiva oaspeților a fost prea permisivă și nu le-a oferit șansa să profite de prestația bună pe ofensivă pentru a reintra în meci. Tripla lui Green, lăsat liber pe semicerc, a dus scorul la 60-42, înainte de reușitele lui Cohee și Copes, care au apropiat Rapidul la 12 puncte, înainte de timeout-ul lui Achim. Paliukenas, Holt și Gavrilovic au fost protagoniștii unui parțial de 13-1 în ultimele 3 minute ale penultimului act.

Primul coș al ultimului sfert i-au aparținut lui Mosely, care a înscris pe contraatac. Bihorenii au punctat prima dată prin Paliukenas la linia de libere. După o secetă de aproape 2 minute și jumătate, Fometescu a înscris din afara semicercului și ducea scorul la 77-51. Acel coș a deschis apetitul ofensiv al vicecampionilor, care au mai reușit să puncteze prin Gavrilovic și Markovic în posesii consecutive, înainte de timeout-ul oaspeților. Aktaș a spart și el ghinionul pentru Rapid cu un coș de la semi-distanță. Pivotul francez de la Oradea a mai bifat un coș cu fault și a dus scorul la 86-55. În cele din urmă, Oradea s-a impus cu scorul de 90-62 și a urcat provizoriu pe primul loc în ierarhia Ligii Naționale.

Gavrilovic a fost cel mai bun marcator al bihorenilor, cu 19 puncte. Green a avut 16 puncte, iar Nikola Markovic 14. Din tabăra adversă, Erik Copes a reușit un double double, cu 18 puncte și 12 recuperări. Jagan Mosely a înregistrat 15 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

În runda a 10-a, bihorenii vor da piept cu CSM Ploiești, într-un meci de sâmbătă, 4 noiembrie. Rapidiștii se vor duel cu campioana U-BT Cluj în aceeași zi.

*foto: csmoradea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!