Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă ultimul meci al etapei a 9-a

Adrian Micinic

Adrian Micinic
26.11.2012

80-70
8-1 STATISTICA 3-6

CSM Oradea a câștigat ultimul meci al etaperi a 9-a, disputat în compania lui CSȘ Giurgiu, scor 80-70. Pe sferturi: 21-10, 15-20, 24-15, 21-25.

 Oradea a început meciul în formula Franklin, Dillon, Maric, Pesic, Topcov, iar Giurgiu cu Petty, Corneanu, Thomas, Ware și Harvey.

Prima posesie și totodată primul coș al partidei aparține oaspeților, prin Christopher Ware. Replica vine de la Pesic, din zero grade, de la semidistanță. Pivotul Harvey aduce prima reușită de la distanță a partidei. Formația gazdă punctează de două ori în tranziție, grație vitezei lui Dillon. După mai multe ratări pentru gazde, respectiv erori în faza de construcție pentru gazde, Maric punctează de la distanță. Corneanu răspunde cu aceeași monedă. Același Maric înscrie de la linia de pedeapsă, respectiv în tranziție mărind diferența la șapte puncte în minutul 7, moment în care Chris Terrell a cerut primul timp de odihnă. Franklin îl servește perfect pe Topcov cu un no-look pass pentru a duce scorul la 19-8. Maric comite a doua greșeală personală fiind schimbat cu Lupusavei. La oaspeți intră Vlaicu, care e sancționat cu greșeală antisportivă după o intercepție a lui Dillon. Harvey punctează de la semidistanță, acolo unde Topcov nu urcă. Sfertul se sfârșește cu scorul de 21-10 în favoarea echipei gazdă.

Daniel Dillon punctează în debutul sfertului al doilea pe fondul erorilor defensive ale oaspeților. Ware răspunde cu o aruncare de la șapte metri. Stefanovic și Țibîrnă intră la gazde, iar Bivolaru și Simmons la vizitatori. Franklin finalizează de sub coș o acțiune colectivă, iar Simmons îl servește pe Bivolaru pentru două puncte. Ware și Bivolaru ratează de la distanță, însă nici gazdele nu execută mai precis. Țibîrnă marchează din serviciul lui Pesic, Ware comițând a 3-a greșeală personală. Harvey nu urcă, iar Pesic iese în spatele semicercului pentru a duce scorul la 31-16 în minutul 15.
Petty pasează pe la spate, precis, către Harvey, însă acesta e faultat pe finalizare. Gazdele continuă cu Lazar, însă Giurgiu se apropie pe tabela de marcaj pe fondul unui parțial de 11-0, în cadrul căruia Vlaicu punctează de la mare distanță. Achim cere timeout pe fondul lipsei de intensitate a jucătorilor săi. Lupusavei punctează de la mare distanță imediat după revenirea pe parchet. Giurgiu se apropie la doar patru puncte în minutul 19. Burrell scapă mingea în momentul în care a vrut să elibereze aruncarea și timpul de atac se sfârșește. Oradea are ultima posesie în prima repriză, dar tabela de marcaj nu se modifică. Astfel, după 20 minute de joc scorul era 36-30.

Topcov aduce primul punct de la linia de pedeapsă după care înscrie și din acțiune. Thimas îl blochează spectaculos pe Topcov, dar Chris Terrell se vede nevoit să ceară timp de odihnă după trei minute în care echipa sa nu a produs nimic din punct de vedere ofensiv. După reluare orădenii continuă să joace colectiv și să-l pună în situație de finalizare pe pivot. Thomas înscrie și este faultat de Maric, care comite a 3-a greșeală personală. În doar patru minute ambele formații comit câte patru faulturi. Corneanu transformă de la distanță și strânge la doar cinci puncte, dar apoi comite o greșeală personală pe finalizarea lui Dillon. Maric și Pesic combină spectaculos și diferența crește la zece lungimi. Oaspeții scapă pe contraatac, iar Thomas înscrie prin alley-oop. Dillon marchează din nou în momentul în care e faultat. Cristian Nicolae intră și în doar câteva secunde marchează pentru trei puncte. De asemenea, Pesic marchează când e faultat și păstrează avantajul de zece puncte al gazdelor. Franklin transformă de la distanțp și avantajul crește la 14 puncte pentru CSM. Antrenorul Chris Terrell este sancționat cu fault tehnic și este eliminat de pe banca echipei vizitatoare pentru proteste. Giurgiu nu are pe altcineva care să conducă echipe întrucât în afara fizioterapeutului niciun alt membru al staff-ului nu a fost prezent la meci. Rolul lui Terrell este preluat de către Thimas. La capătul sfertului 3, scorul era de 60-45.

Topcov înscrie primul coș al sfertului decisiv. Nicolae marchează de la distanță pnetru Giurgiu. Pivotul sârb al gazdelor mai înscrie o dată înainte de a fi schimbat cu Țibîrnă. Diferența crește pe fondul triplei semnată Lupusavei, dar Vlaicu răspunde. Stefanovic încasează o lovitură și este nevoit să se retragă pe bancă. Lupusavei marchează de la distanță, dar Giurgiu răspunde.
După un timp de odihnă, oaspeții marchează de două ori consecutiv în cinci secunde, Franklin pierzând mingea din dribling în propria jumătate de teren. Diferenșa coboară la 11 puncte la intrarea în ultimul minut de joc. Simmons înscrie de la distanță și scorul devine 72-64, cu 47 secunde înainte de final, când Achim a cerut timp de odihnă. Topcov înscrie o liberă, dar Burrell marchează de la distanță pentru a strânge la șase puncte. Vlaicu ratează apropierea la patru puncte, iar Pesic și Dillon merg la linia de pedeapsă. Meciul se sfârșește cu scorul de 80-70.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Giurgiu
    Pentru baietii din Giurgiu : din ce am vazut la tv, trageti-l un pic de urechi pe Harvey! Nu se face asa ceva ! Suntem pe un teren de baschet, nu in Jamaica, in suburbii! In rest, respect pentru jocul prestat de ambele echipe !

    cu 11 ani în urmă (26.11.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!