Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea câștigă un meci complicat cu CSM Focșani

CSM Oradea câștigă un meci complicat cu CSM Focșani

Al doilea meci al zilei de astăzi (11.11) a fost cel dintre CSM CSU Oradea și CSM Focșani, din etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Vicecampioana României a condus în cea mai mare parte a jocului, însă nu a putut să se relaxeze în niciun moment, fiindcă trupa lui Mihai Petruț a oferit o replică foarte solidă. Cu toate acestea, în cele din urmă, victoria le-a revenit jucătorilor lui Cristian Achim: 85-76.

CSM Oradea: Kris Richard, Erick Neal, Nijal Pearson, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis

CSM Focșani: Sherwood Brown, Dragoș Axinte, Ionuț Berceanu, Rijad Avdic, Derryck Thornthon Jr.

Primul coș al partidei a fost înscris de Berceanu, iar primele trei minute au fost echilibrate. Apoi, gazdele au izbutit să se distanțeze la două posesii, 11-5, după două coșuri ale lui Cătălin Baciu și o triplă a lui Pearson. Oaspeții au răspuns prin Thornton și Anikiienko iar, la finalul actului inaugural, scorul era 19-16 pentru CSM Oradea.

În debutul secvenței secunde, după un coș de la distanță al lui Cătălin Petrișor, vrăncenii au trecut la conducere, însă pentru o scurtă perioadă de timp. A urmat un parțial de 8-0 al elevilor lui Cristian Achim, care au preluat din nou controlul asupra jocului. Jucătorii lui Mihai Petruț nu au renunțat la luptă, ci au continuat să fie ca un ghimpe în coasta roș-albaștrilor, forțându-i pe aceștia să ia meciul în serios. În cele din urmă, după 20 de minute, vicecampioana României conducea la nouă puncte: 46-37.

După revenirea de la vestiare, Leii-Roșii au realizat un parțial de 9-2 și s-au distanțat la 16 puncte: 55-39. A urmat un duel între Pearson și Neal, pe de o parte, și Brown și Anikiienko, de cealaltă parte. Focșănenii nu s-au dat bătuți nici în acest moment și, până la finalul penultimului act, au redus diferența de pe tabelă la opt puncte, 64-56, după două coșuri ale lui Lucian Țîbîrnă.

Deficitul oaspeților a scăzut și mai mult, după un coș al lui Reljic marcat în primul minut al sfertului final, și duelul a devenit tot mai echilibrat. Achim a solicitat un timp de odihnă, iar jucătorii săi au reușit șase puncte la rând, provocându-l pe Petruț să ceară time-out, cu puțin peste patru minute rămase din meci. Baciu a reușit opt puncte la rând și, chiar dacă Thornton a încercat să-și țină echipa în joc, CSM Oradea și-a asigurat a șasea victorie în Liga Națională: 85-76.

Liderii învingătoarei au fost Nijal Pearson (25 de puncte, 4 recuperări), Cătălin Baciu (18 puncte, 14 recuperări) și Erick Neal (15 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Derryck Thornton (19 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive), Sherwood Brown (18 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Konstiantyn Anikiienko (11 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestui succes, CSM Oradea ajunge la un bilanț de 6-1 în LNBM. În schimb, CSM Focșani are o singură victorie și cinci înfrângeri.

Pentru elevii lui Cristian Achim urmează deplasarea pe terenul lui CS Vâlcea 1924, în timp ce CSM Focșani va juca la Craiova o restanță din prima rundă.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    ca sa vezi ce pivot revitalizat are Oradea
    Sa fie de bun augur, pana una alta a contribuit decisiv la ultimile victorii.

    cu 5 luni în urmă (11.11.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    ce sa mai
    au fost peste noi, desi am sperat pana in ultima clipa. achim se pensioneaza la oradea, claar

    cu 5 luni în urmă (12.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!