Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută a șaptea victorie la rând în LNBM, în duelul din deplasare cu CS Vâlcea

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.11.2023

CSM Oradea caută a șaptea victorie la rând în LNBM, în duelul din deplasare cu CS Vâlcea

CSM Oradea caută să termine turul primei faze de campionat pe primul loc în Conferința B. Pentru a bifa această realizare, bihorenii au nevoie de o victorie pe terenul celor de la CS Vâlcea 1924 în meciul din etapa a noua programat sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:00.

Oltenii nu au cel mai fericit start de stagiune la revenirea pe prima scenă a baschetului românesc. Gruparea pregătită de Hristu Șapera ocupă ultimul loc în Conferința B, la egalitate cu SCM U Craiova, ambele echipe având un bilanț de 2-4.

Lupii Negri au alternat seriile de două înfrângeri cu una de două victorii. Gruparea nou-promovată a pornit în noul sezon cu înfrângeri împotriva unor echipe de play-off, FC Argeș și CSU Sibiu, ambele jocuri fiind programate în deplasare.

La primul meci de pe teren propriu în acest sezon, vâlcenii au trecut surprinzător de CSM Constanța, iar la o etapă distanță au reușit să obțină un nou rezultat mare: victorie pe terenul lui CSM Târgu Mureș. După aceste două eșecuri, „lanterna” din Conferința B a cedat la șase puncte cu CSM Petrolul Ploiești și la trei puncte cu CSM Focșani.

Trei străini sunt principalii realizatori pentru CS Vâlcea la cele trei mari categorii de statistică. La puncte lider este Stephaun Branch, cu 18.3 pe meci, la recuperări Peter Olisemeka, cu 9.8 pe meci, iar la pase decisive Isaiah Williams, cu 2.8 pe meci.

De cealaltă parte, CSM Oradea parcurge o formă foarte bună în ultima lună. Vicecampioana României a avut un start dificil de sezon, după ce a ratat calificarea în grupele BCL, a pierdut încă din prima etapă a Ligii Naționale și mai apoi a cedat și în primul joc din grupele FIBA Europe Cup.

Gruparea pregătită de Cristian Achim s-a redresat de atunci și a câștigat șapte dintre următoarele opt meciuri. Singura echipă care i-a învins pe orădeni a fost Legia Varșovia. Astfel, Leii Roșii au ajuns la un bilanț de 6-1 în campionat și păstrează șanse mari la calificarea în următoarea fază a FIBA Europe Cup.

În cel mai recent meci, Oradea a oferit o demonstrație de forță ofensivă, pe teren propriu, împotriva finlandezilor de la Kataja. Reprezentanta României în Europe Cup s-a impus cu 105-92 pentru a urca la un bilanț de 3-2 în grupele celei de-a doua competiții europene desfășurate sub egida FIBA.

Nijal Pearson este principalul marcator din campionat pentru Oradea, cu o medie de 14.6 puncte. Cătălin Baciu are un debut reușit de sezon, fiind liderul echipei la recuperări, cu 7.4, în timp ce Erick Neal este principalul playmaker, cu 8.8 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSM Oradea și CS Vâlcea 1924 este programată sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 18:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!