Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută a șasea victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Oradea caută a șasea victorie consecutivă în Liga Națională

În etapa a opta a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Oradea revine pe teren propriu pentru un duel cu CSM Focșani. Meciul va avea loc în Oradea Arena, începând cu ora 19:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

Gazdele ocupă prima poziție în grupa B, cu un bilanț de cinci victorii și o înfrângere, în timp ce oaspeții se află pe penultimul loc, având o singură partidă câștigată și patru pierdute.

CSM Oradea a început cu stângul actuala ediție de campionat, însă s-a redresat rapid și a câștigat următoarele cinci confruntări, în care le-a întâlnit pe SCM U Craiova, FC Argeș Basketball, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești.

După revenirea lui Donatas Tarolis, bihorenii au jucat și mai bine, lituanianul fiind principalul marcator al echipei: 16.3 puncte. Erick Neal, fundașul roș-albaștrilor, parcurge și el un sezon foarte bun, impresionând în special la capitolul paselor decisive, acolo unde înregistrează o medie de 9.2/meci.

Nu în ultimul rând, Cătălin Baciu a evoluat excelent în ultimele partide, adunând 13 puncte și 6 recuperări împotriva lui CSM Târgu Mureș și 14 puncte și 10 recuperări contra lui CSM Petrolul Ploiești.

Pivotul lui CSM Oradea a fost decisiv și în lupta cu Patrioti Levice, desfășurată la mijlocul acestei săptămâni în Slovacia și câștigată de vicecampioana României cu scorul de 82 la 65. Baciu a strâns 14 puncte, 13 recuperări și 2 pase decisive, având un indice al eficienței de +28.

Datorită acestui succes, bihorenii au în continuare șanse la calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup, acolo unde au un bilanț de două victorii și două înfrângeri.

De partea cealaltă, CSM Focșani a început Liga Națională cu patru eșecuri la rând, consemnate în fața lui FC Argeș Basketball, CSM Constanța, CSM Târgu Mureș și CSM Ploiești. În schimb, în ultima rundă, elevii lui Mihai Petruț au câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 74 la 71 în fața lui CS Vâlcea 1924, profitând de cele 21 de puncte și 7 recuperări ale lui Sherwood Brown.

Baschetbalistul american este al doilea cel mai eficient jucător al echipei, fiind întrecut de Pavle Reljic (19.4). Acesta are medii de 17.2 puncte, 3.4 recuperări, 3.4 pase decisive și 1.4 intercepții.

Din punct de vedere statistic, CSM Oradea stă mai bine la toate capitolele cu excepția capacelor (2.0 – 2.2) și al greșelilor (11.7 – 9.6).

Duelul dintre CSM Oradea și CSM Focșani va fi arbitrat de Cristian Trofim, Vlad Potra și Vlad Dumitrescu, iar Lajos Kovago va fi comisar din partea Federației Române de Baschet.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!