Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută revanșa în fața lui CSU Sibiu pentru eșecul din turul Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.12.2023

CSM Oradea caută revanșa în fața lui CSU Sibiu pentru eșecul din turul Ligii Naționale

CSU Sibiu și CSM Oradea se duelează în reeditarea unei dispute din semifinalele ediției precedente de campionat. Confruntarea din etapa a 11-a dintre cele două va avea loc sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor Transilvania.

Disputa din tur a fost tranșată de către gruparea de pe malul Cibinului, care se afla în toiul unui start fulminant de sezon. Galben-albaștrii au reușit să câștige în Oradea Arena cu scorul de 79-66 și ajungeau astfel la patru victorii din tot atâtea meciuri în toate competițiile.

Yordan Minchev a fost atunci cel mai bun jucător de pe teren, reușind un double-double, cu 18 puncte și 10 recuperări. Bulgarul s-a despărțit între timp de echipă și a fost înlocuit de Marc Loving. Rareș Uță a avut 12 puncte și 12 recuperări, în timp ce pentru bihoreni s-a remarcat Nijal Pearson, cu 18 puncte și 4 pase decisive.

Prin această victorie, CSU Sibiu reușea să întrerupă o serie de opt eșecuri la rând în derby-urile cu CSM Oradea. Ultima dată când galben-albaștrii trecuseră de rivalii lor a fost în grupele FIBA Europe Cup, în sezonul 2020/21, când într-un meci disputat la Istanbul scorul a fost 78-70.

De la jocul de la începutul lunii octombrie, cele două echipe traversează forme diametral opuse. La momentul respectiv, orădenii aveau trei înfrângeri în cele patru meciuri din startul de sezon, iar de atunci au mai pierdut doar de două ori.

În campionat, trupa lui Cristian Achim nu a mai pierdut vreun meci, reușind să se mențină în fruntea clasamentului din Conferința B la finalul turului, la egalitate cu FC Argeș. Leii Roșii dețin avantajul meciurilor directe în fața piteștenilor, fiind singura echipă ce a reușit să îi învingă în acest sezon de LNBM.

Astfel, singurele eșecuri din 4 octombrie până acum au venit în FIBA Europe Cup pentru formația de pe malul Crișului Repede. Vicecampioana României a pornit aventura europeană cu două înfrângeri în trei meciuri, dar s-a redresat rapid, câștigând în ultimele trei etape pentru a obține biletele către Top 16.

De cealaltă parte, parcursul în competiția continentală a fost unul dezamăgitor pentru vulturi. Aceștia au pierdut toate meciurile, fiind codași la majoritatea statisticilor în Europe Cup. Singurul eșec la mai puțin de 10 puncte a venit în returul cu Bilbao, încheiat cu scorul de 68-73.

După meciul cu Oradea, sibienii au câștigat și cu SCM U Craiova, pentru a ajunge la un bilanț de 3-0 în campionat, dar de acolo a început dezastrul. Formația antrenată de Tomas Rinkevicius a pierdut cu FC Argeș, CSM Târgu Mureș, CSM Petrolul Ploiești și CS Vâlcea 1924. Singurele victorii au venit la diferență de doar o posesie, cu CSM Focșani și CSM Constanța, astfel că ardelenii sunt mai aproape de locurile de play-out decât de cele din fruntea ierarhiei.

Donatas Tarolis este marcatorul principal pentru CSM Oradea în actuala stagiune, cu o medie de 14.2 puncte pe meci. La recuperări, lider este Bobo Baciu, cu 7.8 în medie, iar cele 8.1 assist-uri pe meci ale lui Erick Neal îl fac să fie principalul playmaker al echipei sale.

Bulgarul Pavlin Ivanov este coșgheterul gazdelor de sâmbătă, prin media sa de 12.2 puncte pe meci, în timp ce Mo Pratt iese în evidență la recuperări și pase decisive, cu 7.7, respectiv 5.3 astfel de realizări pe meci.

Disputa dintre CSU Sibiu și CSM Oradea este programată sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu – Bogdan Isailă

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Underdogs are the best friends of abandoned dogs
    Papa CoAch H'Akeem și-a trimis "bidiviii neîmblînziți"să salveze cîinii abandonați din adăposturile orădene, îndemnîndu-și suporterii să adopte gratis căței, iar în același timp la Cluj suporterii echipei Bunului Silvă s-au bulucit la cozi la shaormă gratis, ca să-și potolească foamea de rezultate și la cărți gratis la nimereală, ca să-și potolească setea de cultură sportivă. Ce făceau în timpul acesta suporterii sibieni, nu putem ști (mai ales ăla micu' cu tricou galben strîmt pe burtă, care-l scuipa la Oradea pe Sere în semn de apreciere!)... Oricum Sibiul pornește sîmbătă ca favorită.

    cu 4 luni în urmă (01.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Eu n-as aduce vorba despre caini sincer
      Mai ales ca Sibiul are oameni mari in echipa.

      cu 4 luni în urmă (01.12.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!