Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută să întrerupă șirul de victorii al lui FC Argeș

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
11.11.2021

CSM Oradea caută să întrerupă șirul de victorii al lui FC Argeș

CSM Oradea și FC Argeș se întâlnesc în etapa cu numărul opt a Ligii Naționale într-unul dintre cele mai atractive dueluri ale sfârșitului de săptămână. Meciul va avea loc vineri, 12 noiembrie, de la ora 19:45, în Arena Antonio Alexe.

Bihorenii vin după o victorie importantă în Europe Cup, în confruntarea de pe teren propriu cu FC Porto. Reprezentanta României în competiție s-a impus cu scorul de 67-58 și se află la mâna rezultatelor înaintea ultimei etape a grupelor.

Pentru a avansa în următoarea fază a Europe Cup, Oradea are nevoie de o victorie cu Szolnoki Olaj, pe teren propriu și de un rezultat favorabil pentru Legia Varșovia în duelul polonezilor cu FC Porto.

În confruntarea cu gruparea lusitană de la mijlocul acestei săptămâni, defensiva trupei lui Cristian Achim a fost la un nivel înalt, cu preponderență în ultimele 3 sferturi, când orădenii au încasat doar 33 de puncte.

Vicecampioana României putea să fie exclusiv la mâna sa dacă ar fi câștigat meciul cu gruparea din Peninsula Iberică la o distanță de cel puțin 13 lungimi. Cu un minut înainte de final, gazdele conduceau la exact 13 puncte, însă avantajul a fost spulberat de o triplă a lui Purifoy și o aruncare liberă a lui Tinsley, astfel că soarta calificării stă și în mâinile celor de la Legia.

Kris Richard a fost cel mai bun jucător al Oradiei în meciul cu Porto. Acesta a înscris 22 de puncte și a oferit 4 pase decisive colegilor săi. A fost cel mai bun meci în toate competițiile pentru americanul cu cetățenie română, care a înscris 20 dintre cele 22 de puncte în primele două sferturi.

Bihorenii au avut alți doi jucători în double digits în confruntarea cu portughezii. Este vorba despre Garlon Green (13 puncte, 8 recuperări) și Nikola Markovic (10 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă).

În campionatul intern, Oradea are un bilanț de 4 victorii și o înfrângere. Singurul eșec a venit în duelul cu U-BT Cluj, în etapa cu numărul trei. Ultimul meci disputat de elevii lui Cristian Achim în Liga Națională a avut loc în urmă cu aproape trei săptămâni. Este vorba despre victoria cu CSM Galați cu scorul de 84-62.

Vicecampionii ar mai fi trebuit să dispute alte două meciuri, și anume cele cu Rapid București și CSM VSKC Miercurea Ciuc, dar acestea au fost amânate în vederea pregătirii duelurilor din cupele europene.

La momentul actual, FC Argeș ocupă primul loc în Liga Națională, cu un record perfect de 7 victorii din tot atâtea meciuri. Cel mai recent succes a fost și unul dintre cele mai dificile.

Piteștenii au evoluat luni cu SCM Craiova și au reușit să se impună cu 83-79. Succesul a venit în urma unui parțial de 10-0 în ultimele minute ale sfertului patru. Acesta a fost posibil datorită intensității defensive a echipei în momentele de final. Craiovenii au înscris doar 3 puncte în ultimele 3 minute ale încleștării.

Nikola Jevtovic a fost MVP-ul confruntării. Pivotul sârb al trupei din Trivale a bifat 22 de puncte, 15 recuperări și 4 pase decisive. Indicele său de eficiență a fost de +35.

Succesul a fost cu atât mai dulce, întrucât echipa a reușit să treacă peste momentul dificil provocat de eliminarea lui Tudor Costescu în primul sfert. Acesta a fost înlocuit de Ștefan Odea, scouterul echipei în vârstâ de doar 22 de ani, care a făcut o treabă excelentă în pregătirea partidei.

Ilari Seppala și Goran Gajovic sunt incerți pentru disputa din deplasare de vineri. Ambii au absentat și la meciul cu SCM Craiova.

Cele două echipe s-au întâlnit de curând, înaintea startului de sezon, la Memorialul Antonio Alexe. Orădenii au avut câștig de cauză în meciul amical, în care s-au impus cu 67-62.

În play-offul ediției trecute a Ligii Naționale, bihorenii au trecut cu scorul la general 3-0 de FC Argeș în semifinalele competiției. CSM Oradea a obținut locul doi la finalul stagiunii, iar piteștenii au ocupat locul trei după triumful din finala mică cu Voluntari.

Meciul de vineri va fi transmis în direct pe Look Sport și DigiSport. De asemenea, va putea fi urmărit live pe FRB TV.

foto: fiba.basketball/ Roby Boroș

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Meci fara istoric
    Titlul corect ar fi :"Piteștiul vine la Oradea ca să-și încaseze papara tradițională deja!" Nu mai țin minte de când am pierdut cu piteștenii ultima oară! Pe cine interesează locul lor din clasament după șapte etape? Noi avem nevoie de sparring-partner înainte de ultimul joc din grupa Eurocup, pe noi ne interesează să progresăm fără să forțăm, noi vrem să rămânem in graficul calificării pe cele două fronturi pe care suntem angajați. Finalele pentru noi se joacă in 2022, până atunci consolidăm relațiile de echipă. Costescu știe că la Oradea are all-inclus începând cu o bătaie scurtă.

    cu 2 ani în urmă (12.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Trecutul e istorie
    Corect ar fi ”Oradea tremura serios in fata unui Pitesti care nu are decat de castigat”. Rezultatele din trecut sunt istorie. Nu au legatura cu realitatea de acum. Nu mai suntem echipa din sezoanele de dinainte. In anii trecuti orice meci cu noi punea adversarii in garda. Anul acesta in multe meciuri am fost un bun adversar de antrenament pentru colegele noastre din Europa. Pe plan intern am reusit sa invingem norocos in cateva meciuri. Asta e realitatea de la noi. Degeaba ne imbatam cu apa rece. Toti vedem cat de pierdut e Cociaci fara Milan care era creierul nostru. Richi este o dezamagire. De lotul ales nu mai spun. A avut dreptate Serban cu problemele in bucataria interna. Miroase a ars si poate un control ar arata ca avem destule produse expirate. Cu meniul asta nu stiu cine mai vine la noi la all-inclusiv.

    cu 2 ani în urmă (12.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!