Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea continuă aventura în FIBA Europe Cup

CSM Oradea continuă aventura în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea își începe miercuri, 8 decembrie, aventura din faza a doua a FIBA Europe Cup. Vicecampioana României va juca în următoarea perioadă cu Benfica Lisabona, Sporting CP și cu Trefl Sopot.

Primul meci are loc mâine, în compania Benficăi Lisabona, grupare care a eliminat-o pe CSO Voluntari din lupta pentru calificarea în grupele FIBA Europe Cup. Formația din Capitala Portugaliei s-a impus în fața ilfovenilor cu scorul de 83 la 77, într-un joc în care Aaron Broussard a fost cel mai bun baschetbalist de pe teren.

Fostul component al Oradiei a reușit atunci 22 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +26. Broussard și-a ajutat apoi echipa să încheie prima fază pe locul 1 în grupa C, după cinci victorii și o înfrângere.

Datorită acestor rezultate, sportivul american se va duela cu trupa pentru care a evoluat în perioada 2019-2021. CSM Oradea a ajuns în aceeași grupă cu Benfica Lisabona după ce, cu un bilanț de trei meciuri câștigate și tot atâtea pierdute, a terminat pe locul doi în grupa H.

În acest sezon, elevii lui Cristian Achim au în total 13 succese și 5 eșecuri. Mai mult decât atât, bihorenii au reușit să câștige ultimele șapte partide: două în FIBA Europe Cup și cinci în campionat. Trei dintre aceste victorii au venit săptămâna trecută, când CSM Oradea s-a duelat cu CSM Miercurea Ciuc, Rapid București și CSM Ploiești.

De partea cealaltă, Benfica Lisabona are o serie de șase confruntări câștigate. În ultima etapă din Portugalia, jucătorii lui Norberto Alves s-au impus la o diferență de 50 de puncte, 112-72, împotriva lui Illiabum. Drept urmare, Benfica ocupă locul al treilea pe plan intern, cu șapte victorii și o singură înfrângere. Viitoarea adversară a Oradiei are, însă, cu trei meciuri mai puțin decât liderul CAB Madeira.

Pe lângă Broussard, Benfica mai dispune de jucători periculoși precum Travis Munnings, Betinho Gomes, James Farr sau Arnette Hallman. Totuși și câștigătoarea locului trei a ediției precedente din FIBA Europe Cup a început să joace din ce în ce mai bine.

Așadar, se anunță o confruntare interesantă în Arena Antonio Alexe din Oradea. Duelul începe la ora 18:00 și poate fi urmărit, în direct, pe Digisport și pe YouTube.

*foto: Roby Boroș/fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Calul troian
    Cu ocazia dublei noastre cu Benfica, ultimii sceptici față de Patriarhul Achim vor înțelege în sfârșit talentul de șahist al acestuia: le-am dat portughezilor omul de bază al acestui sezon, dar am păstrat acul pentru cojocul lui. Când vedem în LNBM antrenori care se inspiră după scheme din NBA, noi ne inspirăm din liga vechilor greci, jucăm schema "calul troian"!

    cu 2 ani în urmă (07.12.2021)
    • CSM CSU Oradea sup.OR.ter:

      Momentul adevarului
      Benfica este o echipa bine alcatuita,sudata si foarte bine condusa de pe margine.
      Dupa trei jocuri cu adversari relativ modești,miercuri CSM va trebui sa-si arate maturitatea jocului sau.Nu mai exista loc pentru scuze ;tot lotul este valid,perioada de acomodare a noilor veniti s-a încheiat.
      Va fi interesant duelul Bickauskis-Broussard ,acum vom vedea "ce-am avut si ce-am pierdut".

      cu 2 ani în urmă (07.12.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Oradea
      Sper sa vad un meci frumos dar o vuctorie a Oradiei ar fi o foarte mare surpriza. Benfica are 9 straini in lot si toti 9 sunt de nivel inalt.

      cu 2 ani în urmă (08.12.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Donez butelie aproape goala
    Putinii clienti ramasi in restaurant strimba din nas. Trimit farfuriile inapoi in spate. De cind a plecat souschef, cu tot cu retetarul, mancarea nu mai e la fel. Noul meniu bazat pe praz nu prea este pe plac nimanui. Seful de restaurant ii anuntase ca sunt ceva probleme la bucatarie. Unii mai spera ca se vor rezolva si asteapta. Altii isi imbraca paltoanele si le incheie pina la git in drum spre iesire. ''Winter is coming'' isi soptesc. Undeva in colt o masa plina de sticle goale. La masa un cetatean singur. Isi deschide inca o bere. Soarbe cu nesat si continua sa viseze la cai verzi pe pereti.

    cu 2 ani în urmă (07.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!