Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea caută victoria împotriva Stelei în ultimul meci de pe teren propriu din anul 2021

CSM Oradea caută victoria împotriva Stelei în ultimul meci de pe teren propriu din anul 2021

CSM CSU Oradea primește vizita formației CSA Steaua București într-un meci ce se va desfășura sâmbătă (18.12) în Arena Antonio Alexe și contează pentru etapa a 12-a din Liga Națională de Baschet Masculin.

Orădenii antrenați de Cristian Achim vin după un nou succes pe plan european, de data aceasta în deplasare, 83-77 cu Sporting Lisabona, rezultat în urma căruia bihorenii s-au instalat în fruntea Grupei K din faza Top 16 FIBA Europe Cup. În acel joc, Bickauskis a ieșit accidentat pe final. Nici în competiția internă nu stă rău Oradea, care are șapte victorii la rând, ultimele patru fiind toate la diferențe importante.

Steaua traversează o perioadă cu 3-2 bilanț în ultimele cinci runde, săptămâna trecută învingând-o pe SCM U Craiova cu 97-90 la capătul unui meci în care s-au înscris 31 de aruncări de la distanță în total. Steliștii au revenit atunci spectaculos pe finalul sfertului al treilea și au preluat controlul partidei începând cu scorul 85-83, de unde n-au cedat avantajul până la încheierea disputei.

Atât Oradea, cât și Steaua se regăsesc pe poziții de playoff, locul 4 respectiv locul 7, bilanțul fiind pozitiv în ambele cazuri. În privința ultimelor rezultate directe, „leii roșii” n-au pierdut împotriva „militarilor” din 12 octombrie 2019, în chiar prima rundă a stagiunii 2019-2020 ce avea să nu se încheie după apariția pandemiei de Covid-19. Steaua n-a câștigat la Oradea din 6 iunie 2018, când cele două disputau Meciul 2 al Finalei LNBM (2017-2018).

Statistica stă de partea Oradiei în aproape toate cazurile, Kris Richard și colegii săi fiind în Top 5 în campionat la assist-uri (20.4), eficiență (98.9), procentajul aruncărilor reușite de 2 și de 3 puncte (57.1% respectiv 38.3%), la recuperările defensive (27.2) și la intercepții (8.2). CSA Steaua se află în față la media de puncte marcate (81.7), la procentajul de la linia de fault (71.4%), la recuperările ofensive (9.7) și la capace (3.2).

Garlon Green și KJ Jackson au prestații constante în acest sezon pentru formațiile pe care le reprezintă, cel din urmă stând mai bine la media de puncte, cu 19.4. Cătălin Baciu și Terell Carter II contribuie ambii cu peste 5 recuperări în medie, iar Stephen Holt are 3.4 pase decisive pentru orădeni, capitol la care Jackson, din partea steliștilor, stă cu 4.6.

Duelul de sâmbătă (18 decembrie) dintre CSM CSU Oradea și CSA Steaua București începe la ora 17.45 și va fi transmis în direct pe Digisport 4 și YouTube FRB TV.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!