Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea dă piept cu Dinamo București în etapa a patra a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
21.10.2022

CSM Oradea dă piept cu Dinamo București în etapa a patra a Ligii Naționale

CSM Oradea primește vizita lui Dinamo București într-una dintre disputele acestei runde. Cele două echipe au până acum câte un eșec în Conferința B, dar bihorenii au doar două meciuri disputate, spre deosebire de cele trei ale alb-roșilor.

Ocupanta locului trei la finalul stagiunii precedente a suferit două eșecuri consecutive săptămâna trecută. Primul a venit în FIBA Europe Cup, pe terenul francezilor de la Cholet. Aceștia s-au impus cu 99-81 într-o partidă decisă de al treilea sfert, câștigat cu 35-20.

A urmat o altă înfrângere, de data aceasta în LNBM, pe terenul lui SCM Timișoara. Cele două echipe erau neînvinse pe plan intern la acel moment, iar bănățenii și-au păstrat recordul de invincibilitate după un succes cu 77-73. La mijlocul acestei săptămâni, orădenii s-au regrupat și au învins-o cu 99-63 pe Rilski Sportist în grupele din Europe Cup.

Pe lângă meciurile amintite, trupa lui Cristian Achim a mai obținut o victorie mare în duelul cu CSO Voluntari, reeditare a semifinalei din campionat din stagiunea precedentă. De asemenea, Leii Roșii au mai obținut și două victorii în primul tur al Cupei României, obținând calificarea în Final 8 după ce au tranșat disputele cu FC Argeș și Petrolul Ploiești.

De cealaltă parte, Dinamo București a ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce a obținut o victorie cu U-BT Cluj și o înfrângere cu Steaua București în turneul organizat chiar pe terenul alb-roșilor.

În campionat, echipa a pornit la drum cu o victorie obținută în prelungiri în fața celor de la CSM Galați, după o repriză de prelungiri. Prima înfrângere nu a întârziat să apară și a venit în a doua etapă, pe terenul celor de la CSM Focșani.

În runda a treia, dinamoviștii au obținut și primul succes la o diferență mai mare de o posesie din această stagiune. La vizita celor de la Laguna Sharks București, elevii lui Aleksandar Trifunovic s-au impus cu 88-51.

Ultimele dueluri directe dintre CSM Oradea și Dinamo București au avut loc în prima rundă de play-off de sezonul trecut, unde bihorenii au triumfat după o serie ce a necesitat meci decisiv. Primul meci a avut loc în Arena Antonio Alexe, iar Oradea s-a impus cu 76-58. Seria s-a mutat la București, unde echipa pregătită pe atunci de Hakan Demir a câștigat cu 79-62, însă meciul trei a fost tranșat de bihoreni cu un categoric 79-46.

Cele două grupări au lideri diferiți la toate cele trei categorii principale de statistică. La CSM Oradea, cel mai bun marcator este Donatas Tarolis (14.5 puncte pe meci), cel mai bun recuperator este Justin Carter (7 recuperări pe meci), iar cel mai bun pasator Erick Neal (5 assist-uri pe meci). La Dinamo, ierarhiile sunt conduse de Darnell Edge (12.3 puncte), Rareș Uță (7 recuperări) și Andrei Mandache (4 assist-uri).

Partida dintre CSM Oradea și Dinamo București va avea loc sâmbătă, 22 noiembrie, de la ora 18:30 și va fi  transmisă de Digi Sport 4, Prima Sport 5 și FRB TV.

*foto: Facebook/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!