Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea dă piept cu Mechelen în ultima etapă a grupelor din Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.11.2022

CSM Oradea dă piept cu Mechelen în ultima etapă a grupelor din Europe Cup

CSM Oradea este ca și calificată în faza următoare din FIBA Europe Cup. Bihorenii se duelează miercuri, de la ora 21:30, cu Kangoeroes Basket Mechelen, echipă de care au reușit să treacă fără prea mari probleme în meciul tur.

Leii Roșii și-au luat măsuri în vederea acestui duel, astfel că au jucat în devans meciul din etapa a șaptea cu CSM Galați. Acest duel s-a consolidat cu o victorie cu 84-75 în deplasare, iar în acest weekend, elevii lui Cristian Achim au stat pe bară.

Ultimul meci jucat a avut loc tot în grupele din FIBA Europe Cup, pe terenul lanternei roșii din grupa E, Rilski Sportist. CSM Oradea s-a impus categoric, cu 92-60, și a ajuns la opt victorii consecutive în toate competițiile. Ocupanta locului trei în LNBM la finalul sezonului trecut nu a mai pierdut un meci de la jumătatea lunii octombrie, când s-a văzut învinsă de SCM Timișoara.

În FIBA Europe Cup, Oradea a fost învinsă doar de Cholet Basketball, în chiar primul meci din faza grupelor. Gruparea din Hexagon s-a impus atunci cu 99-81, dar CSM s-a revanșat la retur când a câștigat cu 77-69.

În partida tur cu Kangoeroes Basket Mechelen, reprezentanta României s-a impus cu 98-76 în propriul fief. Mark Ogden a avut un meci foarte bun atunci și a terminat cu 19 puncte și 10 recuperări. Justin Carter, Kris Richard și Donatas Tarolis au înscris fiecare cel puțin 17 puncte.

În cazul unei victorii în disputa de miercuri, CSM Oradea este calificată în următorul tur de pe primul loc al grupei. Dacă vor pierde în Belgia, elevii lui Cristian Achim trebuie să o facă la mai puțin de 26 de puncte sau să spere la un pas greșit al celor de la Cholet pentru a putea trece mai departe.

Adversarii belgieni de la Mechelen au avut parte de un ultim test trecut cu brio înaintea duelului cu orădenii. Elevii lui Nick Parys au trecut cu 89-80 de Belfius Mons în BNXT League și au ajuns la un bilanț de 5-2 în competiția internă.

Principalele guri de foc de care trebuie să aibă grijă defensiva Oradiei sunt Domien Loubry și Brian Fobbs. Aceștia totalizează în medie aproximativ 32 de puncte pe meci, reușind să combine în tur pentru 33 de puncte înscrise.

Disputa dintre CSM Oradea și Kangoeroes Basket Mechelen are loc miercuri, de la ora 21:30 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!