Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea debutează în Top 10 cu un meci pe terenul lui Rapid

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.01.2024

CSM Oradea debutează în Top 10 cu un meci pe terenul lui Rapid

În cel mai atractiv duel al zilei de luni, 29 ianuarie, din Liga Națională de Baschet Masculin, CSM Oradea debutează în Top 10 cu un meci pe terenul celor de la Rapid București. Confruntarea este programată de la ora 19:30.

Ultima oară când cele două echipe s-au întâlnit a fost în Top 10-ul ediției anterioare de campionat. Atunci, cu rapidiștii în postura de gazde într-un meci disputat în Pitești Arena, au cedat la limită, cu 81-84, într-un duel în care cel mai bun marcator a fost Tyler Stone, jucător ce a părăsit formația giuleșteană între timp. Kris Richard a avut 26 de puncte pentru Leii Roșii în acel joc.

În meciul din turul fazei a doua de campionat, Leii Roșii au avut o misiune mai facilă și au reușit să câștige la o diferență de aproape 20 de puncte pe teren propriu, scor 88-71. Trei dintre cei patru jucători aflați în double-digits se află și acum în lotul vicecampioanei: Erick Neal, Donatas Tarolis și Cătălin Baciu.

Formația pregătită de Tudor Costescu a reușit să termine pe locul al treilea în Conferința A, cu un bilanț de 11-5, fiind depășită doar de U-BT Cluj și CSO Voluntari, două dintre cele mai în formă echipe din România în prima jumătate a stagiunii.

Feroviarii au început excelent stagiunea și aveau un bilanț de 7-1 după primele opt etape, dând semne că sunt favoriți pentru ocuparea locului doi în grupă. Situația s-a complicat pentru alb-vișinii în următoarele cinci runde, când au pierdut cu Corona, U-BT Cluj, CSO Voluntari și Dinamo. Mai exact cu toate celelalte echipe care au mers mai departe în Top 10, astfel că Rapid începe cu 3-5 faza a doua de campionat.

De cealaltă parte, Oradea a încheiat sezonul regulat în fruntea ierarhiei din Conferința A, cu un bilanț de 14-2, suferind eșecuri doar în prima etapă, cu CSU Sibiu, respectiv cu CSM Târgu Mureș în ultimul meci din 2024, astfel că vicecampionii încep faza a doua cu 6-2 la linia de clasament.

Trupa antrenată de Cristian Achim se află într-o poziție bună și în FIBA Europe Cup, unde după victoria cu ZZ Leiden de la mijlocul săptămânii păstrează șanse foarte bune la calificarea în Top 16. Orădenii vor avea nevoie de un succes pe teren propriu în ultima rundă din Top 16, cu Pallacanestro Varese.

Sayeed Pridgett este liderul bucureștenilor la puncte înscrise pe meci (18.7), respectiv la pase decisive înregistrate (5.1), în timp ce Toarlyn Fitzpatrick este cel mai bun recuperator al echipei, cu 6.8 pe meci.

De partea cealaltă se înregistrează o situație similară, cu același jucător fiind lider la puncte și pase decisive. Este vorba despre Erick Neal, care are medii de 13.7 și 7.5 la aceste capitole, în timp ce Cătălin Baciu este primul la recuperări, cu 7.3

Disputa dintre Rapid București și CSM Oradea este prrogramată luni, 29 ianuarie, de la ora 19:30 și poate fi urmărită pe Digi Sport 3 și Prima Sport 4.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!