Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, duel cu Sporting Lisabona pentru primul loc în grupa din FIBA Europe Cup

CSM Oradea, duel cu Sporting Lisabona pentru primul loc în grupa din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea termină faza a doua a FIBA Europe Cup cu un duel pe teren propriu vineri, 18 februarie, în fața lui Sporting Lisabona. Miza este la fel pentru ambele combatante, câștigătoarea urmând să termine pe primul loc Grupa K.

Bihorenii au trecut cu bine peste dubla cu Trefl Sopot, pe 5 și 9 februarie, victoriile împotriva polonezilor însemnând calificarea vicecampioanei României în sferturile FIBA Europe Cup pentru al doilea sezon consecutiv. În aceste condiții, a rămas de îndeplinit o ultimă misiune, cea de a termina pe primul loc cvartetul din care s-a calificat deja și Sporting Lisabona.

Portughezii au tot 4-1 bilanț în această fază a competiției, singurul lor eșec fiind suferit tocmai în duelul din tur cu Oradea. Atunci, lusitanii au cedat pe teren propriu cu 83 la 77, dar de la acel pas greșit au bifat o serie de trei victorii pe plan european, respectiv de la un eșec cu FC Porto în campionat (28 decembrie 2021) se află într-o serie de 11 victorii în toate competițiile.

În duelul de la Lisabona, principalii marcatori pentru formația antrenată de Cristian Achim au fost Nikola Markovic (24 de puncte), Kris Richard (18 puncte) și Garlon Green (11 puncte). Sporting i-a avut în double figures pe Diogo Da Costa Ventura (15 puncte) și Antonio Monteiro (11 puncte).

Înaintea partidei din Arena Antonio Alexe, este un echilibru la nivel statistic în privința procentajelor la aruncări (42-42%) și la recuperări (37-36 Sporting), alb-verzii înscriind mai multe puncte în medie după turnovers (22.1-15.0) și pe contraatac (12.0-6.5). Liderii la media de puncte în cele două tabere sunt Garlon Green (12.9) și Travante Williams (16.7).

Atât Oradea, cât și Sporting știu deja cu cine se vor întâlni în sferturile de finală, în funcție de poziția pe care o vor ocupa în Grupa K. Astfel, câștigătoarea grupei o să se dueleze cu Bahcesehir Koleji (Turcia), iar formația clasată pe locul secund o va înfrunta pe Avtodor Saratov (Rusia). Despre ruși există o statistică interesantă, fiind adversarul pe care CSM Oradea l-a întâlnit cel mai des în cupele europene, de patru ori până acum.

Întâlnirea din Arena Antonio Alexe o să înceapă la ora 19.00 și o să fie transmisă în direct pe Digisport 3, dar și pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball/europecup

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    O foarte mică observație !
    După ce sunt așa de rare transmisiile de baschet, le mai punem și la concurență. Acum ar trebui să trag o pălincă și să mă întreb, precum cetățeanul simpatic din opera lui Caragiale : Și eu la ce mă uit ?
    Dar voi... ?

    cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Scuze,
      M-am cherchelit înainte de a bea. Oradea joacă vineri.

      cu 2 ani în urmă (18.02.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!