Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea este ultima echipă ajunsă în semifinalele Ligii Naționale

CSM Oradea este ultima echipă ajunsă în semifinalele Ligii Naționale

CSM CSU Oradea completează tabloul semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin în urma victoriei de luni, 9 mai, în meciul decisiv cu CS Dinamo București, scor 79-46 în Arena Antonio Alexe.

Oradea: Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green, Alexandre Gavrilovic

Dinamo: Ricky Tarrant, Cecil Williams, Alexandru Coconea, Justin Jackson, Keith Clanton

Începutul a fost echilibrat, cu ambele aflându-se la conducerea partidei, apoi Oradea a prins un run important și s-a desprins la 16-5. Berceanu a întrerupt momentele bune ale gazdelor și puncta după patru minute pentru Dinamo, apoi Bickauskis a răspuns și făcea iar +11 în dreptul vicecampionilor României. Năsturescu a trecut de 10 puncte marcate în ultimul minut al sfertului de debut, 20-12, reușita lui Richard de la semi-distanță stabilind scorul primul sfert, 22-12.

Bihorenii au marcat primii în sfertul doi, după care Dinamo a replicat cu patru puncte la rând (24-16), Markovic punând două puncte ușoare pe tabelă pentru a reface diferența de 10 puncte în urma unei intercepții. Tarrant a marcat în premieră în acest joc, având oportunitatea unui three-point play și făcea 26-21, după care Williams a redus avantajul orădenilor la o singură posesie. Holt și Gavrilovic au punctat pe următoarele posesii, mărind distanța dintre echipe, 31-23, run-ul amfitrionilor continuând și Green înscria pentru 35-23, scor la care Hakan Demir cerea time-out. Ultimele puncte ale reprizei au venit din mâinile lui Gavrilovic, pe o pătrundere elegantă și CSM Oradea avea 38-23 la pauza meciului.

Bihorenii au condus la cele mai importante capitole statistice, având 41% procentaj din acțiune, 25 de recuperări și 8 assist-uri. Egalitate a fost la nivelul posesiilor pierdute, 7-7, Oradea având un plus la punctele din căciulă (20-14) și la cele pe a doua șansă (13-5).

Dinamo s-a apropiat pe primele posesii de la reluare, 38-27, Green înscriind pentru Oradea și se ajungea la +13, americanul ajungând primul jucător de pe parchet în double figures și Gavrilovic a finalizat cu dunk pentru 42-27. Richard a marcat de trei ori de la linia de fault, o încercare fiind pentru un tehnic încasat de Tarrant și Green a încheiat cu alley-oop o fază, scorul devenind 48-27 la jumătatea sfertului trei. Oradea s-a dus cel mult la +28 în acest sfert, intrând în parțialul decisiv cu 63-35, producând mai multe faze spectaculoase.

Câte un coș au marcat formațiile după trei minute jucate în sfertul patru, 65-37, Oradea ajungând să conducă cu +30 în urma reușitei lui Ogden (67-37). Markovic a făcut 71-40 cu puțin peste trei minute rămase din meci, în cele din urmă Oradea impunându-se cu 79-46 și a obținut biletele pentru penultimul act al campionatului. Pe final, ambele au ales să utilizeze doar jucători români pe parchet.

CSM Oradea o să beneficieze de avantajul terenului propriu și în semifinale, unde se va duela cu CSO Voluntari într-o serie pe sistemul cel mai bun din cinci meciuri.

Garlon Green a încheiat cu 14 puncte și 3 recuperări pentru învingători, în double figures fiind și Dovis Bickauskis (12 puncte), respectiv Mark Ogden (10 puncte, 6 recuperări). Viktor Gaddefors (11 puncte) și Cecil Williams (10 puncte, 2/2 de la distanță, 4 recuperări) au fost principalii marcatori de la Dinamo.

*foto: Facebook CSM Oradea

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Let's get ready to rumble!
    Uncle Ach a pornit tăvălugul, a eliberat herghelia, a deschis cutia furiilor, a dezlănțuit furtuna care ne duce spre un nou Titlu! Tactica secretă de anul acesta nu mai e un secret pentru nimeni, e doar menită să bage groaza în adversari: batem 3-0 volintirii apoi 3-0 în finală(nu știm încă pe cine, dar oricum e totuna).

    cu 1 an în urmă (10.05.2022) Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    Pt Ciuca
    O fi turcul 2xtoti antrenorii LNBM dar ai uitat un lucru : nu joaca el ci jucatorii. Si aici e problema pt ca americanii lui Dinamo nu sunt de nivel. In plus daca tu ca antrenor esti tot meciul nervos pe arbitrii ci comentezi la fiecare faza nu faci decat sa creezi si multa nervozitate si tensiune tocmai in randul propriei echipe. Si de aici apar faulturi inutile, proteste si rabufniri. Asa s-a intamplat si in primul si in al treilea meci (meciul 2 l-am ratat). Exista o diferenta de clasa intre strainii de la Oradea si cei de la Dinamo si asta se vede in meciurile cu incarcatura, cum a fost cel de aseara. Din pacate jucatorii importanti de la Dinamo au "clacat".
    Si sa revin putin la "mult-laudatul" antrenor turc. Nu ii contest calitatile de antrenor pt ca are un "portofoliu" frumos, dar m-a dezamagit prin manifestarile de pe marginea terenului. In primul meci cred ca stat in prima repriza mai mult in teren decat pe margine. Iar protestele lui si a inca unui "personaj" cu chelie care statea in spatele bancii sunt cel putin deplasate. Daca avea "norocul" sa-l arbitreze Ciulin antrena secundul repriza a doua. Probabil l-a urmarit mult pe Obradovic cat antrena in Turcia si a zis ca vine in Romania si aici isi permite ca tot e cel mai bun. Diferenta e ca Obradovic e unic!
    Referitor la "mistocareala", sa stii ca eu am fost unul dintre cei care am scris ca, in afara de Cluj-Sibiu, oricare dintre celelalte 3 dispute sunt deschise oricarui rezultat.

    cu 1 an în urmă (10.05.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Jordan
    Sunt de acord doar cu "ıi apreciez calitatile dar m a dezamagit atitudinea",ti ai spus pârerea despre ce ai vâzut."nu joacâ el ci jucatorii " pârerea ta , jucâtorii joacâ ce i pune antrenorul, ei sunt cei care pierdeau la ciuc inainte de hakan şi tot ei au bâtut oradea un meci şi au urcat de pe 14 pe 7 cu hakan. "Meciul 2 l am ratat " nu l rata ca sa ti faci o pârere clara despre antrenor.ce se intampla pe teren nu prea vâ intereseaza pe aici,ci "omul cu cheile " "fituicile lui achim " "ciobanii din sibiu "( uitand de proprii ciobani in cazul Kuti).

    cu 1 an în urmă (11.05.2022)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Antrenori
      Daca "jucatorii joaca ce ii pune antrenorul" si antrenorul castiga meciurile, care ar fi scorul intre Hakan 2X si "neaosul" Achim la meciul 3? Cam victorie prin neprezentare! Daca antrenorul a fost artizanul victoriei din meciul 2 atunci tot el trebuie sa fie si vinovatul pt meciul 3. Sa nu poti marca 50 puncte? Sa nu fii in stare sa schimbi schemele de joc ca sa poti "deschide" apararea oradeana? Since, dar in meciul 3 antrenorul turc a fost depasit complet de meci.
      Asta ca sa vezi ca ma intereseaza ce se intampla pe teren, nu doar can-can-urile. Pe tine?

      cu 1 an în urmă (11.05.2022)
    Raspunde
  • Bihor :

    dinamo
    dinamo incearca la baschet aceeasi reteta ca la handbal, aducand un antrenor renumit, care sa creeze intr-un interval de timp rezonabil o echipa performanta
    vazand nivelul de competitivitate actual al campionatului nostru, unde numarul echipelor cu pretentii la titlu s-a tot micsorat, ajungand la 3 (valabil si pentru anul trecut), ar fi foarte bine sa apara / sa revina cat mai multe echipe capabile sa lupte la varf ...
    in conditiile unor discrepante mari intre echipe, concentrarea si mobilizarea jucatorilor scade, iar suporterii nu au parte de emotiile care dau farmec competitiei sportive. In alti ani luptam pentru titlu cu steaua, cu muresul, cu sibiul, astazi un meci cu acestea (cu muresul inca nu e cazul) nu iti mai produce emotiile din alti ani ... deci succes, si nu doar lui dinamo, dar si stelei, sibiului, muresului, ploiestiului
    revenind la dinamo, este remarcabil saltul lor din finalul sezonului, dar este prematur sa lupte cu sanse reale cu clujul, oradea sau voluntari.
    ca oradean crescut langa polivalenta din oras si stabilit ulterior in bucuresti, merg de cate ori am ocazia la meciurile noastre din bucuresti. am fost in sala la dinamo la meciul de vineri, impresia mea e ca baietii au crezut ca victoria va veni de la sine, iar pe masura ce trecea timpul si nu reuseam sa egalam, a intervenit precipitarea noastra, coroborata cu elanul gazdelor, si ... aia a fost. victoria a lui dinamo a fost neasteptata si pentru suporterii lor, era sfertul 4, dinamo luase avans de aproape 20 de puncte, dar cei din jur traiau meciul cu intensitatea unui joc la diferenta de o posesie
    nu stiu daca paralela e foarte buna, dar la fel si clujul a reusit un salt valoric remarcabil dupa aducerea unui tehnician de prestigiu ... zic ca nu stiu deoarece e greu de stabilit care a fost ponderea fostului director tehnic de la cluj in formarea actualei echipe (pentru ca unii jucatori au fost adusi dupa plecarea acestuia, iar bugetul, pe de alta parte, a fost mai mare), dar cu siguranta ca a schimbat intrucatva modul celor de acolo de a privi performanta

    cu 1 an în urmă (11.05.2022) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Pt kuti ma simt
    Dar hai sa îți dau un exemplu. Ia top3 antrenori europeni și pune-i la echipa naționala in rotație câte 3/4 ani. Ce crezi ca o sa iasă? Îți zic eu: nimic. Degeaba ne chinuim sa creștem jucatori romani autohtoni ca nu putem indiferent de ce antrenor au. Dacă excluzi jucătorii ce și-au mai făcut școala prin Europa/SUA rămâi cu niște desculți. Mai sunt excepții dar putine. Eu îl atac pe kuti pt ca poate mai mult dacă vrea. Dacă sunt probleme cu clubul U in general poate pleca ca nu-i înrădăcinat aici. Lui sa ii fie bine sa evolueze. Kuti și Bobe parca îs niște umbre la pământ când e vorba de baschet

    cu 1 an în urmă (11.05.2022) Raspunde
  • Ciucâ :

    Can can urile
    mâ intereseaza numai

    cu 1 an în urmă (11.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!