Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea evoluează cu Porto în a doua etapă din Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.10.2021

CSM Oradea evoluează cu Porto în a doua etapă din Europe Cup

CSM Oradea, reprezentanta României în FIBA Europe Cup, va evolua în sala celor de la FC Porto, într-un meci din a doua etapă a grupelor competiției.

Ambele echipe vin după două înfrângeri în care nu au reușit să spere la succes pe finalul de partidă. CSM Oradea a pierdut cu Legia Varșovia pe teren propriu, scor 66-76. Bickauskis a fost cel mai bun jucător din tabăra lui Cristian Achim. Lituanianul a avut 16 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Tehnicianul Oradiei s-a arătat nemulțumit de prestația din duelul cu polonezii de la Legia. El a scos în evidență faptul că elevii săi nu au putut să profite de aruncările deschise permise de adversari.

„Ne creăm situații de a marca, dar nu trimitem mingea în coș din aruncări deschise sau favorabile și cam acolo se joacă meciurile de baschet.”, a spus Achim conform site-ului oficial al celor de la CSM Oradea.

Între timp, după înfrângerea din Europe Cup, vicecampionii României s-au regrupat și au reușit să o învingă fără mari probleme pe CSU Sibiu. În ciuda faptului că adversarii au avut mai mulți absenți, prestația a fost una reușită pentru Oradea. Aceștia s-au impus cu 81-66, într-un meci condus cap coadă. Bickauskis s-a făcut din nou remarcat cu 19 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

CSU Sibiu le-a cerut celor de la CSM Oradea amânarea meciului, întrucât rotația lui Dan Fleșeriu era măcinată de absențe. Chiar dacă o săptămână de recuperare între meciurile din Europe Cup ar fi fost benefică, aceștia au refuzat propunerea echipei de pe malul Cibinului.

De cealaltă parte, Porto a avut pauză de la competiția internă în această săptămână dintr-un motiv inedit. Vicecampionii Portugaliei au refuzat să se prezinte la meciul cu Ovarense din deplasare, din cauza delegării lui Paulo Marques ca arbitru al disputei.

Oficialii lui Porto consideră că deciziile lui Marques din meciul 5 al finalei au fost total nedrepte pentru echipa lor. Maniera de arbitraj a fost aspru criticată de aceștia, iar la un moment dat, aceștia au luat în calcul să nu se înscrie în noul sezon al LPB.

În cele din urmă, aceștia au decis să se înregistreze pentru noua stagiune, dar au ales să boicoteze orice duel la care va fi delegat Paulo Marques. Primul caz a fost deplasarea cu Ovarense, pierdută la masa verde de aceștia cu 20-0.

În ultimul meci disputat, cel cu Szolnoki Olaj din Europe Cup, lusitanii au reușit să presteze jocul dorit doar pentru primele două sferturi. Portughezii conduceau cu 39-36. Din acel moment a urmat declinul în fața grupării maghiare. Aceștia au readus egalitatea pe tabelă înaintea sfertului 4, în care s-au impus cu 28-11, pentru a stabili scorul final de 81-64.

Cei mai buni jucători din tabăra lui Ramon Suarez au fost Max Landis cu 19 puncte și Rashard Odomes cu 10 puncte. Aceștia au fost singurii jucători ai echipei în double digits.

Cea mai bună partidă din acest sezon pentru FC Porto a fost duelul din etapa secundă cu Sporting, în reeditarea finalei din sezonul trecut. Într-un meci disputat în deplasare, adversara Oradiei de miercuri s-a impus cu 78-72. Aceștia s-au văzut nevoiți să refacă un ecart de 12 puncte pe tabelă, înregistrat în actul secund de cei de la Sporting. Charlon Kloof (19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive) și Max Landis (17 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive) au fost cei mai buni jucători ai lui Porto în acel meci.

Pentru a ajunge în grupe, lusitanii au trecut de ciprioții de la Keravnos, cu scorul de 70-58 pentru ca mai apoi să producă surpriza și să elimine deținătoarea en-titre a trofeului, Nes Ziona. Porto a câștigat meciul cu israelienii cu scorul de 79-70. Jonathan Arledge și Max Landis au fost coșgheterii confruntării cu 18 puncte.

Porto este o echipă ce se bazează foarte mult pe aruncările din spatele arcului de cerc. Aceștia au mulți aruncători valoroși dintre care îi enumerăm pe Odomes și Kloof, doi jucători cu procentaje de peste 40% de pe semicerc.

Oradea va trebui să lupte agresiv pentru recuperări în confruntarea din Portugalia. Adversarii de miercuri au pierdut un singur meci în acest sezon, și anume cel cu Szolnoki Olaj. Coincidența face ca acela să fie și singurul meci în care au fost surclasați în duelul recuperărilor.

Confruntarea dintre CSM Oradea și FC Porto va avea loc miercuri, 20 octombrie, de la ora 22:30. Meciul este televizat în România pe Digisport, dar poate fi urmărit și pe canalul de YouTube al FIBA Europe Cup.

*foto: Facebook/CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Batem din ambiție și necesitate! Sau ne bat ei... că egal nu mere.
    Se confirmă pe surse că Vrăjitorul a făcut rost de bilețelele celor de la Szolnoki de după bătaia dată Porto-ricanilor. Dacă i le traduce careva din maghiară în vâlcenească, e bine de Dom' Profesor, dacă nu, le zice la time-out în original și fiecare pune pe google translate, apoi vedem ce iese... Sau cum e mai nou sloganul la modă pe aici:"mult succes băiețiilor din ambele echipe!".

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Sper sa se adune si Oradea
    Si sa castige primul meci din grupele Fiba Europe Cup . Avem doua reprezentante in competitiile europene . Faceti-ne mandri !

    cu 2 ani în urmă (19.10.2021) Raspunde
  • Silvois :

    Starea de necesitate
    Malone, ar fi culmea sa va faceti acum necesitatile pe portoricani! Oricat ati fi de suparati, nu faceti asa ceva, lasa ca va mai pica Sibiul in mana, din cand in cand, va razbunati pe ei. In rest, ce sa zic, show must go on.

    cu 2 ani în urmă (20.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!