Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, în căutarea celei de-a patra victorii în deplasare în Liga Națională

CSM Oradea, în căutarea celei de-a patra victorii în deplasare în Liga Națională

CSM Târgu Jiu primește vizita formației CSM CSU Oradea în cadrul etapei cu numărul 17 din Liga Națională de Baschet Masculin, disputa de pe terenul gorjenilor fiind programată sâmbătă, 22 ianuarie.

Trupa pregătită de Jordanco Davitkov are un singur succes în ultimele cinci etape, chiar la precedenta apariție pe teren propriu. Atunci, gorjenii au trecut de Athletic Constanța cu 81-70, punând capăt unei serii de trei eșecuri. Ultima dată, Târgu Jiu a evoluat în deplasare, pe terenul Stelei, unde a cedat cu 86 la 78, în ciuda unui joc solid făcut de Kevin Allen (19 puncte, 11 recuperări, 7/8 din acțiune), Porter Troupe fiind și el la un pas de double-double.

CSM Oradea a revenit pe parchet la fix o lună de la ultimul joc oficial, înclinându-se în Arena Antonio Alexe în fața lui CSO Voluntari. În succesul ilfonvenilor cu 82-68, Oradea a avut trei jucători cu procentaje modeste din acțiune, mult sub ceea ce aduc de obicei. Richard, Holt și Bickauskis au adunat împreună 5/26 la nivelul aruncărilor, jumătate din încercări fiind ale lituanianului.

În ciuda eșecului, bihorenii s-au aflat abia la al doilea pas fals în Liga Națională, precedentul insucces fiind pe terenul lui U-BT Cluj, în primele săptămâni din sezonul 2021-22. Oradea stă pe 6 înaintea disputei de la Târgu Jiu, cu 10-2 bilanț, iar alb-albaștrii au 5-10 și se află pe poziția a 12-a.

Kevin Allen traversează o perioadă excelentă alături de CSM Târgu Jiu, pivotul american reușind al patrulea double-double consecutiv, media lui fiind de 19.2 puncte și 12.2 recuperări în această perioadă. Mai mult, sportivul a avut mereu cel puțin 20 de unități la eficiență în cele trei jocuri din ianuarie, plus ultimul din decembrie 2021.

Meciul tur l-a câștigat Oradea, 89-70, atunci formația lui Cristian Achim reușind să marcheze aproape 50 de puncte din paint. Cele mai bune prestații personale pentru Alexandre Gavrilovic și Cătălin Baciu au venit cu ocazia întâlnirii din Arena Antonio Alexe, cei doi contribuind pentru 44 de puncte împreună.

Partida de la Târgu Jiu o să înceapă la ora 18.00 și va putea fi urmărită în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea (Roby Boroș)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!