Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea începe cu un succes categoric parcursul din playoff-ul Ligii Naționale

CSM Oradea începe cu un succes categoric parcursul din playoff-ul Ligii Naționale

CSM CSU Oradea își continuă parcursul perfect pe teren propriu în această campanie din Liga Națională de Baschet Masculin, bihorenii câștigând cu 87-63 în debutul seriei din playoff contra lui SCM Timișoara, formație care a fost fără Dragan Petricevic pe banca tehnică în această seară (12.04). Meciul doi va avea loc vineri, 14 aprilie, tot în Oradea Arena.

Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Timișoara: Ilija Djokovic, Antonio Năsturescu, Nikola Gajic, Igor Kesar, Laszlo Lazar

Începutul partidei a fost unul echilibrat și Timișoara a putut sta aproape, ba chiar a preluat conducerea la 8-9, după tripla lui Năsturescu, anterior același jucător român egalând situația. Richard a răspuns cu două libere și Tarolis înscria la 12-9, apoi Baciu făcea din nou o diferență de trei puncte și Bostic marca la 17-14. Oradea a gestionat mai bine ultimele două minute ale sfertului inaugural și Holt închidea parțialul cu un dunk la 23-18.

Sfertul cu numărul doi debuta prin desprinderea gazdelor la 29-18, Kesar oprind run-ul orădenilor și Strong înscria un coș din spatele arcului de cerc, pentru ca apoi Nicolescu să vină cu replica și era 32-23 la jumătatea parțialului. Ecartul a continuat să crească și Ogden avea câteva acțiuni terminate în mod spectaculos (36-23), Ilija Djokovic părăsind parchetul accidentat cu trei minute înaintea pauzei. Neal își ducea echipa la 43-24 cu puțin peste un minut până la pauză, după un coș de afară, McClellan marcând ultimele puncte ale bănățenilor în această repriză și tabela indica 45 la 26.

Strong puncta de la distanță pentru Timișoara, dar avantajul era deja de peste 20 de puncte și Neal era atent după ratarea lui Markovic pentru a face 53-29. Același fundaș al bănățenilor aducea următoarele puncte pentru oaspeți și Gajic termina apoi o acțiune la 55-34, Markovic căpăcindu-l ulterior pe Kesar la jumătatea sfertului trei și ecartul devenea de 26 de puncte. Ogden ducea scorul la 67-37 cu două minute rămase din acest parțial și perioada se încheia cu 72 la 39 în dreptul Oradiei.

Gazdele se mențineau la un ecart de +30 și Tudor Gheorghe avea un layup la 76-44, Gajic evitând ca Timișoara să fie echipa care înscrie cele mai puține puncte într-o serie de playoff cu CSM Oradea și Schipor marca de la distanță pentru 76-49. „Leii din Banat” au stat mai bine în acest parțial în care Oradea a mizat mai mult pe autohtoni, Mirkovic având puncte consecutive pentru 83-57 și în cele din urmă s-a încheiat cu +24 în favoarea „Leilor Roșii”, 87 la 63.

Donatas Tarolis a fost liderul de pe lista marcatorilor pentru Oradea, lituanianul având 14 puncte și 4 recuperări cu 6/6 din acțiune. L-au urmat Josh Bostic și Mark Ogden (ambii 13 puncte), respectiv Erick Neal (12 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții).

Singurii în double figures de la SCM Timișoara au fost Eric McClellan (13 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări) și Igor Kesar (11 puncte, 2 recuperări, 7 posesii pierdute).

Meciul doi va avea loc vineri, 14 aprilie, tot în Oradea Arena, dar de data aceasta o să fie transmis doar pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!