Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea începe cu victorie faza a doua în FIBA Europe Cup

CSM Oradea începe cu victorie faza a doua în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a câștigat primul meci din Grupa K a FIBA Europe Cup, din faza a doua a competiției, scor 68-56 miercuri seara (08.12) în fața lui Benfica Lisabona.

CSM Oradea a avut un prim 5 format din Dovis Bickauskis, Stephen Holt, Kris Richard, Garlon Green și Alex Gavrilovic, în timp ce Benfica a răspuns cu Frank Gaines, Jose Barbosa, Betinho Gomes, Makram Ben Romdhane și Dennis Clifford.

Orădenii pregătiți de Cristian Achim au început mai bine partida și au reușit să deschidă meciul cu 7-2, ulterior prin două aruncări de la distanță precise din partea lui Holt avantajul avea să urce la 13-4. Gomes și Gaines au răspuns (13-9), moment în urma căruia CSM Oradea a prins un parțial mai bun și cu ajutorul tandemului Richard-Holt, bihorenii s-au desprins la 20-10. "Leii roșii" s-au dus în mai multe rânduri la peste 10 puncte în fața Benficăi (27-15), sfertul inaugural terminându-se cu 30-20. În acest parțial Holt și Richard au înscris împreună 21 din cele 30 de puncte ale Oradiei, cu 8/12 din acțiune per total.

Green și-a împărțit perechea de libere din startul sfertului doi, după care Nicolescu a ars plasa de la distanță și Oradea mergea la 34-20. Benfica a redus până la pragul celor 10 puncte între, prin Cummings la 36-26, însă orădenii au pus cinci puncte la rând și Nikola Markovic a fost eficient la 41-26. Kris Richard și-a dus echipa la aproape 20 de puncte în față (46-28) cu o aruncare de 3, ultima reușită din prima repriză aparținându-i lui Holt, tot din spatele arcului de cerc și Oradea intra la cabine cu 49-30.

După 20 de minute, bihorenii aveau 53% din acțiune, cu 9/18 la aruncările de 3 puncte, mai bine de jumătate din încercările de la distanță fiind asumate de Holt și Richard. Cei doi au fost și principalii realizatori, cu 30 de puncte la un loc. CSM Oradea conducea cu 16-10 la assist-uri și și-a forțat adversara să comită 11 turnovers în prima repriză.

Ambele combatante și-au irosit primul atac din sfertul trei, Gavrilovic modificând apoi scorul la 51-30. Benfica a redus minimal, 54-34, după liberele transfomate de Clifford, apoi Jose Silva a înscris de la distanță pentru 58-40. Run-ul portughezilor a ajuns la 10-2 și Cristian Achim a solicitat time-out la scorul 58-44 în favoarea echipei sale, cu 3:30 din sfertul al treilea. Frank Gaines a terminat două atacuri la rând cu lay-up (58-48) și după noi ratări ale Oradiei, Gomes a punctat din spatele arcului de cerc. Kris Richard a închis tabela cu o liberă acordată pe un fault tehnic asupra lui Gaines, 59-51, româno-americanul aducându-și aportul și în defensivă și a blocat încercarea lui Silva în ultima secundă.

Nikola Markovic a modificat tabela în favoarea gazdelor, mai întâi cu o triplă și apoi cu un hookshot (64-51), primele puncte pentru lusitani în sfertul patru fiind aduse de Jose Silva (64-54), după cinci minute scurse. Kris Richard și Alex Gavrilovic au fost preciși pentru Oradea și avantajul a urcat la +12 cu puțin peste trei minute rămase din meci, scor 68-56. Din acel moment nu s-a înscris vreun punct până la final, scorul menținându-se.

Roș-albaștrii deschid astfel cu un succes faza a doua și în runda următoare se deplasează Portugalia, pe terenul lui Sporting Lisabona (15 decembrie, ora 21.00), iar Benfica primește vizita formației poloneze Trefl Sopot.

Stephen Holt (17 puncte, 4/6 din spatele arcului de cerc, 8 recuperări) și Kris Richard (16 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții) s-au evidențiat în mod special din tabăra orădeană, cei doi fiind urmați de Alex Gavrilovic și Nikola Markovic, ambii cu 10 puncte. Doi jucători a avut Benfica în double figures, pe Frank Gaines (13 puncte, 2 intercepții) și Jose Silva (12 puncte, 4/7 de la distanță).

 

*foto: fiba.basketball/europecup

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Klar Melone :

    Vind gainat praspat
    Ce ne-a placut cel mai mult azi la meci:

    A. ca am jucat contra echipei cea mai slaba dintre toate din europe cup
    B. ca DJul de la sala uita ca nu e seara de nunta la Salonta
    C. ca se simte miros de gainat pe parchetul de la sala
    D. nu conteaza conteaza ca am cistigat

    Junior! Scularea! Ai legatura!

    cu 2 ani în urmă (09.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    meci
    da o prima repriza in care pt primadata in acest sezon csm-ul a jucat baschet. din pacate in repriza secunda au reinceput greselile. inca nu se poate juca macar 80% din timp. oricum sa speram ca va fi mai bine. felicitari pt victoria de azi si succes in viitoarele partide

    cu 2 ani în urmă (09.12.2021)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Csm
      Ai dreptate. O prima repriza cum nu am vazut demult la Oradea. In partea a doua au schimbat portughezii apararea, au devenit mult mai agresivi si au inceput greselile si nu au mai gasit traseul spre cos. Singura parte buna din repriza a doua a fost ca am reusit sa ne mentinem agresivi in aparare si le-am limitat punctele.
      Per ansamblu felicitari pt victorie si speram ca vor mai fi si altele.

      cu 2 ani în urmă (09.12.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    @klar
    Sterge te rog sigla CSM-ului pt ca aceea e pt suporterii echipei iar tu sigur nu te numeri printre ei.
    Daca nici dupa o victorie nu poti sa te bucuri atunci ....

    cu 2 ani în urmă (09.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Debut promitator
    Felicitari CSM pentru victorie.Am vazut o prima repriza cu baschet de calitate,din pacate in repriza secunda nu am avut același joc.
    Imi pare rau ca nu a jucat Broussard la oaspeti,am fi avut un duel intre un PG de calitate si unul mediocru (Bikauskis).

    cu 2 ani în urmă (09.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!