Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea începe cu victorie parcursul în playoff

CSM Oradea începe cu victorie parcursul în playoff

CSM CSU Oradea a început cu dreptul actuala ediție a playoff-ului din Liga Națională de Baschet Masculin. Trupa antrenată de Cristian Achim a învins pe 84-74 pe SCM Timișoara și mai are nevoie de un succes pentru a ajunge în semifinale. Bihorenii au avut parte de o partidă dificilă, pe parcursul căreia a fost condusă în primele trei sferturi dar au reușit să închidă meciul perfect și să-și apropie victoria.

Startul de meci a fost unul destul de anost iar după 5 minute de joc, scorul era doar 9-6 pentru timișoreni. După alte două minute, Bobo Baciu a reușit să modifice tabelă cu un coș în urma unei recuperări ofensive. Timișoara avea să încheie în avantaj primul sfert, scor 16-14.

Trupa lui Dragan Petricevic a început mai bine și actul secund iar tripla lui Mijajlovic ducea scorul la 26-19. Cristian Achim solicita rapid time-out, după nici 3 minute scurse din sfert. Timișorenii s-au blocat apoi, Oradea a intrat rapid în bonus și a reușit să egaleze până la jumatea sfertului. Mijajlovic a oprit run-ul gazdelor, cu un nou coș de afară. Oradea a preluat conducere, după un contraatac al lui Holt și venea rândul lui Dragan Petricevic să solicite timp de odihnă. Cele două echipe au rămas aproape iar oaspeții aveau avantaj minim la pauză, 36-35.

Timișoara a avut din nou un start mai bun de sfert și a dus scorul la 44-39. Bănățenii și-au continuat seria bună și au dus diferența la 9 lungimi, moment în care Cristi Achim cerea primul timp de odihnă al reprizei. Orădenii au revenit în joc rapid și secvența decisivă pleca de la scorul de 58-57.

Oradea a început bine ultimul act și a preluat conducerea. Green, Broussard și Holt au marcat 10 puncte la rând prin care rupeau echilibrul de pe tabelă și scorul ajungea la 71-61. Pesakovic a oprit seria gazdelor. Orădenii nu au mai scăpat frâiele partidei din mână și au rămas până la final cu un avantaj important. Scorul final a fost 84-74.

Aaron Broussard a fost omul meciului cu 20 de puncte. Garlon Green a terminat cu 18 puncte și 5 recuperări iar Giordan Watson a reușit 12 puncte și 9 pase decisive.

Nikola Gajic a fost prinicipalul remarcat de la Timișoara cu 16 puncte și 4 recuperări. Igor Mijajlovic a contribuit cu 13 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări iar Sherwood Brown cu 10 puncte și 4 recuperări.

foto: Roby Boroș

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Meci greu, făcând abstracție de ultimul sfert, în care ne-am chinuit sa ținem aproape de Timișoara. Am avut o rotație mai lungă, iar pe final am fost mai lucizi și ne-am desprins decisiv. Aștept sa revină Markovic, nu știu cum se prezintă cu accidentarea, dar cu el în teren se vede un plus de agresivitate.

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    pacat
    e primul meci pe care cred ca meritam sa-l castigam,e primul cand nu alergam dupa adversar si e primul in care am aratat ca o echipa(nu am nici un remarcat)
    dar degeaba daca nu ai rotatie si oameni care sa poata duce meciul 40min

    cu 2 ani în urmă (18.05.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!