Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea începe cursa pentru titlu cu o serie împotriva lui SCM Timișoara

CSM Oradea începe cursa pentru titlu cu o serie împotriva lui SCM Timișoara

Miercuri, 12 aprilie, se va da startul seriei dintre CSM CSU Oradea și SCM Timișoara, din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gruparea antrenată de Cristian Achim a terminat sezonul regulat pe prima poziție, în timp ce formația lui Dragan Petricevic s-a calificat în extremis în playoff, ocupând locul opt.

CSM Oradea a adunat doar două înfrângeri în actuala stagiune a LNBM, una în fața lui U-BT Cluj-Napoca, în ultima etapă din Top 10, și una chiar împotriva lui SCM Timișoara, în runda a doua a campionatului.

Între cele două eșecuri, trupa bihoreană a izbutit o serie de 23 de victorii la rând, fiind de neînvins, în ciuda faptului că nu a fost lipsită de meciuri dificile. Însă, cu o medie de 87.4 puncte, 20.7 pase decisive, 37.0 recuperări și cu procentaje de 61.0% din interiorul semicercului și 38.9% de la distanță, CSM Oradea a dominat campionatul și a câștigat sezonul regulat.

Liderii Leilor-Roșii au fost Mark Ogden Jr. (12.7 puncte, 6.3 recuperări, 1.4 pase decisive), Donatas Tarolis (13.7 puncte, 5.3 recuperări, 1.7 pase decisive) și Erick Neal (12.1 puncte, 6.2 pase decisive, 2.7 recuperări).

Cei trei, ajutați de Kris Richard, un jucător foarte valoros, în special datorită faptului că are pașaport românesc, și de Nikola Markovic, au constituit un nucleu important care a dus la succesul echipei din vestul țării.

În același timp, așa cum am menționat anterior, SCM Timișoara este una din singurele două formații din România care au învins-o în acest sezon pe CSM Oradea. Se întâmpla în 16 octombrie 2022, într-un meci în care Ilija Djokovic reușea 18 puncte, 8 pase decisive și 3 recuperări.

Elevii lui Dragan Petricevic au început foarte bine stagiunea 2022-2023, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, însă nu au reușit să fie constanți, iar asta a fost aproape de a-i costa calificarea în Top 10.

Bănățenii au învins-o pe CSM Galați în ultima rundă a primei faze, grație unui coș înscris de același Djokovic, și astfel au obținut calificarea în Top 10. A urmat o nouă perioadă dificilă a galben-violeților, care s-a suprapus peste eliminarea din Alpe Adria Cup și din Cupa României, și părea că aceștia nu vor ajunge în playoff-ul Ligii Naționale.

Totuși, asemenea primei faze, SCM Timișoara a obținut calificarea în playoff în ultima etapă, în care s-a impus în fața lui FC Argeș Basketball. În partea cealaltă a țării, la București, Rapid a trecut de Dinamo și, astfel, timișorenii au obținut biletele pentru sferturile de finală ale Ligii Naționale.

La fel ca CSM Oradea, și SCM Timișoara are un nucleu de bază alcătuit din trei jucători. Este vorba de Ilija Djokovic, scorerul bănățenilor, care adună 14.8 puncte, 6.3 pase decisive și 2.7 recuperări, de Igor Kesar (15.3 puncte, 4.1 recuperări), principala amenințare a acestora sub panou, și de Nikola Gajic (11.9 puncte, 6.4 recuperări, 2.4 pase decisive), căpitanul și polul de stabilitate al echipei.

Primele două meciuri ale seriei se vor juca miercuri, 12 aprilie, și vineri, 14 aprilie, în Oradea Arena, urmând ca cea de-a treia partidă să se desfășoare marți, 18 aprilie, la Timișoara. În cazul în care este nevoie, jocul cu numărul patru va avea loc joi, 20 aprilie, iar decisivul duminică, 23 aprilie.

Primul meci, cel de miercuri, va începe la ora 20:00 și va fi transmis, în direct, pe Digi Sport 2, Prima Sport 3 și FRB TV, în timp ce al doilea duel, cel de vineri, va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărit doar pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!