Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea începe în Polonia jocurile cu Trefl Sopot din FIBA Europe Cup

CSM Oradea începe în Polonia jocurile cu Trefl Sopot din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea are un program aglomerat în această perioadă, urmând să joace trei meciuri pe plan european în luna februarie. Prima oprire o să fie sâmbătă, 5 februarie, în deplasarea de pe terenul lui Trefl Sopot, jocul contând pentru etapa a 3-a din Grupa K a FIBA Europe Cup.

Meciul din Polonia ar fi trebuit să se joace pe 12 ianuarie, dar galben-negrii au anunțat mai multe cazuri pozitive de Covid-19 la nivelul lotului pe când orădenii se aflau deja în drum spre aeroportul din Budapesta. A apărut atunci o situație specială în Grupa K, nici meciul dintre Benfica și Sporting neputându-se juca.

Trefl Sopot a avut doar două meciuri în ultima perioadă, ambele în FIBA Europe Cup, cu Sporting Lisabona și Benfica Lisabona. Polonezii au cedat ambele dispute, 76-63 cu Sporting și 76-67 cu Benfica, în cea din urmă partidă fiind lipsiți de aportul jucătorilor Darrin Dorsey, Darious Moten și Pawel Leonczyk, ultimii doi urmând să absenteze în mod sigur și contra lui CSM Oradea. Astfel, înaintea duelului de sâmbătă cu românii, Trefl are 1-3 bilanț în grupă și ocupă ultima poziție.

„Leii roșii” au în lot șase baschetbaliști care au jucat în Polonia

CSM Oradea a prins în total patru meciuri în anul 2022, trei fiind pe plan intern și unul în cupele europene. Revenirea în Europe Cup, după pauza forțată, n-a fost de bun augur pentru orădeni, care au cedat cu 94 la 57 pe terenul lui Benfica. Ultima apariție pe parchet într-un meci oficial pentru echipa lui Cristian Achim a fost în derby-ul cu U-BT Cluj-Napoca (29.01), pierdut în ultima secundă după coșul lui Patrick Richard.

Duelul din Polonia o să fie unul special pentru mai mulți componenți ai bihorenilor, Martynas Paliukenas și Nikola Markovic evoluând în trecut chiar la Trefl Sopot. Mark Ogden Jr., Kris Richard, Garlon Green și Stephen Holt au trecut și ei anterior prin Energa Basket Liga. În lotul polonezilor se află un baschetbalist cunoscut publicului din România, Darrin Dorsey evoluând la U-BT Cluj în stagiunea 2018-19, când a prins șapte întâlniri împotriva lui CSM Oradea (11.1 media de puncte).

Trefl are un meci în plus disputat în Grupa K, beneficiind de 47% procentaj din acțiune, față de 41% cât are Oradea. Lupta la recuperări și assist-uri este condusă la limită de polonezi, diferența importantă în favoarea acestora fiind la punctele înscrise din paint (36.2-28.2) și la cele din partea rezervelor (29.7-21.1).

Yannick Franke și Brandon Young sunt liderii echipei poloneze la puncte pe plan european, cu 14.0 și 13.9 în medie. Kris Richard (13.0 puncte) și Garlon Green (12.3 puncte) conduc la acest capitol din tabăra orădeană, în 9 apariții în acest sezon european.

Meciurile cu Trefl, importante în vederea calificării în sferturile FIBA Europe Cup

CSM Oradea abordează cu 2-1 bilanț disputele împotriva lui Trefl Sopot (returul pe 9 februarie), existând mai multe calcule pentru bihoreni în vederea calificării în sferturi. Scenariul ideal ar fi ca reprezentanta României să câștige ambele dispute, având asigurat astfel cel puțin locul al doilea. „Leii roșii” nu pot merge mai departe dacă nu câștigă vreun meci din ultimele trei rămase în această fază a competiției.

Duelul de la Gdansk, din ERGO Arena, începe la ora 19.00 și va fi transmis în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!