Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea încheie prima fază a Ligii Naționale cu un succes categoric

CSM Oradea încheie prima fază a Ligii Naționale cu un succes categoric

CSM CSU Oradea a trecut pe teren propriu în deschiderea etapei a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin cu 90 la 49 de Laguna Sharks București vineri, 27 ianuarie, rezultat prin care „leii roșii” au terminat faza inaugurală a întrecerii cu 15-1 bilanț.

Oradea: Erick Neal, Luca Năstruț, Kris Richard, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Laguna: Lukas Aukstikalnis, Radu Paliciuc, Andrei Stoian, Bogdan Stăncuț, Vasile Odagiu

Bihorenii au impus ritmul încă de la început și au deschis cu 9-2 după nici trei minute, diferența de șapte puncte fiind păstrată apoi cu layup-ul lui Năstruț. Ogden și Richard au ajutat la desprinderea gazdelor, ajungându-se la 15-4 și Paliciuc răspundea cu cinci puncte la rând, iar Aukstikalnis reducea handicapul la 16-12. Cătălin Baciu a ieșit în evidență pe finalul primului sfert, perioadă pe care CSM Oradea a terminat-o cu 25 la 12, având 75% procentaj în privința aruncărilor de două puncte.

Brosser oprea seria bihorenilor pe moment și apoi Gheorghe scutura plasa de la distanță pentru 28-14, Johnson marcând la capătul unei acțiuni colective frumoase pentru Laguna Sharks. Holt beneficia de o liberă suplimentară cu care urca diferența la +18, scor 34-16, iar Ogden ajuta la construirea unui avantaj de 20 de puncte. Bobe Nicolescu își transforma cele două aruncări libere prin care se făcea 43-22, la pauză întâlnirii ecartul cu care CSM Oradea conducea fiind de 31 de puncte, 53-22, toți jucătorii din echipa lui Cristian Achim bifând deja minute în acest duel.

Năstruț ducea ecartul la 60-24 după o triplă la trei minute după startul reprizei secunde, același tânăr autohton marcând următoarele puncte ale Oradiei. Aukstikalnis și Johnson contribuiau pentru Laguna Sharks, care atingea borna celor 30 de puncte marcate la șase minute după startul reprizei secunde (62-30), sfertul cu numărul trei terminându-se în cele din urmă cu Oradea având un avantaj de 34 de puncte, scor 66-32.

Bucureștenii au marcat primii în ultimul sfert, prin Paliciuc, Oradea fiind cu patru jucători autohtoni pe parchet și Baciu își împărțea liberele pentru 67-34, Aukstikalnis și Tudor Gheorghe marcând apoi de la distanță. Nikola Markovic ajungea și el la linia de fault pentru a face 71-37, Oradea conducând cu +37 când erau trei minute din meci și în cele din urmă bihorenii au reușit să câștige cu 90 la 49 pe teren propriu în ultimul meci din Conferința B.

Luca Năstruț a fost principalul marcator al echipei orădene cu 16 puncte (4/9 de la trei), 4 recuperări și 2 pase decisive, în double figures fiind și Cătălin Baciu (14 puncte, 6 recuperări), Mark Ogden (12 puncte, 4 recuperări), respectiv Kris Richard și Bobe Nicolescu (ambii 10 puncte).

Lukas Aukstikalnis a fost cel mai bun marcator al partidei, el adunând 20 de puncte și 6 recuperări, Raheem Johnson secondându-l din echipa Lagunei cu 8 puncte și 5 recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!