Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea întâlnește CSM Petrolul Ploiești la finalul unei săptămâni aglomerate

CSM Oradea întâlnește CSM Petrolul Ploiești la finalul unei săptămâni aglomerate

CSM CSU Oradea și CSM Petrolul Ploiești se întâlnesc în Arena Antonio Alexe cu ocazia etapei a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin sâmbătă, 4 decembrie. Va fi prima dată din 2015 încoace când Oradea înfruntă o echipă din Ploiești.

„Leii roșii” și-au adjudecat ambele partide restante pe care le-au avut de disputat în această săptămână, mai întâi învingând CSM Miercurea Ciuc (95-41) și apoi Rapid București (93-64). Alexandre Gavrilovic și Garlon Green au avut cele mai bune medii de puncte în aceste dispute, 14 respectiv 13.5.

Ploieștenii n-au jucat de două săptămâni, precedentul meci fiind împotriva Craiovei (77-96), înaintea acțiunilor echipei naționale. CSM Petrolul se află într-o serie de patru eșecuri la rând, ultima victorie înregistrând-o în luna octombrie, cu CSM Focșani (86-84).

Duelul din Arena Antonio Alexe va fi primul din 2015 încoace între Oradea și Ploiești, pe atunci defuncta multiplă campioană CSU Asesoft declarându-se învinsă de CSM Oradea cu 101-100. Cu organizația actuală, bihorenii ar fi trebuit să se întâlnească în sezonul 2016-2017, dar CSM Ploiești nu a luat startul în LNBM deși obținuse promovarea din Liga 1.

Vicecampioana României se poate baza pe toți jucătorii din lot pentru acest meci, după cum anunță site-ul clubului. Nu același lucru poate fi spus despre gruparea din Prahova, care nu a reușit să se antreneze în efectiv complet în ultima săptămână, după cum a declarat coordonatorul secției de baschet, Ionuț Ivan, pentru csmploiești.ro și „s-ar putea să fie lipsită de doi-trei jucători importanți”.

La șase capitole statistice Oradea și Ploiești sunt foarte apropiate, diferența în favoarea bihorenilor făcând-o assist-urile (18.9-15.6), eficiența (95.1-87.9) sau procentajul reușitelor din interiorul arcului de cerc (56.9-51.2%). CSM Ploiești stă mai bine la recuperările ofensive (11.2-9.6) și la capace (3.3-1.7).

Garlon Green (12.3 puncte) și Deion Hammond (16.1 puncte) sunt principalii marcatori pentru cele două echipe, în lupta sub panou evidențiindu-se Cătălin Baciu (5.4 recuperări) și Earl Watson (6.9 recuperări), în timp ce Stephen Holt (3.0 assist-uri) conduce lista paselor decisive la Oradea, rivalul său la acest capitol din tabăra adversă fiind Andrej Magdevski (5.9 assist-uri).

Meciul dintre CSM CSU Oradea și CSM Petrolul Ploiești se joacă sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 17.00 și va fi transmis în direct pe DigiSport 3 și YouTube FRB TV.

 

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!