Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea întâlnește una dintre cele mai ofensive echipe din FIBA Europe Cup

CSM Oradea întâlnește una dintre cele mai ofensive echipe din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea are ultimul meci din anul 2022 în cupele europene pe teren propriu, acolo unde primește miercuri (21.12) vizita lui Anwil Wloclawek în etapa a doua a grupei L din FIBA Europe Cup.

Polonezii reprezintă un club înființat în 1990 și joacă sub denumirea de Anwil Wloclawek începând cu 1999. Clubul are în palmares trei tiitluri de campioană națională, opt medalii de argint și patru de bronz, precum și patru Cupe ale Poloniei, respectiv trei SuperCupe câștigate. Pe plan european, Anwil a ajuns cel mai departe în semifinala Saporta Cup (2002), respectiv în sferturile Korac Cup (2000), fiind în prezent deținătoarea trofeului din European North Basketball League, o competiție care unește mai multe echipe din Estul, Nordul și Centrul Europei.

Anwil a devenit o prezență constantă în cupele europene, în primii 20 de ani de existență lipsind doar de șase ori din întrecerile intercluburi la nivel continental. Ulterior, la începutul deceniului precedent a venit o perioadă de șase ani în care polonezii n-au evoluat în cupele europene, în sezonul 2018/2019 fiind prezenți în Basketball Champions League.

Revenire cu succes în FIBA Europe Cup

Polonezii vin după o medalie de bronz în campionatul intern la finalul sezonului 2021/2022, reușită ce le-a asigurat prezența în FIBA Europe Cup. Revenirea în competiție este una de succes, Anwil fiind printre cele mai ofensive echipe până în acest punct al sezonului.

Adversara celor de la CSM Oradea are medii de 91.6 puncte pe întâlnire, o singură dată în acest sezon european marcând sub 80 de puncte. Departe de casă, Anwil Wloclawek a reprezentat o forță pe plan ofensiv în faza grupelor, înscriind fix 100 de puncte în medie în cele trei partide.

De asemenea, Anwil este printre echipele cu peste 50% procentaj din acțiune, polonezii fiind puțin sub Oradea în privința numărului de aruncări precise pe meci. Forța celor două echipe se vede și la capitolul eficiență, acestea fiind primele în toată competiția la acest capitol.

Al patrulea adversar polonez pentru Oradea în istoria recentă

CSM Oradea va avea, prin Anwil, al patrulea adversar polonez în ultimii ani, precedenții fiind Stal Ostrow, Legia Varșovia și Trefl Sopot, tot în FIBA Europe Cup.

Anwil Wloclawek are în lot patru jucători cu medii de peste 10 puncte până în acest punct al competiției, fiind vorba despre Phillip Greene, Lee Moore, Josh Bostic și Luke Petrasek, iar Josip Sobin nu este nici el departe de double figures. Polonezii au jucătorul care deține recordul stagional de intercepții într-un mei, pe Kamil Laczynski, cu 8 împotriva lui Egis Kormend în precedenta fază.

Phillip Greene, unul dintre cei cinci străini din lotul polonezilor, este al doilea în FIBA Europe Cup la procentajul triplelor transformate, având 59%. Americanul are 23/39 de la distanță în șapte apariții pe plan european.

Ambele merg bine și pe plan intern

Atât Oradea, cât și Anwil au ajuns deja la opt victorii în competițiile interne, polonezii reușind asta în 12 meciuri, iar bihorenii în nouă. Ultimele rezultate înaintea confruntării directe au fost favorabile pentru ambele, Oradea câștigând la Voluntari cu 83 la 75, iar Anwil a trecut cu 82-80 de Gliwice.

Întâlnirea dintre CSM Oradea și Anwil Wloclawek va avea loc miercuri, 21 decembrie, începând cu ora 19.00 și o să fie transmisă pe Digisport 2, respectiv pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Bihor :

    legia
    ca adversari din polonia intalniti recent nu trebuie omisa legia varsovia, cu care ne-am intalnit sezonul trecut, in prima faza a grupelor
    chiar daca ne-au batut in ambele meciuri (de fapt castigase toate meciurile din grupa), a fost o experienta placuta, pentru ca a fost o echipa care si-a respectat blazonul si a castigat dramatic, la 1 punct, ultimul meci de la porto, rezultat care ne-a adus atunci calificarea

    cu 1 an în urmă (19.12.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci dificil
    CSM este in fata unui examen foarte serios.Sunt convins ca jucatorii nostri si staff-ul vor pregati intalnirea la cel mai inalt nivel.
    Daca jucatorii romani vor reusi sa se apropie de nivelul celor straini,atunci vom putea aborda intalnirea de la egal la egal.
    Suportul publicului va fi la cote maxime ca de obicei!
    Asteptam un supermeci!
    Hai CSM!

    cu 1 an în urmă (19.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!