Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge clar BC Timișoara și face un pas important spre Final Four

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.01.2014

Cupa României

Sferturi de finală - Tur

 98-82

 (28-16, 21-27, 22-28, 29-19)

Arena Antonio Alexe - Oradea

   Statistică  

CSM Oradea s-a impus în fața celor de la BC Timișoara cu scorul de 98-82 (28-16, 21-27, 22-28, 29-19), într-un meci care a contat pentru prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României. În urma acestui rezultat, bihorenii vor porni în returul de la Timișoara cu un avans de 16 puncte în fața adversarilor. 

Debutul partidei a fost unul oarecare echilibrat, cele două echipe tatonându-se reciproc în primele 4 minute ale disputei din Arena Antonio Alexe, gazdele având un ușor avantaj de 3 puncte, scor 10-7. Apoi au urmat 2 minute moarte din partea oaspeților, aceștia nereușind să marcheze niciun punct, în timp ce Oradea a marcat 7 (17-7). Până la finalul primelor 10 minute ale confruntării, bănățenii au mai redus puțin din diferența înregistrată pe tabelă, scorul după actul de debut fiind 26-18 în favoarea amfitrionilor.

În sfertul secund, elevii lui Dragan Petricevic au fost într-o continuare cursă de urmărire a adversarului, care într-un final a dat roade, Timișoara reușind să restabilească egalitatea cu 2 minute și 20 de secunde înainte de pauză, scorul fiind 39-39. Cu toate că bănățenii și-au adjudecat sfertul al 2-lea cu un parțial de 27-21, roș-albaștri au fost cei care au intrat în avantaj la pauză, tabela înregistrând 47-45 în favoarea acestora. 

Elevii pregătiți de Cristi Achim au revenit de la cabine motivați să mărească diferența dintre ei și adversari, având un start fulminant de sfert 3, izbutind în 4 minute un run de 13-2 (60-47). Cu un Dragoș Andrei în zi de grație la 3 puncte (4/6), formația de pe Bega a revenit din nou la doar câteva lungimi în spatele gazdelor de la Oradea. Astfel, cu 10 minute înainte de finalul partidei, tabela de marcaj înregistra 69-63 în favoarea formației gazdă, iar sfertul decisiv se anunța unul de foc.

Oaspeții au reușit prin Radulovic și Jovanovic să reducă diferența dintre Timișoara și Oradea la doar 3 puncte (71-68), însă din acel moment a urmat degringolada din jocul alb-violeților, lucru care a permis echipei gazde să puncteze de 8 ori consecutiv pentru 79-68 pe tabelă. Jovanovic și compania nu au mai reușit să-și revină din punct de vedere psihic, iar asaltul gazdelor a continuat până la finalul jocului, aceștia adjudecându-și într-un final disputa cu 98-82. Astfel, cu puțină atenție și mult calm în manșa retur, orădenii au toate șansele să-și apere avantajul de 16 puncte și implicit să avanseze în Final Four-ul Cupei României. 

Cel mai bun om din tabăra formației învingătoare a fost Vujadin Subotic, acesta terminând cu 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Sârbul a fost urmat de către S. Denison cu 19 puncte, D. Dillon 14 (7 rec, 9 p.d), T. Nicoară 13 (7 rec), Z. Comagic 10, W. Franklin 8 (6 p.d), B. Țibârnă 6 (5 rec) și R. Markovic 5. De cealaltă parte, punctele timișorenilor au fost marcate de Z. Jovanovic 24 (5 p.d), J. Conley 18 (6 rec), D. Andrei 14, N. Vasojevic 10, N. Gacesa 6, A. Radulovic 5 (6 rec), respectiv D. Fenn 5 (4 rec). 

Returul dintre CSM Oradea și BC Timișoara se va juca în Banat, duminică, 12 ianuarie, începând cu ora 18:00.

*Foto: oradeabestphoto.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea unguru :

    erata
    eu as zice ca avansul e de 16 puncte...

    cu 10 ani în urmă (08.01.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Radu Bărăian :

    Corectat
    Am corectat greseala. Multumesc pentru atentionare!

    cu 10 ani în urmă (08.01.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    despre meci
    Un meci echilibrat in ciuda diferentei de scor, diferenta a fost facuta de conditia fizica de la final cand timisorenii nu mai puteau alerga dar pe de alta parte revenirea lor din sfertul doi s-a datorat unei serii incredibile de aruncari de 3 pct care au intrat. Felicitari baietilor nostri pt victorie si eu cred ca suntem calificati in final 4. Doua aspecte negative in ceea ce priveste Timisoara: primul este ca tanarul romana George toth nu a prins si din pacate nu va mai prinde minute iar al doilea - Leo Dimaio

    cu 10 ani în urmă (09.01.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!