Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge în capitală pe CSM București

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.12.2012

61-75
8-4 Statistica 11-1

CSM Oradea a învins pe CSM București, scor 75-61, într-un meci contând pentru etapa a 12-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 21-11, 19-18, 20-17, 15-15. Partida a avut loc la Arena de Baschet din capitală.

Primii cinci
București - Martinic, Bosnjak, Shepherd, Căruțașu, Pupovic
Oradea - Franklin, Maric, Dillon, Pesic, Topcov

Franklin îl servește ideal pe Topcov pentru primul coș al meciului, dar apoi Shepherd îl blochează pe fundașul american al oaspeților. Gazdele au probleme în faza de construcție în debutul confruntării. Dillon și Topcov punctează pentru oaspeți, în vreme ce Pupovic irosește mai multe aruncări din acțiune. Șapera cere primul timp de odihnă în condițiile impreciziei de la finalizare și a lipsei de viteză în jocul formației sale. Martinic aduce prima reușită din acțiune pentru gazde, dar Pesic răspunde din afara semicercului. Oradea se desprinde la 15-3, însă Shepherd sună revenirea gazdelor cu trei reușite consecutive. Topcov înscrie de pe pivot jucând unu la unu cu Santa, dar cel din urmă răspunde. Pivotul oaspeților își asumă foarte multe sarcini în ofensiva bihoreană pe parcursul primului act. Franklin finalizează pe pătrundere și stabilește scorul de 21-11 la capătul primei secvențe.

Pesic transformă de la semidistanță din fața lui Kandic pe prima posesie a orădenilor. Fometescu răspunde cu o triplă. CSM Oradea se mențină într-un avantaj consistent grație triplei lui Pesic, care comite a 2-a greșeală personală. Fometescu înscrie încă o dată de la mare distanță pentru formația din capitală. Țibîrnă și același Pesic înscrie de la semidistanță pentru a duce scorul la 34-19 spre jumătatea sfertului al doilea, moment în care Șapera cere al doilea său timp de odihnă.
Steve Sir comite pași, dar la faza următoare înscrie de la mare distanță. Gazdele ratează aruncări deschis, iar oaspeții nu au claritate pe câteva posesii în faza de construcție. Totuși, bihorenii păstrează un avantaj consistent grație reușitelor lui Țibârnă, după recuperare ofensivă, respectiv pe pătrunderile lui Lupusavei și Maric. Martinic răspunde cu o pătrundere. Căruțașu se luptă și aduce alte două puncte, iar Martinic înscrie de la mare distanță, completând un parțial de 7-0, cu un minut înaintea încheierii primei reprize, când Achim a cerut timp de odihnă. Repriza se termină cu o mică controversă cauzată de timpul de joc, dar arbitrul Alexandru Olaru a luat o decizie peste masa oficială anulând pe bună dreptate coșul lui Căruțașu și astfel scorul la pauză era de 40-29 pentru CSM Oradea.

Pupovic continuă să rateze din acțiune și ăn debutul reprizei a doua, iar Franklin înscrie pe prima posesie a oaspeților. Dillon înscrie pentru trei puncte și diferența crește la 16 puncte. Martinic aduce primele puncte ale gazdelor î jumătatea a doua, pe tranziție. Australianul Dillon transformă de la mare distanță. topcov este servit ideal de Franklin și diferența atinge un nou maxim, de 19 lungimi. Shepherd găsește un răspuns rapid, de la distanță. După un timp de odihnă Franklin înscrie de la distanță și scorul devint 57-37 împotriva zonei. Shepherd înscrie cinci puncte fără răspuns, motiv pentru care Cristian Achim cere timp de odihnă. După reluare Maric înscrie de la distanță și îl forțează pe Șapera să solicite timp. Kandic și Căruțașu înscrie din spațiul de trei secunde și sfertul se încheie cu scorul de 60-46 în favoarea echipei oaspete.

Sfertul al 4-lea începe cu reușita lui Martinic. Oaspeții nu marchează deloc în primele trei minute ale sfertului decisiv, însă nici gazdele nu mai înscriu. Topcov sparge gheața din serviciul lui Pesic. Franklin îl găsește în colț pe Maric, care mărește diferența la 17 puncte în minutul 34. Replica vine, tras la indigo, din partea lui Steve Sir. Gazdele mai înscriu o dată din afara semicercului, prin Shepherd. Canadianul finalizează cu o execuție acrobatică pentru a strânge la 13 puncte cu trei minute înainte de finalul partidei. Fometescu izbutește un coș cu fault în vreme ce CSM București intră în penalizare. Totuși, gazdele se apropie la 11 lungimi. Franklin marchează în tranziție, iar Pesic de la linia de pedeapsă. Meciul se sfârșește cu victoria lui CSM Oradea, scorul final fiind de 75-61.

Remarcați
București - Shepherd 21 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, Martinic 11 puncte, 5 pase decisive.
Oradea - Franklin 18 puncte, 5 pase decisive, Topcov 14 puncte, 4 recuperări, Pesic 13 puncte, 8 recuperărim Maric 12 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive.

Foto flash: Viorel Carțiș

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Felicitari CSM Oradea!
    Bravo, baieti. Ati dovedit inca o data ca incet, dar sigur, deveniti una din cele bune, daca nu cea mai buna echipa din campionat! Tineti-o tot asa si veti avea o sala arhiplina la fiecare meci acasa!

    cu 11 ani în urmă (10.12.2012) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!