Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge Porto și rămâne în viață în Europe Cup

CSM Oradea învinge Porto și rămâne în viață în Europe Cup

CSM CSU Oradea a obținut o victorie crucială în vederea menținerii șanselor de calificare din Grupa H a FIBA Europe Cup. Bihorenii au învins FC Porto, scor 67-58, în etapa a 5-a a grupelor, într-un meci disputat marți seara (09.11) și au nevoie de victorie cu Szolnok în ultima etapă, alături de o înfrângere pentru Porto, ca să avanseze.

Cristian Achim i-a trimis pe parchet pe Dovis Bickauskis, Kris Richard, Stephen Holt, Garlon Green și Alex Gavrilovic, iar FC Porto a replicat cu Charlon Kloof, Rashard Odomes, Bradley Tinsley, Miguel Queiroz și Jonathan Arledge.

Portughezii au marcat primele puncte ale meciului și în ciuda triplei lui Kris Richard (3-2), oaspeții s-au menținut în avantaj, mergând la două posesii în față prin reușita lui Arledge din spatele arcului de cerc, 7-3. Green a încheiat o fază cu and-one, moment urmat de două puncte puse de Richard cu panoul (10-9). Oradea a comis două turnovers pe următoarele atacuri și a ratat trei aruncări consecutive, detaliu ce le-a permis alb-albaștrilor să se ducă la 16-10. Holt și Richard au ținut „leii roșii” la două posesii în spate pentru câteva momente, dar Porto a forțat pe finalul parțialului inaugural, câștigat cu 25-17.

Markovic și Richard au apropiat CSM Oradea la 25-22 după atacurile de debut din sfertul al doilea, după care pivotul bihorenilor a împărțit o pereche de aruncări libere. Defensiva bihorenilor s-a îmbunătățit vizibil și Porto a înscris la 28-24, de la distanță, la mai bine de patru minute scurse din acest sfert. Formația lui Achim și-a continuat revenirea, Kris Richard fiind principalul realizator, româno-americanul fiind deja în double figures, iar Stephen Holt a egalat situația cu trei minute până la pauză, 30-30. Tinsley a readus Porto la conducere (33-30), de unde Oradea a replicat cu un run de 9-1 pe finalul reprizei și Richard a stabilit cu o triplă pe sirenă scorul pauzei, 39-34.

Avantajul gazdelor a urcat la opt puncte în primul minut de la reluare (42-34), Odomes și Arledge înjumătățind diferența, pentru 42-38. Bickauskis a înscris din spatele arcului de cerc și Oradea a trecut la trei posesii în față (45-38), ulterior Green scoțând un fault pe aruncare pe o fază dusă în tranziție. Porto n-a putut desface apărarea Oradiei și vicecampionii României au continuat să se desprindă, Green transformându-l într-un poster pe Voytso (52-42), fază la care jucătorul portughezillor s-a și accidentat. Vizitatorii au punctat prin Serigne Barro, sfertul trei fiind închis de reușitele lui Richard de la linia de fault, 54-45.

Două coșuri din acțiune s-au înscris în primele patru minute ale sfertului decisiv, 57-47, Gavrilovic trecându-și în cont două puncte pe contraatac (59-47). Arledge și Holt au trecut pe la linia de fault, baschetbalistul Oradiei refăcând diferența de care echipa sa avea nevoie (61-49). Queiroz a tăiat din ecart prin aruncările libere transformate (63-53), însă Garlon Green a repetat procedeul și Oradea conducea cu 67-54 cu puțin peste un minut și jumătate până la final. Purifoy a pus o triplă mare pentru Porto în ultimele secunde și gazdele n-au putut repune în timp util după time out, scorul final fiind stabilit de Tinsley, 67-58, după faultul aplicat de Bickauskis.

Cu acest succes, formația de pe malul Crișului are 2-3 bilanț, asemenea lui Porto, dar formația portugheză are avantajul meciurilor directe în cazul egalității de puncte la final.

CSM Oradea întâlnește Szolnoki Olajbányász în ultima etapă a grupei (miercuri, 17 noiembrie, ora 19.00), iar FC Porto primește vizita Legiei Varșovia. Dacă și Oradea și Porto se impun, cei care se vor califica sunt lusitanii.

Kris Richard a fost MVP-ul partidei, cu 22 de puncte (3/4 de la distanță), 4 assist-uri și 2 intercepții, pe româno-american secondându-l Garlon Green (13 puncte, 8 recuperări) și Nikola Markovic (10 puncte). Rashard Odomes (14 puncte, 9 recuperări), Jonathan Arledge (11 puncte, 4 recuperări, 2 capace) și Charlon Kloof (10 puncte) au fost principalii marcatori pentru Porto.

 

*foto: fiba.basketball/europecup

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ereticus :

    !
    Mno bravo, așe îi mult mai bine!

    cu 2 ani în urmă (10.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Felicitari
    Felicitari staff-ului tehnic al CSM-ului ,pentru transferul de excepție ai celor doi lituanieni.
    Bickauskis ne-a rezolvat si calificarea mai departe in Europe Cup ! 😁

    cu 2 ani în urmă (10.11.2021)
    • YMCA alin67:

      ironii de exceptie
      "transferul de exceptie AL celor doi lituanieni" sau " transferul celor doi lituanieni de exceptie" ?

      cu 2 ani în urmă (10.11.2021)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    CSM
    In sfarsit am vazut si Oradea jucand baschet in acest sezon. Un meci foarte bun pierdut in ultimul minut. O aparare foarte buna tot meciul, nu stiu daca poate fi imputat ultimul cos apararii. Era normal sa se apere mai agresiv la cei mai periculosi jucatori. Purifoy pana atunci s-a remarcat doar la recuperari. Era fara punct marcat si cu procentaje foarte slabe la 3p in general. Eu cred ca au pierdut pe mana atacului. Au avut 3 atacuri ratate si cred ca unul din motive a fost ducerea acestora pana la limita de 24s. Aveau 13pcte avans si era nevoie sa marcheze nu sa treaca timpul.
    Oricum in sfarsit incepe sa arate ca o echipa si e clar ca sunt pe drumul cel bun. Urmatorul test : Pitesti. Sper sa avem un meci frumos

    cu 2 ani în urmă (10.11.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Corectie
    @alin67
    Multumesc pentru corectia gramaticala

    cu 2 ani în urmă (11.11.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!