Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea își adjudecă victoria pe teren propriu în fața Piteștiului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.01.2019

CSM CSU Oradea a câștigat pe teren propriu partida cu BCM U FC Argeș Pitești, la 6 puncte diferență, scor final 82-76. Confruntarea dintre cele două formații a contat pentru ultima etapă a primei faze din sezonul regulat din LNBM. 

Băieții lui Cristian Achim au intrat hotărâți în joc să oprească seria de 2 înfrângeri consecutive, iar după primele 10 minute ale partidei cu Pitești erau în avantaj pe tabela de marcaj, scor 21-15. Echipa piteșteană a avut un sfert secund foarte bun, reușind nu doar egalarea, ci chiar să intre la vestiare în avantaj după un parțial de 27-18 izbutit pe sfert. Astfel, la pauza mare tabela din „Antonio Alexe” indica un avantaj de 3 puncte al oaspeților, 42-39. 

Campioana avea nevoie de un succes în fața trupei lui Nini pentru a privi spre faza Top 6 cu încredere, iar treptat, pe parcursul reprizei secunde, roș-albaștri și-au revenit. Sfertul 3 s-a încheiat cu un parțial de 20-15 în favoarea acestora, intrând astfel în decisiv în avantaj, 59-57. Bihorenii au continuat în același ritm, reușind să se desprindă treptat de adversară. Piteștiul a mai avut un moment bun spre finală, însă insuficient pentru a schimba soarta partidei. Secvența cu numărul 4 s-a încheiat cu 23-19 pentru Oradea, iar partida cu 82-76, gazdele obținând o victorie în linii mari meritată. 

Punctele victoriei orădene în acest meci au fost marcate de Dragan Zekovic 18, Marcus Darrel Ginyard 14, Muhamed Pasalic 13, Giordan Lee Watson 11, Kristopher Jameil Richard 10, Arturas Valeika 8, respectiv Tudor Fometescu și Bogdan Nicolescu, ambii cu câte 4 puncte marcate. De cealaltă parte, din lotul celor de la Pitești au punctat Tony Cal Bishop Jr 18, Ivan Siriscevic 15, Maksym Korniienko 14, Mladen Jeremic 7, Zvenko Buljan 6, Marius Ciotlăuș 6, Jonathan Gary Person 6, Tudor Gheorghe 2 și Lucian Chirof 2. 

Câștigătoarea din această seară a încheiat prima fază a sezonului regulat pe locul 4 cu 9 victorii, 5 înfrângeri și 22 puncte acumulate, urmând să întâlnească în prima rundă din Top 6 pe SCM U Craiova. De cealaltă parte, Piteștiul a încheiat pe 5 cu 6 victorii, 8 înfrângeri și 20 de puncte, urmând să joace cu U-BT Cluj în runda inaugurală din TOP 6. 

*Foto: Roby Boros @Facebook CSM Oradea

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe florin8989 :

    Echipa
    Pana nu pleacă Popescu Corodi și Ziguli echipa asta nu va avea performanta..

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Un meci bun facut de echipa in ciuda absentelor. Am fost acolo, chiar am condus. Sunt sigur ca altfel ar fi fost cu Carson si Sturanovic pe teren. Totusi, Person si Chirof au fost ok. Ma bucur pentru Bishop si Ciotlaus. Sper sa isi revina accidentatii.

    Ps: peste tot in tara, suporterii nu sunt multumiti de conducere. Pe ei ii avem, cu ei traim. Oamenii sunt ok cat timp jucatorii nu se plang. Mi-e teama sa nu fii unul de-al lui Caprarescu. Noapte buna si hai Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (13.01.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Black_Mamba :

    puncte
    Dupa calculele mele, 9 victorii si 5 infrangeri fac 23 puncte ....

    cu 5 ani în urmă (14.01.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!