Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea își păstrează toți jucătorii români din stagiunea precedentă

CSM Oradea își păstrează toți jucătorii români din stagiunea precedentă

CSM CSU Oradea a anunțat că toți jucătorii români aflați în lot și în stagiunea 2021/2022 o să rămână în continuare alături de „leii roșii” și pentru sezonul viitor. Pe site-ul bihorenilor a apărut un comunicat de presă care a anunțat prelungirea contractului lui Cătălin Baciu, ceilalți români fiind confirmați în continuare de președintele Șerban Sere în cadrul unei conferințe de presă.

Cătălin Baciu a sosit în vara anului 2019 la CSM Oradea, contribuind la câștigarea SuperCupei României în toamna acelui an, respectiv la calificarea în finala LNBM în 2021 și la prezențele în ultimul act în Cupa României în 2020 și 2021.

Baschetbalistul în vârstă de 34 de ani are în palmares și o medalie de bronz în FIBA Europe Cup alături de CSM Oradea.

În stagiunea 2021/2022, pivotul a contribuit cu 6.0 puncte, 3.6 recuperări, 0.6 pase decisive și 8.3 la eficiență în aproape 11 minute pe meci. El a avut 66% la aruncările din acțiune și 69% la linia de pedeapsă.

Pe lângă sezoanele alături de Oradea, Baciu a trecut în carieră și pe la U-BT Cluj, CSM Steaua EximBank București și SCM Timișoara. Pivotul a fost și jucătorul lui Clemson Tigers, în NCAA Division I între anii 2008 și 2012.

Clubul bihorean a organizat o conferință din presă în care președintele Șerban Sere a explicat că vor continua Bobe Nicolescu, Tudor Fometescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, respectiv Kris Richard alături de clubul bihorean.

Sere a spus, în același timp, că un singur străin mai are contract cu Oradea, dar „asta nu înseamnă că nu se poate rezilia”. Baschetbalistul menționat este Nikola Markovic, care a semnat pe trei ani cu cu Oradea.

CSM Oradea a obținut medaliile de bronz în LNBM în stagiunea 2021-2022.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!