Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea joacă în devans meciul din etapa a 5-a din Top 16 al FIBA Europe Cup

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.01.2024

CSM Oradea joacă în devans meciul din etapa a 5-a din Top 16 al FIBA Europe Cup

CSM Oradea caută să se redreseze rapid pentru a păstra șanse la calificarea în sferturile de finală din FIBA Europe Cup. Leii Roșii au o misiune dificilă în față, urmând să dea piept cu cea mai în formă formație din campionatul Germaniei. Formația pregătită de Cristian Achim se va deplasa pe terenul lui Niners Chemnitz miercuri, 17 ianuarie, de la ora 20:00.

Disputa din tur a fost una mult mai echilibrată decât o arată scorul, dar a fost decisă de explozia din ultimul sfert a grupării din Chemnitz. Vicecampioana României a reușit să țină aproape de adversari preț de trei sferturi, dar a cedat psihic presiunii din sfertul al patrulea ce le-a permis oaspțeilor din Oradea Arena să câștige cu 79-95.

Donatas Tarolis a fost detașat cel mai bun marcator al acelei confruntări, reușind să termine cu 28 de puncte. Nijal Pearson a fost și el în formă, reușind să adune 22 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive.

DeAndre Lansdowne a fost coșgheterul Niners în acel joc, cu 20 de puncte, urmat de Wesley Van Beck cu 19 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Kaza Kajami-Keane a avut 15 puncte și 7 pase decisive.

După cum menționam, Niners este cea mai în formă echipă a Bundesligii la momentul actual. Trupa pregătită de Rodrigo Pastore ocupă primul loc în eșalonul de vârf din Germania, cu un bilanț de 14-2, suferind eșecuri doar cu Ludwigsburg și Alba Berlin. De asemenea, trupa a fost eliminată din Cupă de către ratiopharm Ulm.

De asemenea, saxonii stau la fel de bine și în EuroCup, unde nu au pierdut niciunul dintre cele nouă meciuri disputate până acum. Chemnitz a ieșit cu bilanț perfect dintr-o grupă cu Spojnia Stargard, Peja și Den Bosch și a continuat în aceeași notă și în meciurile cu Oradea, Varese și Leiden.

De partea cealaltă, reamintim că Oradea a avut de tras pentru a scăpa din grupa cu Legia Varșovia, Kataja și Patrioti Levice, la fel cum are și acum. Bihorenii stau cu 1-2 în clasament momentan, la fel ca Varese și Leiden, dar eșecul la 19 puncte din Italia s-ar putea dovedi extrem de costisitor în vederea unei egalități la finalul grupelor.

Donatas Tarolis este coșgheterul Leilor Roșii cu 19.6 puncte pe meci, fiind urmat de Erick Neal, care conduce și ierarhia paselor decisive, cu 8.3 pe meci. La recuperări cel mai bine stă Lennard Freeman: 6.8.

Wesley Van Beck este cel mai bun marcator pentru Chemnitz, cu 16 puncte pe meci, în timp ce Jeffery Garrett stă cel mai bine la recuperări, cu 7 în medie. DeAndre Lansdowne se remarcă la assist-uri, cu 4.9 pe meci.

Disputa dintre CSM Oradea și Niners Chemnitz are loc miercuri, 17 ianuarie, de la ora 20:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Jess :

    meci pierdut
    A fost cu Ulm(si in campionat)- pe Ludwigsburg i-au batut la 20 de puncte

    cu 3 luni în urmă (15.01.2024) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    astept cu nerabdare
    comentariul lui unghiuta despre wurst, carnati si ce pregateste Achim pentru acest meci. Mancati cu sos special victoria sau doar cu pita si mustar?

    cu 3 luni în urmă (16.01.2024)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      @ahile89
      Dacă pita e mucegăită și muștarul expirat cel mai probabil că da ;))

      cu 3 luni în urmă (16.01.2024)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!