Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea joacă pe terenul lui Sporting Lisabona în Top 16 FIBA Europe Cup

CSM Oradea joacă pe terenul lui Sporting Lisabona în Top 16 FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea se duelează cu o echipă din Portugalia pentru a treia oară în acest sezon al FIBA Europe Cup. Partida cu Sporting Lisabona din cadrul etapei a 2-a a Grupei K va fi ultima din anul 2021 în cupele europene pentru bihoreni, competiția urmând să continue începând cu ianuarie 2022.

Formația pregătită de Cristian Achim a deschis cu dreptul faza Top 16 a competiției, după ce a dispus de Benfica Lisabona în Arena Antonio Alexe (68-56), defensiva bihorenilor remarcându-se cu precădere în sfertul al patrulea, când a permis lusitanilor să înscrie doar două coșuri din acțiune. Patru jucători au terminat acel meci cu cel puțin 10 puncte marcate, capitol la care au condus Stephen Holt (17) și Kris Richard (16).

Sporting Lisabona a debutat tot cu victorie, 83-72 în Polonia pe terenul lui Trefl Sopot, portughezii formându-și un avantaj important la finalul sfertului inaugural (31-16). Trefl a câștigat ultimul parțial cu 19-12, perioadă în care a limitat-o pe Sporting la 5/14 din acțiune. Alb-verzii au avut peste 50% din spatele arcului de cerc în acel meci, cu Trevante Williams, Tanner Omlid și Joshua Patton înscriind mai bine de jumătate din punctele lui Sporting. Williams și compania se află într-un moment excelent, cu 10 meciuri câștigate în ultimele 11 apariții, cel mai recent eșec fiind cu Ionikos (93-79) în finalul sezonului regulat din FIBA Europe Cup.

Lotul antrenat de Luis Magalhaes cuprinde 7 americani și un angolez cu pașaport portughez, restul sportivilor fiind născuți în Portugalia. Micah Downs este cel mai experimentat jucător din echipa lui Sporting, fundașul în vârstă de 35 de ani născut în Kirkland, Washington trecând în carieră prin Croația (KK Zadar), Belgia (Leuven Bears), Spania (BAXI Manresa), Rusia (Avtodor Saratov) sau Germania (s.Oliver Wurzburg) înainte să ajungă în tabăra alb-verde. În perioada 2018-2020, americanul a jucat și la Benfica Lisabona.

„Leii roșii” vor juca al 15-lea meci din FIBA Europe Cup pe parcursul anului 2021, perioadă în care au adunat 8 victorii și 6 eșecuri. Bihorenii au avut 4-3 bilanț în ediția 2020-2021, pe care au încheiat-o cu medaliile de bronz în competiția amintită, în vreme ce pentru 2021-2022 bilanțul este asemănător.

Oradea și Sporting au sunt apropiate la nivelul aruncărilor, cu un mic plus pentru lusitani (42-40%), diferența datorându-se procentajului de la distanță (35.3-32.4%). Sporting are 10 intercepții în medie, spre deosebire de 7 ale Oradiei, iar la punctele din paint alb-verzii conduc cu 31.1 la 26.0. CSM Oradea și-a trecut în cont mai multe puncte pe a doua șansă (10.9-9.7), iar la assist-uri echipele se află la egalitate, 17-17.

Trevante Williams și Joshua Patton au medii de 14.9 puncte în șapte apariții în FIBA Europe Cup, iar veteranul Micah Downs aduce 11.3 puncte în medie în peste 30 de minute petrecute pe parchet. Oradea are doi jucători cu peste 10 puncte înscrise în medie, pe Kris Richard (13.6) și Garlon Green (13.4), româno-americanul fiind principalul pasator al echipei (4.3), iar Green contribuie cu 5.3 recuperări.

Meciul dintre Sporting Lisabona și CSM CSU Oradea este programat miercuri, 15 decembrie, de la ora 21.00 și va fi transmis pe canalul de YouTube al FIBA.

 

*foto: fiba.basketball/europecup

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Meci dificil
    Va fi aproape imposibil sa castigam,avind in vedere valoarea lotului echipei portugheze.
    Dar cine stie,poate Mos Craciun ne-a pregatit un cadou!
    Succes CSM!

    cu 2 ani în urmă (15.12.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Tata Achim la sedința tehnică:"você vencê-los, eu bebo seu vinho"
    "Benfica și Sporting pornește ca favorite, dar la fel pornea și Porto", ca să parafrazăm o vorbă mare a unui mare om de sport: Tata Puiu, dar asta nu ne-a împiedicat să-i batem deja pe primii și să-i eliminăm pe ultimii. Azi luăm următorii portugheji la rând și dacă ne iese, devenim pe bună dreptate "Spaima Portocaliei"!

    cu 2 ani în urmă (15.12.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!