Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea joacă un meci foarte important împotriva lui ZZ Leiden

CSM Oradea joacă un meci foarte important împotriva lui ZZ Leiden

CSM CSU Oradea se pregătește pentru un duel foarte important în FIBA Europe Cup în cursul serii de miercuri, 24 ianuarie. Adversara bihorenilor va fi ZZ Leiden, în etapa a 4-a din grupa N.

Situația din clasament nu ține cu vicecampioana României după ce a disputat și meciul devansat cu Chemnitz, din etapa a 5-a. Formația pregătită de Cristian Achim a ajuns la 1-3 bilanț și este nevoită să câștige partida cu Leiden (1-2) pentru a rămâne în cursa pentru poziția secundă din grupa N, care ar asigura prezența în sferturile FIBA Europe Cup.

Există multiple posibilități în acest cvartet, ZZ Leiden și Varese având de jucat în următoarea perioadă cu Chemnitz, grupare neînvinsă în pe plan internațional în 2023/2024. În plus, pe lângă meciurile cu Oradea, formațiile din Olanda și Italia vor juca între ele pe parcursul săptămânii viitoare, avantajul fiind de partea lui Leiden prin victoria din tur (82-79).

Neerlandezii au condus pentru mai mult timp în precedenta confruntare cu CSM Oradea, dar în cele din urmă tabela a indicat 82-77 în dreptul bihorenilor. Donatas Tarolis a avut atunci 23 de puncte și 9 recuperări, cu 8/14 din acțiune și 5/6 la libere, iar o linie statistică aproape identică a reușit Taijon Jones pentru ZZ Leiden (23 de puncte, 8 recuperări).

Oradea stă ceva mai bine în privința procentajelor din acțiune (49 - 44%, 34.7 - 33.8% de la distanță) și recuperează mai multe mingi (38 - 34), dar pierde puțin teren la nivelul punctelor marcate în urma intercepțiilor (14.3 - 16.1), respectiv la punctele venite pe contraatac (10.0 - 10.4).

Luuk van Bree (16.3 puncte, 41% de la distanță) și Taijon Jones (15.0 puncte, 3.9 recuperări) sunt liderii olandezilor, cifrele fiind adunate în câte șapte apariții în FIBA Europe Cup. CSM Oradea, club aflat în Top 5 la media de puncte, are patru jucători în double digits, Donatas Tarolis fiind cel mai eficient (18.6 puncte, 5.4 recuperări și 58.7% din acțiune în nouă apariții).

Înainte să pornească spre Oradea, ZZ Leiden a fost eliminată în semifinalele Cupei Olandei după un joc încheiat în overtime. Batavii au cedat cu 72-87 în fieful celor de la Heroes Den Bosch și au ratat șansa să-și apere trofeul câștigat în stagiunea precedentă. „Leii Roșii” au revenit în Arena Antonio Alexe cu ocazia partidei împotriva nou-promovatei CS Vâlcea, de care au trecut cu 91-77 în ultima rundă a fazei inaugurale din Liga Națională.

Confruntarea dintre CSM Oradea și ZZ Leiden va avea loc miercuri, 24 ianuarie, de la ora 19.00 și va putea fi urmărită pe Digisport 3, respectiv pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!