Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, la a treia deplasare în Portugalia în acest sezon european

CSM Oradea, la a treia deplasare în Portugalia în acest sezon european

CSM CSU Oradea va evolua miercuri seara, 26 ianuarie, în Portugalia în cadrul etapei cu numărul patru din Grupa K a FIBA Europe Cup. Roș-albaștrii se duelează cu Benfica Lisabona, pe care au învins-o în Arena Antonio Alexe.

Formația pregătită de Cristian Achim a revenit oficial pe parchet săptămâna trecută și a disputat două meciuri în ultimele zile, mai întâi pe teren propriu cu CSO Voluntari și apoi în deplasare cu CSM Târgu Jiu. Câștig de cauză au avut bihorenii doar în Gorj, și acolo după o repriză de prelungiri (87-79). Acel duel a reprezentat debutul lui Mark Ogden Jr. alături de „leii roșii”, acesta terminând cu 14 puncte și 7 recuperări.

Benfica a avut de disputat 11 partide de la precedenta întâlnire cu Oradea, lusitanii jucând până acum de șase ori în anul 2022. În ianuarie, Benfica are trei înfrângeri, toate suferite împotriva aceluiași adversar. Sporting Lisabona a trecut mai întâi de adversara istorică în campionatul Portugaliei (74-63), apoi în FIBA Europe Cup (72-64) și cel mai recent în finala Cupei Ligii Portugaliei (66-64). În cele trei partide, Benfica n-a avut niciodată mai mult de 36% din acțiune.

Oradea, afectată de lipsa jocurilor

Pauza forțată de o lună de zile, după ce s-a confruntat cu un focar de Covid-19, a afectat prestația ofensivă a Oradiei, roș-albaștrii bifând în fața Voluntariului meciul cu al doilea cel mai modest procentaj la aruncările din interiorul arcului de cerc în actuala stagiune a Ligii Naționale (42%) și au terminat cu 26% de la distanță. La fel, procentajele de la linia de fault au fost fix de 61% în cele două meciuri din 2022, sub media obișnuită.

Principalii marcatori ai vicecampioanei României în acest sezon (Holt, Gavrilovic și Green) au contribuit pentru 21/49 din acțiune în duelurile cu Voluntari și Târgu Jiu, meciuri pe care cel mai bine le-a gestionat Nikola Markovic din punct de vedere ofensiv, cu 18.0 puncte și 9.5 recuperări în medie.

Benfica are medii mult mai slabe pe atac în Europa, față de ce reușește pe plan intern

Lusitanii au evoluții în contrast în principalele două competiții în care participă. Dacă în Portugalia reușesc să înscrie constant peste 80 de puncte în ultima perioadă, media în Europe Cup este de 62.3 puncte în faza Top 16, moment al competiției în care Benfica are 0-3 bilanț.

De altfel, meciul tur cu CSM Oradea a reprezentat season low-ul în privința punctelor marcate în Europa (56), atunci bihorenii evoluând excelent în defensivă mai ales în ultimul sfert, când le-au permis lusitanilor să pună doar cinci puncte pe tabelă.

Cu un meci mai puțin disputat în Grupa K, Oradea are 42% din acțiune, iar Benfica 43%, cifrele fiind apropiate și la recuperări sau assist-uri, cu un plus pentru lusitani.

Aaron Broussard (14.6 puncte) și Kris Richard (14.1 puncte) sunt principalii marcatori din cele două tabere în acest sezon al FIBA Europe Cup, medii importante având și Frank Gaines, Betinho Gomes respectiv Dennis Clifford pentru Benfica, și Garlon Green pentru Oradea.

Duelul din Pavilhao Fidelidade o să înceapă la ora 23.00 și va putea fi urmărit în direct pe canalul de YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball/europecup (Roby Boroș)

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Succes CSM
    Meci foarte greu pt CSM ,avind in vedere ultimele prestatii din acest an.
    Dar speram intr-o mobilizare exemplara a echipei .
    Succes CSM !

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Succes CSM
    Meci foarte greu pt CSM ,avind in vedere ultimele prestatii din acest an.
    Dar speram intr-o mobilizare exemplara a echipei .
    Succes CSM !

    cu 2 ani în urmă (26.01.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!