Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea la cel mai bun start de sezon din istorie

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.10.2012

CSM Oradea a înregistrat cel de-al 4-lea succes în actuala ediție de campionat. Formația pregătită de Cristian Achim a dispus de BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, scor 94-78, într-un meci disputat în deplasare, în cursul serii de sâmbătă (20.10).

Prin prisma acestui rezultat CSM Oradea egalează cel mai bun start de campionat din istoria clubului. Roș-albaștrii au obținut patru victorii în debutul sezonului competițional 2010/11. Atunci, formația pregătită de către Cristian Achim a învins pe: CSM București (91-82 dp, acasă), Steaua București (88-79, acasă), BCM U Pitești (77-74 dp, deplasare) și CSU Sibiu (88-70, acasă). În respectiva ediție de campionat, CSM-ul a amânat meciul din etapa a 2-a de la Iași, acesta disputându-se de abia în luna decembrie). Dacă jocul respectiv nu ar fi fost amânat mai mult ca sigur roș-albaștrii ar fi avut atunci 5-0 după primele cinci runde.

Trebuie notat faptul că Pesic&co au obținut trei victorii în cadrul turneului de Cupa României de la Sibiu. Așadar, în momentul de față CSM-ul are șapte victorii consecutive, fără să fi cunoscut înfrângerea în noul sezon competițional. Rezultă că este cel mai bun început de sezon din istoria de nouă ani a clubului orădean.

Echipele învinse de orădeni în sezonul 2012/13:

- cupă: BC Mureș (77-66), BC Miercurea Ciuc (82-43), Energia Rovinari (72-58)
- campionat: BCM U Pitești (69-66, acasă), Dinamo București (101-56, deplasare), CSU Sibiu (67-58, acasă), BC Miercurea Ciuc (94-78, deplasare).

Următoarea perioadă se anunță extrem de dificilă. Roș-albaștrii se pregătesc pentru o serie de foc ce cuprinde trei meciuri în compania primelor trei clasate în sezonul precedent. Este vorba despre Timișoara, Ploiești și Mediaș. Împotriva acestor formații CSM-ul are bilanț negativ.

Următorul meci este vineri (26.10). CSM Oradea primește vizita lui Baschet Club Timișoara, echipă în fața căreia a pierdut de trei ori în tot atâtea partide directe disputate în sezonul trecut.

Foto: Zoltan Biro 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!