Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea, meci decisiv cu FC Porto în FIBA Europe Cup

CSM Oradea, meci decisiv cu FC Porto în FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea are un meci de totul sau nimic în etapa a 5-a din Grupa H în FIBA Europe Cup, împotriva lui FC Porto. Bihorenii sunt obligați să câștige cu lusitanii pentru a putea păstra șanse la calificare, un eșec scoțând total din calcule formația lui Cristian Achim.

„Leii roșii” trebuie să recupereze un deficit de 12 puncte, cu cât a câștigat FC Porto în tur (75-63), pentru a avea avantaj în fața portughezilor la meciurile directe în cazul în care ambele vor avea același bilanț la final. Există posibilitatea calificării și dacă Oradea nu bate cu diferența amintită, condiția fiind un succes cu Szolnok în ultima etapă și o victorie a Legiei Varșovia cu Porto. 

Portughezii elimină sigur CSM Oradea din cupele europene dacă se impun în Arena Antonio Alexe, iar în cazul unui eșec vor sta la mâna lor în ultima etapă a grupei. Spre deosebire de bihoreni, care și-au amânat meciul cu CSM Miercurea Ciuc, Porto a jucat în campionat la finalul săptămânii, unde s-a impus după o repriză de prelungiri pe terenul lui Illiabum (73-68).

Un nume nou se regăsește în lotul alb-albaștrilor față de meciul tur cu CSM Oradea, fiind transferat Paul Jorgensen, un conducător de joc american adus din Polonia (Astoria Bydgoszcz) pentru a suplini absența lui Max Landis, care a apucat să și debuteze în liga portugheză. Baschetbalistul de pe poziția 1 s-a remarcat până acum în carieră cu procentajele din spatele arcului de cerc, peste tot unde a jucat având cel puțin 33% în medie.

Meciul tur, din Portugalia, s-a decis în sfertul trei, parțial în care orădenii au marcat doar 6 puncte, după ce câștigaseră prima repriză cu 38-33. În acel joc, Garlon Green a fost singurul remarcat din tabăra vicecampioanei României, cu 30 de puncte și 5 recuperări.

În privința statisticilor din acțiune, FC Porto stă mai bine decât Oradea (43-39% la nivelul aruncărilor), în timp ce la recuperări (36-36) și intercepții (6-6) cele două combatante se află la egalitate. Kris Richard și compania aduc mai multe puncte de pe bancă (22.3-19.0) și pe a doua șansă (12.8-9.0), dar Porto este mai eficientă în spațiul de 3 secunde (25.3-24.0 puncte).

Rashard Odomes este principalul marcator al portughezilor, cu 14.2 puncte plus 5.2 recuperări, tot în double figures regăsindu-se Charlon Kloof (11.7 puncte) alături de 5.5 pase decisive (liderul echipei), dar și Jonathan Arledge (10.5 puncte, 5.5 recuperări). Din partea Oradiei cei mai buni marcatori sunt Garlon Green (17.5 puncte) și Kris Richard (11.3 puncte), în timp ce pivotul Alexandre Gavrilovic adună 5.3 recuperări în medie.

Duelul dintre CSM CSU Oradea și FC Porto are loc marți, 9 noiembrie, în Arena Antonio Alexe începând cu ora 19.00 și va fi transmis în direct pe DigiSport 4 respectiv pe canalul de YouTube FIBA.

 

*foto: fiba.basketball/europecup

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!