Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea nu a renunţat la Andelko Mandic, spune preşedintele clubului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
25.06.2011

Andelko Mandic, cel mai bun marcator al lui CSM Oradea în ultimii trei ani, ar putea fi contactat de către conducătorii clubului ardelean pentru un eventual nou contract, informează Jurnalul Bihorean în ediţia tipărită de sâmbătă (25.06).

Florin Birta, preşedintele CSM Oradea a declarat următoarele pentru sursa citată:

"Încă nu am discutat cu Mandic, nu a spus nimeni că am renunţat la el. Dacă antrenorul Cristian Achim va spune că are nevoie de el, îi vom prelungi contractul."

Citiţi şi:

EXCLUSIV. Andelko Mandic: "Nu mă aşteptam să aflu din presă că nu mai sunt dorit la Oradea" 

În sezonul 2010/11, Mandic a avut cea mai mică medie de puncte înscrise pe meci de la sosirea sa în Divizia A. El a avut 14.0 puncte, 4.4 recuperări, 3.4 recuperări şi un indice de 14.2 la eficienţă, fiind cel mai bun marcator al echipei şi al doilea din punct de vedere al eficieţei în cele 31 de meciuri jucate.
Andelko a bifat 81 de prezenţe în doi ani şi jumătate alături de CSM Oradea şi a participat la All Star Game-ul baschetului românesc de la Oradea, organizat în primăvara anului 2010. În stagiunea 2008/09, Mandic a avut 16.0 puncte, iar în 2009/10 a înscris 18.4 puncte în medie pe meci.

Un aspect interesat legat de Mandic este acela că jucătorul originar din Serbia are deja licenţă de antrenor cu care poate activa pe un astfel de post.

Pe de altă parte, preşedintele clubului orădean a afirmat că situaţia celor doi americani, Tyrone Mitchell şi Michael Schachtner, care au evoluat pentru CSM în sezonul 2010/11, va fi discutată în zilele următoare.

După o serie de negocieri intense, formaţia manageriată de către Şerban Sere a ajuns la un acord cu Nemanja Maric în privinţa unui nou contract. El se va afla la cel de-al cincilea sezon alături de gruparea de pe malul Crişului Repede. Maric a evoluat pentru orădeni între 2005 şi 2007, revenind la echipă din vara anului 2009. El a fost cel mai eficient jucător al orădenilor în ultimul sezon cu o medie de 15.4 la acest capitol. De asemenea, Nemanja a fost al doilea marcator al echipei, având 13.8 puncte înscrise pe meci.

Maric este cel de-al patrulea jucător care îşi prelungeşte contractul cu CSM în această vară după Sasha Topcov, Vasile Ştefan şi Laci Lazar.

Deşi nu a făcut nicio referire, conducerea clubului orădean pare să se fi despărţit de Bosko Stojakovic, sârbul legitimat la finalul perioadei de legitimare pentru jucători permisă de regulament în sezonul recent încheiat. Acesta a bifat doar două prezenţe în Divizia A.

Până în prezent, CSM Oradea a obţinut semnăturile lui Milos Pesic, ultima dată la BC Timişoara, respectiv Silviu Lupusavei, de la Energia Rovinari.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!