Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge categoric pe Rapid București într-o restanță din Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
08.03.2023

CSM Oradea o învinge categoric pe Rapid București într-o restanță din Liga Națională

CSM Oradea a egalat-o pe U-BT Cluj-Napoca în ierarhia Ligii Naționale. Bihorenii au ajuns la un bilanț de 10-1, după ce au trecut de Rapid București într-un duel restant, cu scorul de 88-71. Feroviarii au venit la Oradea fără Demeitrius Conger și Vaidas Kariniauskas.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden

Rapid București: Mladen Jeremic, Josip Bilinovac, Tudor Gîrbea, Tyler Stone, Alex Olah

Neal a înscris primele puncte ale confruntării. Gîrbea a egalat pentru Rapid. Neal a lovit din nou pentru gazde, iar Tarolis a reușit apoi patru puncte la rând. Olah a dus scorul la 8-4 cu un slam-dunk pe recuperare ofensivă. Nicolescu a bifat prima triplă a confruntării. Stone a răspuns cu un slam-dunk în tranziție, după un timeout cerut de Costescu. Ogden a transformat două libere, dar Jeremic a răspuns cu prima triplă a feroviarilor. Barovic și Neal s-au duelat în reușite din interior, iar Nicolescu a dus scorul la 19-13 cu un dunk agresiv. Jeremic a revenit cu o nouă triplă. După primul sfert, scorul era 23-16.

Olah a deschis al doilea parțial cu un lay-up. Baciu a răspuns prin același procedeu, iar Jeremic a punctat imediat de la semi-distanță. Stone a redus diferența la o singură posesie, dar Markovic a înscris de afară pentru bihoreni. Bostic i-a urmat exemplul și a dus scorul la 31-22. Americanul a forțat un nou timeout al giuleștenilor, după ce a dus avansul în double-digits cu un nou coș de trei. Stone a întrerupt run-ul gazdelor cu o triplă. Barovic a redus diferența la 10 puncte, înainte ca Gheorghe să înscrie pe pătrundere. La pauza mare, Oradea avea un avans de opt puncte, tabela indicând 45-37.

A doua jumătate a debutat cu tripla lui Tarolis și un lay-up pe recuperare ofensivă al lui Barovic. Tot pivotul sârb a marcat din nou pentru Rapid, înainte ca Ogden și Bostic să ducă scorul la 52-41. Stone a răspuns cu o triplă. Bostic a continuat evoluția excelentă și a replicat prin același procedeu. Recitalul coșurilor de afară a continuat cu o nouă astfel de reușită a lui Stone, înainte ca Bostic să lovească din nou și să ducă scorul la 62-47. Neal a marcat apoi pe pătrundere, iar Jeremic a punctat de afară. Astfel, înaintea actului decisive, scorul era 67-54.

Dorneanu a redus diferența cu un coș din zero grade. Markovic a venit imediat cu un and-one, iar Stone a punctat apoi din căciulă. Bihorenii au înscris alte cinci puncte fără răspuns, prin Markovic și Richard. Dorneanu a întrerupt momentul bun la gazdelor, dar Richard a venit imediat cu un coș de trei puncte. Finalul de meci nu a adus vreun moment spectaculos, astfel că CSM Oradea s-a impus în cele din urmă cu 88-71. 

Josh Bostic a avut cel mai bun meci al său în România și a încheiat cu 20 de puncte. Erick Neal a fost al doilea marcator al Oradiei, cu 14 puncte. Tyler Stone a fost încă o dată MVP-ul Rapidului și a încheiat cu 21 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Matei Dorneanu a adăugat 10 puncte.

Pentru CSM Oradea, urmează un joc în deplasare în fața celor de la SCM U Craiova, programat sâmbătă, 11 martie, de la ora 19:00. Rapid București joacă duminică, pe teren propriu, cu SCM Timișoara, de la ora 18:00.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    frumos meci
    oradea tureaza motoarele. sa vedem cat de departe va ajunge rapidul in final 8

    cu 1 an în urmă (08.03.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!