Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge din nou pe Kataja Basket în FIBA Europe Cup

CSM Oradea o învinge din nou pe Kataja Basket în FIBA Europe Cup

Astăzi, 15 noiembrie, CSM Oradea a primit vizita lui Kataja Basket într-un meci din etapa a cincea a primei faze din FIBA Europe Cup. După o primă repriză echilibrată, vicecampioana României a preluat inițiativa asupra jocului și și-a asigurat un nou succes: 105-92.

CSM Oradea: Kris Richard, Nijal Pearson, Erick Neal, Donatas Tarolis, Cătălin Baciu

Kataja Basket: Nike Sibande, Grant Singleton, Amanze Egekeze, Thomas Tumba, Elijah Lufile

Primul coș al partidei a fost marcat de Baciu, care a continuat forma bună pe care a arătat-o în Slovacia săptămâna trecută și, în weekend, împotriva lui CSM Focșani. Au urmat două triple consecutive ale finlandezilor, înscrise de Singleton și Tumba, dar Tarolis și Neal au adus rapid egalarea. Sibande s-a remarcat și el din afara semicercului, însă gazdele au obținut două intercepții, iar Baciu a condus excelent ofensiva echipei sale. Pe finalul actului inaugural, Tumba și Sebastian Lindberg au reușit două coșuri de trei puncte, iar Kataja s-a apropiat la un singur punct de adversari. Secvența s-a încheiat cu un and-one al lui Lennard Freeman, astfel că, după zece minute, CSM Oradea conducea cu 26 la 22.

În debutul sfertului al doilea, gazdele nu au mai avut aceeași inspirație în ofensivă, comițând o serie de greșeli de care oaspeții au profitat. Lufile și Sibande au evoluat excelent, Kataja Basket a egalat la 30, iar Cristian Achim a solicitat imediat un timp de odihnă. După reluarea jocului, Sibande și Tuomas Hirvonen au marcat câte o triplă, iar Egekeze a fost faultat pe aruncare de trei puncte însă, din fericire pentru bihoreni, a transformat doar una din cele trei libere primite. Au urmat cinci puncte la rând reușite de Freeman, Tarolis și Richard și a fost rândul lui Petri Virtanen să ceară time-out. Finalul primei reprize a fost echilibrat, tabela arătând egalitate între cele două adversare: 52-52.

După revenirea de la vestiare, Pearson și Neal au marcat fiecare câte cinci puncte, iar vicecampioana României s-a distanțat la zece puncte. Sibande a întrerupt seceta ofensivă a echipei sale, însă Tarolis s-a remarcat și el, iar tehnicianul finlandezilor a mai solicitat un timp de odihnă. Acesta nu a avut niciun efect pentru că Tarolis, Neal și Pearson au continuat să joace excelent, iar scorul a început să capete proporții. Drept urmare, înaintea actului decisiv, CSM Oradea conducea cu 82 la 66.

Leii-Roșii au gestionat excelent ultimele zece minute, nepermițându-le adversarilor să revină în meci. Orădenii au menținut o intensitate foarte bună și au plimbat foarte bine mingea în ofensiv, marcând prin toate procedeele. Pe final, finlandezii, lipsiți de presiune, au aruncat impecabil de la distanță, însă diferența a fost prea mare pentru a mai putea fi recuperată. Drept consecință, CSM Oradea s-a impus cu scorul de 105 la 92 în fața lui Kataja Basket.

Liderii învingătoarei au fost Erick Neal (27 de puncte, 9 pase decisive, 2 recuperări), Donatas Tarolis (23 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive), Cătălin Baciu (14 puncte, 12 recuperări), Lennard Freeman (14 puncte, 7 recuperări) și Nijal Pearson (12 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Nike Sibande (25 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive), Grant Singleton (16 puncte, 3 pase decisive) și Elijah Lufile (13 puncte, 4 recuperări).

Datorită acestui rezultat, trupa lui Cristian Achim ajunge la un bilanț de 3-2 și luptă în continuare pentru calificarea în faza următoare a FIBA Europe Cup. În schimb, elevii lui Petri Virtanen au cinci înfrângeri.

Peste o săptămână, în ultima rundă a primei faze din FIBA Europe Cup, CSM Oradea va primi vizita Legiei Varșovia, în timp ce Kataja Basket va evolua, pe teren propriu, cu Patrioti Levice.

*foto: fiba.basketball

5 comentarii la aceasta stire:
  • m4riu5 :

    păcat că victoriile
    cu ocupanta locului 4 nu mai contează! Să câștigi un meci că să-ți anulezi 2 victorii în clasament e mai mult decât ciudat...

    cu 5 luni în urmă (15.11.2023)
    • CSM Focșani lex8:

      bine punctat
      a fost dezamagitoare oradea in editia asta europeana..asta e. poate o sa fie mai bine sezonul urmator

      cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @lex8
      Stiu ca scrii doar sa aduni "bilute" dar de unde pana unde "dezamagitoare"?

      cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      :))
      Doar asa poti deveni manager:)
      Lex8, no offense...

      cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    Raspunde
  • gabriel.eftimie :

    meci
    Meci frumos cu multe puncte. E greu sa invingi o echipa care inscrie 16 cosuri de afara cu procentaj de 50%! Chiar daca meciul era fara miza pt oradeni e bine pt moral. Cu Legia va fi diferit dar poate fi invinsa. Vestea proasta e ca sansele sunt foarte mici chiar si cu o victorie. Decizia FIBA a schimbat complet datele calificarii. Se stie deja o calificata de pe locul 2 (grupa G), unde au ramas 3 echipe, primele 2 si-au impartit victoriile iar cea de-a 3-a a pierdut tot la diferente mari. Asa ca primele 2 vor termina cu 3 victorii iar noi putem avea maxim 2. De asemenea sunt inca 2 grupe unde locurile 3 si 4 au pierdut tot cu exceptia intalnirilor directe. Daca il aveam pe Tarolis in primul meci alta era situatia.

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!