Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge pe CSA Steaua București, într-un meci fără fundașii principali

CSM Oradea o învinge pe CSA Steaua București, într-un meci fără fundașii principali

Sâmbătă, 29 octombrie, CSA Steaua București a primit vizita lui CSM Oradea, într-un meci din cadrul etapei a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Oaspeții au dominat jocul de la început până la final și s-au impus cu 84-73.

CSA Steaua București: Robin Mandisodza, Titus Nicoară, Peter Olisemeka, Karlo Vragovic, Zarko Djuric

CSM CSU Oradea: Kris Richard, Stephen Holt, Donatas Tarolis, Justin Carter, Cătălin Baciu

Primul sfert al întâlnirii dintre Steaua și Oradea a fost foarte spectaculos, cu multe posesii și acțiuni în viteză. Gazdele au dominat lupta la recuperare, însă nu au avut grijă de minge și au comis o mulțime de greșeli, în timp ce oaspeții au fost mult mai eficienți în ofensivă. CSM Oradea s-a distanțat rapid la 14-7, CSA Steaua a revenit la o diferență de trei puncte, dar au urmat două triple ale lui Tudor Gheorghe și Carter. În cele din urmă, după un slam-dunk marcat de Tarolis în ultima secundă, actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 24 la 11 pentru Leii Roșii.

Bihorenii au început mai bine și secvența a doua și, după două coșuri de la distanță ale lui Tudi, s-au distanțat la 19 puncte. A urmat o perioadă cu multe ratări pentru gruparea din vestul țării, iar trupa militară a profitat de acest aspect. Vragovic și Djuric au fost liderii Stelei în ofensivă, reușind să își aducă echipa la 11 puncte de adversari: 38-27. Carter, revenit pe teren, a schimbat imediat dinamica jocului, a făcut spectacol și a stabilit scorul final al primei reprize: 46-29.

După revenirea de la vestiare, cele două formații au mers cap la cap și au arătat o poftă ofensivă deosebită. Drept urmare, în primele cinci minute ale sfertului trei, s-au marcat 25 de puncte. A urmat o perioadă de secetă pentru ambele tabere iar, în următoarele trei minute, s-au mai înscris doar cinci puncte. Pe finalul penultimului act, gazdele au încercat să forțeze o revenire și au fost aproape de a reduce avantajul oaspeților la zece puncte, dar James Farr nu a reușit să transforme liberele. La celălalt panou, Richard a marcat un coș în ultima secundă și sfertul s-a încheiat cu scorul de 64 la 50 pentru CSM Oradea.

Secvența decisivă s-a desfășurat fără o miză reală. Lipsită de Luca Vasile și Strahinja Jovanovic, Steaua nu a avut forța de a reveni în fața Oradiei. De partea cealaltă, fără Erick Neal, medaliata cu bronz din stagiunea 2021-2022 și-a protejat foarte bine avantajul și au obținut a treia victorie în campionat: 84-73.

Cei mai buni jucători din lotul lui Cristian Achim au fost Mark Ogden Jr. (19 puncte), Stephen Holt (13 puncte), Kris Richard (12 puncte), Donatas Tarolis (10 puncte) și Justin Carter (9 puncte, 8 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Titus Nicoară (19 puncte, 11 recuperări), Zarko Djuric (16 puncte), James Farr (10 puncte) și Peter Olisemeka (8 puncte, 9 recuperări).

În etapa a șasea, CSM CSU Oradea primește vizita lui CSM Constanța, în timp ce CSA Steaua București joacă, în deplasare, pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Sebas :

    Meci
    Liniștit. Aștept cu nerabdare un test adevărat în deplasare, nu în Europa, probabil anul asta nu voi vedea, chiar daca la Galati este posibila înfrângerea tot nu il vad ca pe un real test.

    cu 1 an în urmă (29.10.2022) Raspunde
  • Suporterrrr :

    Test
    Urmatorul test cu adevarat important va fi impotriva Constantei. Lot fabulos construit acolo.

    cu 1 an în urmă (30.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!