Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge pe Sporting și termină pe primul loc grupa din FIBA Europe Cup

CSM Oradea o învinge pe Sporting și termină pe primul loc grupa din FIBA Europe Cup

CSM CSU Oradea a câștigat pe teren propriu disputa cu Sporting Lisabona în ultimul meci al Grupei K din FIBA Europe Cup, scor 72-55 vineri seara (18.02). Orădenii au avut o prestație reușită în defensivă, iar în atac au fost conduși de Stephen Holt în ultimul sfert, pentru a termina pe prima poziție cvartetul în faza a doua a competiției.

Cristian Achim i-a trimis prima dată pe parchet pe Bickauskis, Richard, Holt, Green și Gavrilovic, iar vizitatorii au replicat prin Smith, Williams, Fofana, Patton și Fernandes.

Orădenii s-au apărat foarte bine pe primele atacuri ale adversarilor, tripla lui Gavrilovic modificând situația de pe tabelă și a fost singurul coș în primele trei minute și jumătate, liberele lui Holt ducând scorul la 5-0. Run-ul bihorenilor din startul partidei a fost oprit la 7-2 de Williams, formațiile având procentaje modeste din acțiune la jumătatea sfertului inaugural. Ogden a pus capăt unei perioade de aproape patru minute fără punct reușit de Oradea, dar Fofana a replicat imediat de la distanță și Sporting s-a apropiat la 9-7, portughezii irosind apoi posesii prin care ar fi putut egala. Sfertul inaugural s-a încheiat cu 11-7 în dreptul vicecampioanei României, ultima reușită a parțialului venind de la Holt.

Bickauskis a mărit diferența la trei posesii, 14-7, lusitanii replicând cu punctele lui Da Costa Ventura și Tuoyo, iar cu lay-up-ul semnat de Williams ecartul s-a redus la un singur punct, 14-13. Liberele transformate de Ogden și dunk-ul lui Nicolescu au oprit revenirea lui Sporting (18-13), dar apoi Oradea a irosit un pozițional prin care își putea menține un avans de două posesii, Patton reducând iar la un singur punct între, 18-17. După multe minute în care diferența a fost de cel mult trei puncte, Bickauskis a scuturat plasa de la distanță și a făcut 25-21, până la pauză tabela rămânând nemodificată.

Procentajele din acțiune au fost modeste în ambele tabere în prima repriză, în special la aruncările de afară (3/13 Oradea și 1/14 Sporting), cele două echipe contribuind pentru 20 de posesii pierdute. Bihorenii au adunat mai multe recuperări în sfertul al doilea și au preluat conducerea la acest capitol, 23-22, iar cei mai buni marcatori din ambele tabere aveau 6 puncte înscrise.

Sporting s-a apropiat la o singură posesie și Travante Williams a irosit două șanșe de a duce formația portugheză în premieră la conducerea partidei, de ratările acestuia profitând Green, Gavrilovic și Bickauskis, Oradea desprinzându-se la 31-23. Kris Richard și-a dus echipa la +10 cu două aruncări precise de la linia de fault, pe următorul atac Tuoyo având un three-point play și apoi Omlid a tăiat avantajul de pe tabelă la 33-28. Gavrilovic și Holt au înscris de la distanță (39-31), însă vizitatorii au pus cinci puncte consecutive și ecartul a devenit de o singură posesie după dunk-ul lui Omlid, 39-36. Următoarele reușite au venit de la linia de fault (41-38), tripla lui Markovic ducând-o pe CSM Oradea la +6, iar sfertul al treilea s-a încheiat cu reușita lui Williams și era 44-41 pentru „leii roșii”.

Roș-albaștrii au debutat cu cinci puncte la rând în sfertul al patrulea, Fofana ieșind accidentat de pe parchet și Patton a înscris primele puncte pentru Sporting, 49-43. Holt a apropiat Oradea de pragul celor 10 puncte între cu tripla sa, apoi cu o liberă pentru faultul tehnic încasat de Monteiro făcându-se 53-43, americanul continuându-și evoluția excelentă din acest parțial cu alte două puncte. Da Costa Ventura a oprit pe moment run-ul bihorenilor, dar Holt a înscris de la distanță în noi rânduri și s-a ajuns la 61-45. Difrența maximă în ultimele minute avea să fie de 22 de puncte, Oradea câștigând partida cu 72-55.

Vicecampioana României o să întâlnească formația turcă Bahcesehir Koleji în sferturile competiției, gruparea din Țara Semilunei jucând împotriva Oradiei și în sezonul 2019-20 al FIBA Europe Cup. De asemenea, turcii s-au duelat în acea stagiune și cu CSU Sibiu.

Stephen Holt a terminat cu 21 de puncte, 14 fiind înscrise în ultimul sfert, fiind principalul marcator al partidei, urmat de Alex Gavrilovic (14 puncte, 3/4 de la distanță) și Dovis Bickauskis (11 puncte, 3/5 de la distanță, 6 recuperări). Pentru lusitani doar Travante Williams a contribuit cu double figures, 16 puncte și 6 recuperări.

*foto: fiba.basketball/europecup

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    The Dirty Dosen câștigă grupa!
    Calculele secrete ale lui The Great coAch ach sunt simple, dar inaccesibile simplilor gânditori: azi batem portughejii, jucăm apoi de pe locul 1, iar în finala Euro Cup le dăm iarăși la aceeași portugheji "Nuts on the face!"

    cu 2 ani în urmă (19.02.2022) Raspunde
  • Crisana :

    Incredere
    Victoria de azi e importanta atât pentru moral, cât și pentru faptul ca am evitat Avtodor, care totuși pare mai dificila decât turcii...

    cu 2 ani în urmă (19.02.2022) Raspunde
  • Crisana :

    Europa...
    În Europa avem din nou un parcurs foarte bun, dar pe plan intern suferim, un mare dezavantaj pentru noi fiind jucătorul român U23, Fometescu fiind în continuare în criza de forma, iar Vezcan și Marinau încă prea cruzi... S-a văzut în recentele meciuri cu Voluntari și Cluj, când la pauza aveam deja un handicap de circa 10 puncte, care nu a mai putut fi recuperat în partea a doua...
    În Europa, scăpând de problema U23, ne descurcam foarte bine.

    cu 2 ani în urmă (19.02.2022) Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    si succes mai departe.

    Nu am vazut meciul dar prin prisma rezultatului as spune ca poate fi semnalul revenirii (in primul rand) de moral si de forma sportiva pentru echipa oradeana

    cu 2 ani în urmă (19.02.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!