Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea o învinge pentru a doua oară într-o săptămână pe SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.04.2022

CSM Oradea o învinge pentru a doua oară într-o săptămână pe SCM Timișoara

Pentru a doua oară într-o săptămână, CSM Oradea a învins-o pe SCM Timișoara. Leii Roșii s-au impus cu scorul de 78-72, într-un meci din etapa cu numărul 29.

Cristian Achim i-a titularizat pe Kris Richard, Tudor Fometescu, Stephen Holt, Garlon Green și Alex Gavrilovic. Dragan Petricevic a început cu Robert Schipor, Nikola Gajic, Darrion Strong, Adam Mirkovic și Alexandru Olah.

Mirkovic a dezghețat tabela de la libere. Fometescu a răspuns pe pătrundere. După un layup al lui Olah și o triplă a lui Gajic, tabela indica 6-2 pentru oaspeți. Richard a marcat de la semi-distanță pentru a reduce diferența. Coșul de trei al lui Schipor a dus scorul la 11-4. Richard și Talton au punctat în posesii consecutive, prin acțiuni individuale. Lilov a marcat al treilea coș de afară pentru oaspeți și a dus scorul la 16-8. Talton a dus diferența în double-digits. Ogden a replicat printr-un and-one. După 10 minute, tabela indica 18-14, după tripla pe sirenă a lui Richard.

Talton a marcat primele puncte din al doilea sfert. Jovanovic a răspuns. Lilov a dus din nou ecartul bănățenilor la șase lungimi. Stephen Holt a fost cel care a egalat la 22, după un fault anti-sportiv. Bihorenii au trecut la conducere după un dunk în tranziție al lui Mark Ogden. Acesta a reușit mai apoi un capac spectaculos în fața lui Gajic. Markovic a mărit ecartul după o pătrundere spectaculoasă. Olah a înscris cu un cârlig și a oprit run-ul adversarilor. Richard a reușit un and-one spectaculos în fața pivotului român. La pauza mare, tabela indica 31-29 pentru CSM Oradea.

Markovic a înscris primul coș al celei de-a doua jumătăți, de la distanță. Olah a răspuns de la libere, înainte ca Mirkovic și richard să se dueleze de la libere. Același Mirkovic a redus diferența la o posesie, iar prin tripla lui Gajic, timișorenii veneau la o singură lungime (40-39). Nicolescu a lovit și el de la distanță, înaintea unei triple a lui Komatina. Richard a înscris pe sirenă din spatele semicercului, iar tabela indica 48-42. Alb-violeții au reușit un run de 6-1 și s-au apropiat la o singură lungime de adversari. Holt a replicat de la distanță. Înantea ultimului sfert, scorul era 53-52 în favoarea Timișoarei, după tripla lui Gajic.

Sfertul patru a debutat cu un bank-shot al lui Ogden. Mirkovic a răspuns de la distanță. Ogden a egalat cu un stop-șut de la semi-distanță. Olah a readus-o pe Timișoara la conducere cu un cârlig, înainte de două dunk-uri ale lui Ogden. Talton a restabilit egalitatea, înaintea triplei lui Markovic.  Același Mark Ogden a dus scorul la 69-62, după o recuperare ofensivă și un fadeaway de efect. Gajic a reaprins speranța cu un coș de trei, dar Green le-a tăiat avântul adversarilor cu o triplă dificilă. Jovanovic a pierdut o posesie a echipei sale, iar Olah a dus scorul la 74-72, cu un dunk. Richard a înscris o triplă cu 40 de secunde înainte de final și a închis socotelile. Scorul final a fost 78-72.

Mark Ogden a terminat cu 16 puncte și 8 recuperări. Kris Richard a înscris 17 puncte, iar Nikola Markovic a fost aproape de un double-double, cu 10 puncte și 9 recuperări. Din tabăra adversă s-au remarcat Alex Olah, cu 19 puncte și 5 recuperări și Adam Mirkovic cu 16 puncte.

Pentru CSM Oradea urmează un duel restant, cu CSU Sibiu. SCM Timișoara va reveni pe parchet după pauza provocată de All-Star Game.

*foto: Facebook/SCM Timișoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    impresia mea
    a fost ca azi TM trebuia sa castige.dar poate gresesc,oricum eu cred ca daca vom juca tot cu voi(dar sa fim in formula completa) castigam din 3 meciuri

    cu 2 ani în urmă (16.04.2022)
    • CSM CSU Oradea Sebas:

      Fara răutate
      Daca jucati cu noi, nu cred ca aveți niciun argument ca să vă calificați, în ciuda formei noastre dezastruase. Multa baftă!

      cu 2 ani în urmă (16.04.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!